Χειμερινές εκπτώσεις 2020: Πότε ξεκινάνε και πόσο θα διαρκέσουν;

Σας αφορά!

Χειμερινές εκπτώσεις 2020: Πότε ξεκινάνε και πόσο θα διαρκέσουν;

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τις χειμερινές εκπτώσεις 2020! Οι πελάτες προετοιμάζονται για αυτό δώστε προσοχή! Πότε ξεκινάνε και πόσο θα διαρκέσουν;

Η αντίστροφη μέτρηση για τις χειμερινές προσφορές έχει ήδη ξεκινήσει!

Οι χειμερινές εκπτώσεις αρχίζουν πάντα τη δεύτερη Δευτέρα του μήνα Ιανουαρίου και ολοκληρώνονται τέλη Φεβρουαρίου, δηλαδή στις 28 ή 29 Φεβρουαρίου.

Φέτος, οι χειμερινές εκπτώσεις θα αρχίσουν πανελλαδικά τη Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2020 και θα διαρκέσουν έως το Σάββατο 29 Φεβρουαρίου 2020, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Συνδέσμου Επιχειρήσεων & Λιανικής Πωλήσεως Ελλάδος.


Σημειώνεται πως την πρώτη Κυριακή των εκπτώσεων, δηλαδή στις 19 Ιανουαρίου 2020, τα εμπορικά καταστήματα θα είναι ανοιχτά σε όλη την επικράτεια από τις 11:00 έως τις 20:00.

Πηγή: protothema.gr

Χειμερινές εκπτώσεις: Επιτέλους ξεκινούν! Τι πρέπει να προσέξετε;

Από σήμερα, Δευτέρα, αρχίζει η χειμερινή περίοδος των εκπτώσεων, οι οποίες θα διαρκέσουν έως τις 28 Φεβρουαρίου.

Πολλά καταστήματα μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων είχαν ξεκινήσει τις προσφορές, αλλά πλέον από τη Δευτέρα «ανοίγει» και επίσημα η περίοδος των χειμερινών εκπτώσεων.

Για την Κυριακή 20 Ιανουαρίου (πρώτη Κυριακή των εκπτώσεων), ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών έχει προτείνει τα καταστήματα να ανοίξουν από τις 11 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα, ενώ προτείνει την επόμενη ημέρα (21/1) να λειτουργήσουν από τις 12:00 έως τις 18:00, με το επιχείρημα ότι μετά τς ανοιχτές Κυριακές παρατηρείται μηδενική προσέλευση καταναλωτών.

Παράλληλα ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών επισημαίνει και τι θα πρέπει να προσέξουν οι καταναλωτές.

Δείτε ακόμη: Έλα στη Θέση μου: Ο Χαλέ στέλνει τους ανθρώπους του να απάγουν τη Φαίη!

Συγκεκριμένα:

Κατά τη διενέργεια των εκπτώσεων, εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία του ποσοστού έκπτωσης.
Εφόσον παρέχεται μειωμένη τιμή σε περισσότερα από το 60% του συνόλου των πωλούμενων ειδών, θα πρέπει να αναγράφεται στην προθήκη του καταστήματος και σε οποιαδήποτε άλλη εμπορική επικοινωνία, το παρεχόμενο ποσοστό έκπτωσης, ενώ στην περίπτωση που υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορίες προϊόντων, θα πρέπει να αναγράφεται το εύρος του παρεχόμενου ποσοστού («από …. % έως …. %»).

Σε κάθε άλλη περίπτωση θα αναγράφεται ότι οι εκπτώσεις αφορούν επιλεγμένα είδη με αναφορά στο αντίστοιχο ποσοστό.

Επιπλέον, ο Ε.Σ.Α εφιστά την προσοχή στους ιδιοκτήτες καταστημάτων, υπογραμμίζοντας ότι οι κυρώσεις είναι αυστηρές και στους παραβάτες των διατάξεων επιβάλλεται πρόστιμο ποσού ίσου με το 0,5% του ετήσιου κύκλου εργασιών και πάντως όχι κατώτερο των 5.000 ευρώ. Σε περίπτωση που επιβληθεί για δεύτερη φορά πρόστιμο για την ίδια παράβαση μέσα σε διάστημα 5 ετών, το πρόστιμο αυξάνεται στο 3% του ετήσιου κύκλου εργασιών της συγκεκριμένης επιχείρησης.