Balenciaga και παιδοφιλία - Τι έχει συμβεί; Η απάντηση του οίκου και των celebrities που συνεργάστηκαν μαζί του

Cancel Balenciaga είναι το hashtag που χρησιμοποιείται στα social media

Julie Saropoulos
Fashion Editor
Twitter
Twitter

Όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις έχει πάρει το γεγονός ότι φωτογραφήθηκαν μικρά παιδιά ντυμένα με τη σειρά Balenciaga Kids, να αγκαλιάζουν αρκουδάκια ντυμένα με στολές με σαδομαζοχιστικά αξεσουάρ και να έχουν μπροστά τους μισό-άδεια ποτήρια κρασιού, για τη νέα festive καμπάνια του πασίγνωστου οίκου Balenciaga.

Balenciaga
Twitter - @@LilaGraceRose

Cancel Balenciaga?

O άνθρωπος που φωτογράφισε παιδιά, ο Ιταλός Gabriele Galimberti, ισχυρίστηκε πως δεν είχε κανέναν έλεγχο ως προς το "concept" της φωτογράφισης. Η Balenciaga ζήτησε συγνώμη, δημοσιεύοντας μια απολογία στο Instagram της και ανακοινώνοντας ότι η καμπάνια είχε αφαιρεθεί, ενώ ταυτόχρονα απενεργοποίησε τα σχόλια κάτω από το post... όμως όλοι γνωρίζουν ότι η καμπάνια είχε εγκριθεί από τη διοίκηση.

Balenciaga
Instagram - @balenciaga

Το Twitter πήρε φωτιά με τους χρήστες να ισχυρίζονται πως αυτή είναι μια στρατηγική δημοσιότητας που προσπαθεί να τραβήξει την προσοχή με αυτό το απαράδεκτο περιεχόμενο. Πολλοί από αυτούς ακόμη λένε πως η κάθε φωτογραφία κρύβει πολλά μηνύματα, τα οποία σχετίζονται, όχι μόνο με τον σαδομαζοχισμό και την παιδική πορνογραφία, αλλά και με τον σατανισμό.

Πλέον είναι πολύ δύσκολο να βρεις αυτές τις φωτογραφίες και celebrities, όπως η Kim Kardashian, η οποία πρόσφατα φωτογραφήθηκε για τον οίκο, ανακοίνωσε πως θα εξετάσει εκ νέου τη σχέση της μαζί του. Είναι άραγε ένα τεράστιο λάθος ή μία στρατηγική marketing;

Kim Kardashian
Instagram - @kimkardashian

Από την άλλη ο creative director της Balenciaga, Demna Gvasalia, δεν έχει κάνει καμία δήλωση ακόμη, με το κοινό να είναι φανερά εξοργισμένο και τις πλατφόρμες των social media να χρησιμοποιούν πλέον το hashtag #CancelBalenciaga.

Παρακάτω θα δεις ένα βίντεο στο TikTok, στο οποίο εξηγεί αναλυτικότερα.