«Ό,τι φεύγει από τα χέρια μου θέλω να είναι τέλειο!»

«Ό,τι φεύγει από  τα χέρια μου θέλω να είναι τέλειο!»

Με τις γυναίκες που έρχονται στο ατελιέ της θέλει να δηµιουργεί µια σχέση εµπιστοσύνης, γι’ αυτό και όπως τονίζει στο YOU, επιδιώκει να λέει µε ειλικρίνεια τη γνώµη της. Συναντήσαµε τη δηµιουργό και της ζητήσαµε να µας µιλήσει για τη µόδα, την τέχνη του νυφικού φορέµατος αλλά και τις δύο µεγάλες της αγάπες, τα παιδιά της!

Από τη ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ, Φωτογραφίες: ΣΟΦΙΑ ΤΙΜΟΘΕΟΥ

Η σχεδιάστρια Τάνια Χριστοφοράτου αγαπά τις χειροποίητες και πολυτελείς δηµιουργίες από φίνα γαλλική δαντέλα ενίοτε στολισµένες µε περίτεχνα κεντήµατα, διακριτικές πέρλες και κοµψά κρύσταλλα. Μητέρα δύο παιδιών, σύζυγος, επιχειρηµατίας και ανήσυχο πνεύµα, η ίδια στέλνει σαφές µήνυµα στις γυναίκες: Πως όταν υπάρχει αγάπη, θέληση και πείσµα, η καριέρα και η οικογένεια µπορούν να συνδυαστούν!

Χριστοφοράτου

Από µικρό κορίτσι ακολουθήσατε τον δρόµο της µόδας... Πώς προέκυψε;

Γεννήθηκα µέσα στη µόδα, αφού οι γονείς µου ασχολούνταν µε τις αντρικές prêt-à-porter συλλογές – µάλιστα, µε τη µητέρα µου έχουµε κάνει της ίδιες σπουδές! Από 11 χρόνων ξεκίνησα να σχεδιάζω µεγάλες µακέτες µε ολοκληρωµένες συλλογές άλλοτε µε µαγιό και άλλοτε µε γούνες (ανάλογα τη σεζόν) για να τα φορέσουν κοπέλες που συνόδευαν τα αντρικά µοντέλα του πατέρα µου στην πασαρέλα.

Μιλάµε για τα χρόνια στο Δηµοτικό...

Ναι, συνέχεια σχεδίαζα. Να φανταστείς, κάτω από το σχολικό βιβλίο υπήρχε κρυµµένη µια κόλλα χαρτί µε κάποιο µου σχέδιο. Μοιραία µεγαλώνοντας αγάπησα πολύ αυτή τη δουλειά και µε τα χρόνια αποφάσισα να µετατρέψω τον άλλοτε χώρο παραγωγής της εταιρείας µας σε ένα υπέροχο ατελιέ, όπου σήµερα δηµιουργούµε τη haute couture collection µας!

Πότε στήσατε τη δική σας εταιρεία;

Στις αρχές του 2015. Τότε ιδρύσαµε τον οίκο Tania Christoforatou Haute Couture σε έναν υπέροχο χώρο, 10’ από το κέντρο της Αθήνας!

Πώς αποφασίσατε να πάρετε ένα τόσο µεγάλο ρίσκο µέσα στην κρίση;

Το τόλµησα για έναν και µοναδικό λόγο: Δεν µπορώ να φανταστώ τον εαυτό µου να ασχολείται µε κάτι άλλο έξω από τη µόδα... Οπότε έκανα αυτό που αγαπούσα και ήµουν σίγουρη ότι θα το αγαπούσε και ο κόσµος!

Έχετε δύο παιδιά. Η καριέρα και η µητρότητα ήρθαν παράλληλα στη ζωή σας...

μόδα

Ναι, τα παιδιά µου ήρθαν πολύ γρήγορα. Την Πρωτοχρονιά του 2016 γεννήθηκε ο γιος µας, ενώ τον Φεβρουάριο του 2017 ήρθε και η κόρη µας. Και στις εγκυµοσύνες µου δούλευα ασταµάτητα! Θυµάµαι στις πρόβες πάντα φρόντιζα να είµαι παρούσα για να δίνω τις απαραίτητες οδηγίες. Ακόµη και όταν ήµουν άυπνη και εξαντληµένη ήµουν εκεί... αντλούσα και αντλώ δύναµη και χαρά από τη δουλειά µου!

Και πώς τα καταφέρνετε µε δύο µικρά παιδιά, ατελιέ, ραντεβού, υποχρεώσεις;

Τρέχω όλη µέρα. Μοιράζω τις αρµοδιότητες, οργανώνω το πρόγραµµά µου και φροντίζω να κρατώ σχεδόν όλα µου τα απογεύµατα ελεύθερα ώστε να περνάω χρόνο µε τα παιδιά µου.

Ποια ήταν η πιο παράξενη απαίτηση που ακούσατε από µια µέλλουσα νύφη;

Πριν από δύο χρόνια, µια γυναίκα που θα παντρευόταν στη Σαντορίνη, αφού διάλεξε το νυφικό που ήθελε, µου ζήτησε να το προσαρµόσω σε κόκκινο χρώµα και εννοείται πως δεν το έκανα! Δεν αναλαµβάνω ποτέ νυφικά που δεν ταιριάζουν στην αισθητική µου ή που θεωρώ ότι δεν αρµόζουν σε κάποια περίσταση ή στο στυλ µιας γυναίκας! Με λίγα λόγια, ό,τι φεύγει από τα χέρια µου θέλω να είναι τέλειο σε όλα!