H ταλαντούχα σχεδιάστρια κοσμημάτων Λίνα Τουπεκτσή μιλά στο YOU για τα ιδιαίτερα χειροποίητα κοσμήματά της!

Γυναικεία δύναμη!

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
H ταλαντούχα σχεδιάστρια κοσμημάτων Λίνα Τουπεκτσή μιλά στο YOU για τα ιδιαίτερα χειροποίητα κοσμήματά της!

H ταλαντούχα σχεδιάστρια κοσμημάτων Λίνα Τουπεκτσή μιλά στο YOU για τα ιδιαίτερα χειροποίητα κοσμήματά της, που έχουν τη δύναμη να δίνουν νότες χαράς και αισιοδοξίας σε όλες τις γυναίκες!

Πόσο επηρεάστηκε η ψυχοσύνθεσή μας με την πανδημία;

Παρότι ο υγειονομικός κίνδυνος είναι μεγάλος όσο το μεγαλύτερο ποσοστό των συνανθρώπων μας δεν έχει εμβολιαστεί, όλοι μας βιώνουμε μια πρωτοφανή ψυχική κατάσταση ως αποτέλεσμα του εγκλεισμού και των περιοριστικών μέτρων που είναι απαραίτητα. Είναι σημαντικό σε αυτές τις συνθήκες όλοι μας να προσέξουμε λίγο παραπάνω τους εαυτούς μας. Ένα μικρό αλλά σημαντικό εργαλείο στην καταστολή αυτού του ψυχολογικού φόρτου είναι η περιποίησή μας και η ενίσχυση του συναισθήματος ότι είμαστε το ίδιο όμορφες με βραδινή τουαλέτα, με φούτερ ή πιτζάμα. Ένα μικρό χειροποίητο κόσμημα από την συλλογή μας μπορεί να αλλάξει τη διάθεσή μας ή την ψυχολογία του προσώπου που το χαρίζουμε. Γι’ αυτό και η νέα μας συλλογή είναι σχεδιασμένη χαρούμενα, ώστε να δηλώνει την ελπίδα που έρχεται, με υλικά της γης, πολύτιμες πέτρες και λινάρι, στοιχεία που παραπέμπουν στη ζωή, στη χαρά, στη φύση, στην ανάγκη αλληλεπίδρασης που τόσο στερηθήκαμε. Όπως, άλλωστε, λέει και ο περίφημος συγγραφέας της «Αλίκης στη χώρα των θαυμάτων» Lewis Carroll, «είναι κακής ποιότητας μνήμη αυτή που δουλεύει μόνο προς τα πίσω...». Τώρα, λοιπόν, θα πρέπει να δούμε το μέλλον λαμπερό και στολισμένο με αισιοδοξία.

Έχει επηρεαστεί η νέα κολεξιόν σας από την τρέχουσα κατάσταση;

Φυσικά και η νέα συλλογή μας έχει επηρεαστεί από την τρέχουσα κατάσταση και νομίζω ότι το καλύτερο αποτέλεσμα έρχεται όταν βρισκόμαστε υπό πίεση. Γι’ αυτό πιστεύω ότι η νέα μας σειρά είναι η καλύτερη απ’ όλες. Γιατί εκτός από εξαιρετικά υλικά, χειροποίητο μεράκι, φροντίδα και μοναδικό σχεδιασμό, περιλαμβάνει μια σημαντική άυλη αξία, το συναίσθημα της αγάπης, της απλότητας, της διαφορετικότητας σε ένα ενιαίο σύστημα οικουμενικών αξιών, τον σεβασμό στα δώρα της γης και την αξιοποίησή τους με αγάπη. Όλα τα χειροποίητα κοσμήματά μας έχουν έμπνευση από τη γυναίκα και τη φύση, τη μάνα γη, την αθωότητα και την ομορφιά της ψυχής και του σώματος. Αξιοποιήσαμε από το ταπεινό λινάρι μέχρι το λαμπερό μαργαριτάρι, τα ενώσαμε και παρουσιάσαμε μια μοναδική συλλογή που η αξία της είναι το άθροισμα των σημαντικών, ανεξαρτήτου κόστους, τα δέσαμε αρμονικά, τα κάναμε προσιτά και τα διαθέτουμε στις κυρίες για να τις τιμήσουμε και να μας τιμήσουν, για να τα φορέσουν ανεξάρτητα από την περίπτωση, περισσότερο για να τα αγαπήσουν και λιγότερο για να τα δείξουν.

Πώς βίωσε η επιχείρησή σας την οικονομική κρίση;

Η υγειονομική κρίση ως επακόλουθο εξελίχθηκε σε κοινωνική και, βεβαίως για εμάς που επιχειρούμε, σε οικονομική κρίση. Μετά από μια δεκαετία ύφεσης και μνημονίων ήρθε και το lockdown για να δοκιμάσει τις αντοχές μας. Επιπλέον το έλλειμμα του εισερχόμενου τουρισμού επηρέασε σαφώς τις πωλήσεις μας, αφού μειώθηκαν οι εξαγωγές ενώ και τα συνεργαζόμενα καταστήματα σε τουριστικούς προορισμούς υπολειτούργησαν. Παρόλα αυτά, με πείσμα και συνέπεια σε αυτό που κάνουμε, χωρίς εκπτώσεις στην ποιότητά μας, επιμείναμε, όπως και πολλές ακόμα επιχειρήσεις, δημιουργώντας νέες χειροποίητες σειρές κοσμημάτων και αξιοποιώντας ψηφιακά εργαλεία, όπως η λειτουργία του ηλεκτρονικού μας καταστήματος www.linasexclusive.gr, προκειμένου να ικανοποιήσουμε τις πελάτισσές μας αλλά και για να έχουμε ως επιχείρηση μια βαλβίδα οξυγόνου προσμένοντας, όπως όλοι μας, την επιστροφή στην κανονικότητα.

Ποια είναι τα επόμενα βήματά σας;

Με τη λειτουργία του πρώτου φυσικού μας καταστήματος στη Βέροια (Βερμίου) και του ηλεκτρονικού μας καταστήματος κάναμε βήματα ανάπτυξης στο χρονοδιάγραμμα που είχαμε θέσει. Πρωταρχικός μας στόχος είναι να εξυπηρετούμε με την ίδια ανώτερη χειροποίητη ποιότητα, με το ίδιο πάθος! Στα επόμενα βήματά μας συμπεριλαμβάνεται η λειτουργία δύο ακόμα φυσικών καταστημάτων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Εφόσον υπάρχει το αγαθό της υγείας, κάτι που είχαμε ξεχάσει προ πανδημίας, είμαι σίγουρη ότι όλα θα πάνε καλά για την επιχείρησή μας και την οικονομία της χώρας μας.

Για περισσότερα επισκεφθείτε τα: