Οι Εβδομάδες Μόδας επιβεβαιώνουν μερικές τάσεις που πολλοί δε θέλανε να ξανά δουν - Ποιες επιστρέφουν δυναμικά; Θα τις τολμήσουμε;

Τα πιο εκκεντρικά looks επιστρέφουν την Άνοιξη του 2023

Julie Saropoulos
Fashion Editor
Instagram - @viviennewestwood
Instagram - @viviennewestwood

Ο τελευταίος σταθμός της Εβδομάδας Μόδας για τις κολεξιόν της Άνοιξης/Καλοκαίρι 2023 ήταν όπως κάθε σεζόν το Παρίσι. Μεγάλα ονόματα στα fashion shows, μας χάρισαν εντυπωσιακές εικόνες, τόσο εντός, όσο και εκτός πασαρέλας. Στην πρώτη σειρά, η Doja Cat έκλεψε τις εντυπώσεις όπου κι αν πήγαινε, με απίστευτα δημιουργικές εμφανίσεις.

Doja Cat
Instagram - @dojacat

Στην πασαρέλα, οι οίκοι Junya Watanabe και Vivienne Westwood κοίταξαν στο παρελθόν για να πάρουν έμπνευση, όχι μόνο για τα looks της νέας κολεξιόν, αλλά και τα μακιγιάζ και τα μαλλιά. Πιο συγκεκριμένα, τα μαλλιά ήταν άγρια ​​και κρεπαρισμένα, στο fashion show του Junya Watanabe, χάρη στον Eugene Souleiman, με αναφορές σε punk εμφανίσεις του Λονδίνου, τη δεκαετία του '80.

Junya Watanabe
Instagram - @junyawatanabe

Ενώ η Isamaya Ffrench αναφέρθηκε στη δεκαετία του '20 για το show της Vivienne Westwood, όπου διάσημα μοντέλα όπως η Bella Hadid και η πρωταγωνίστρια για αυτή τη σεζόν, Amelia Gray Hamlin, περπάτησαν στην πασαρέλα με λεπτά φρύδια, μία τάση που πολλοί εύχονταν να μην επιστρέψει ποτέ ξανά. Πιο συγκεκριμένα, ο Andreas Kronthaler άντλησε έμπνευση από τον ποιητή του 15ου αιώνα John Donne.

Bella Hadid & Amelia Gray Hamlin
Instagram - @viviennewestwood

Αλλού είδαμε να φορούν heavy metal κομμάτια, όπως στο show του οίκου Balenciaga, ο οποίος είχε και sci-fi αναφορές (δες εδώ τις εμφανίσεις στο Παρίσι) και κομμάτια που έμοιαζαν με ζαχαρωτά, όπως στο show του οίκου Kiko Kostadinov.

Kiko Kostadinov
Instagram - @kikokostadinov