Μετά από 7 ολόκληρα χρόνια, αποχωρεί από τον οίκο Gucci!

Τι θα γίνει από εδώ και πέρα...

Julie Saropoulos
Fashion Editor
Instagram - @gucci
Instagram - @gucci

Ο οίκος Gucci, επιτέλους ανακοίνωσε πως ο επί 7 ολόκληρα χρόνια καλλιτεχνικός διευθυντής, Alessandro Michele, αποχωρεί από την εταιρία.

Alessandro Michele
Instagram - @Alessandro_Michele

Τι είπε Alessandro Michele για την αποχώρηση του από τον οίκο Gucci;

Συνέχισε το καλλιτεχνικό έργο της Frida Giannini, τον Ιανουάριο του 2015 και χάραξε μία αδιαμφισβήτητα επιτυχημένη πορεία, κατά τη διάρκεια της θητείας του ως Creative Director.

Alessandro_Michele
Instagram - @Alessandro_Michele

Απ' ότι φαίνεται γίνονται αρκετές αποχωρίσεις και αλλαγές στο χώρο της μόδας, με τον Raf Simons να κλείνει τον ομώνυμο οίκο του μετά από 27 χρόνια, τον Riccardo Tisci να αποχωρεί από τον οίκο Burberry... και πολλούς ακόμη να αλλάζουν καριέρα.

Ο François-Henri Pinault, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου Kering και ο Marco Bizzarri, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Gucci, δήλωσαν την ευγνωμοσύνη τους απέναντι στον άνθρωπο που έφτασε τόσο ψηλά τον οίκο Gucci, ενώ ο ίδιος ο Alessandro Michele είπε σε post του στο Instagram:

«Υπάρχουν στιγμές που οι δρόμοι χωρίζουν λόγω των διαφορετικών προοπτικών που μπορεί να έχει ο καθένας μας. Σήμερα τελειώνει για μένα ένα εξαιρετικό ταξίδι, που διήρκεσε περισσότερα από είκοσι χρόνια, μέσα σε μια εταιρεία στην οποία έχω αφιερώσει ακούραστα όλη μου την αγάπη και το δημιουργικό πάθος. Κατά τη διάρκεια αυτής της μακράς περιόδου ο Gucci ήταν το σπίτι μου, η οικογένειά μου. Σε αυτήν την ευρύτερη οικογένεια, σε όλα τα άτομα που την φρόντισαν και την υποστήριξαν, στέλνω τις πιο ειλικρινείς ευχαριστίες μου, τη μεγαλύτερη και εγκάρδια αγκαλιά μου. Μαζί τους έχω ευχηθεί, ονειρευτεί, φανταστεί. Χωρίς αυτούς, τίποτα από αυτά που έχτισα δεν θα ήταν δυνατά. Σε αυτούς αφιερώνω και την πιο ειλικρινή μου επιθυμία: να συνεχίσετε να καλλιεργείτε τα όνειρά σας, τη λεπτή και άυλη ύλη που κάνει τη ζωή να αξίζει να τη ζεις, να συνεχίσετε να τρέφετε τον εαυτό σας με ποιητικές και περιεκτικές εικόνες, παραμένοντας πιστοί στις αξίες σας και να ζείτε πάντα με τα πάθη σας, ωθούμενοι από τον άνεμο της ελευθερίας».

Φήμες λένε πως το όνομα του Tom Ford, του Riccardo Tisci ή του Phoebe Philo, θα είναι το επόμενο σε αυτή τη θέση.

Alessandro Michele
Instagram - @Alessandro_Michele