Έργα τέχνης ή μόδα; Όσα παρουσιάστηκαν στο fashion show του οίκου Balmain, στο Παρίσι

Η εταιρία στρέφεται προς τη βιωσιμότητα

Julie Saropoulos
Fashion Editor
Instagram - @balmain
Instagram - @balmain

"Πρόκειται για μια σύνθεση που συνδυάζει την ευρωπαϊκή μου κληρονομιά και την ομορφιά και τις παραδόσεις της Αφρικής – αντικατοπτρίζοντας τον ποικιλόμορφο και ισχυρό νέο κόσμο του σήμερα, όπου η αναγέννηση και οι νέες δυνατότητες είναι δυνατές" είπε ο σχεδιαστής μόδας, Οlivier Rousteing, για τη νέα κολεξιόν του οίκου Balmain, στην Εβδομάδα Μόδας του Παρισιού, για την Άνοιξη/Καλοκαίρι 2023.

Balmain
Instagram - @balmain

Έργα τέχνης ή μόδα;

Για το fashion show του στην πασαρέλα, ο Οlivier ήθελε να παρουσιάσει μια στιγμή αναγέννησης. Στοιχεία εμπνευσμένα από τη ζωγραφική και τη γλυπτική, αναδεικνύουν την εξειδικευμένη τεχνική που χρησιμεύει ως βάση στο Atelier Balmain, ενώ οι αναφορές στους μεγάλους στοχαστές της εποχής της Αναγέννησης και τις πλούσιες παραδόσεις της Αφρικής, εμπνέουν για μία επανεκκίνηση στη μόδα, σύμφωνα με το καινοτόμο όραμα του Creative Director.

Balmain
Instagram - @balmain

Περισσότερα από 8000 μέλη του οίκου Balmain, ήταν παρόντα για να παρακολουθήσουν το fashion show κατά τη διάρκεια του Balmain Festival. O σχεδιαστής άδραξε αυτή την ευκαιρία, για να ξεκινήσει να λαμβάνει περισσότερο υπόψη του τη βιωσιμότητα. Ένα μεγάλο ποσοστό των σχεδίων που παρουσιάστηκαν, είναι κατασκευασμένα από φιλικά προς τo περιβάλλον υλικά και ακατέργαστα, μη βαμμένα υφάσματα.

Balmain
Instagram - @balmain

Δες παρακάτω, μερικές εμφανίσεις στην επίδειξη μόδας του οίκου, μέσω του post που ανήρτησε ο επίσημος λογαριασμός του στο Instagram