Πως να διατηρήσεις τα αγαπημένα σου πλεκτά για χρόνια - Το σωστό πλύσιμο, στέγνωμα και αποθήκευση!

Η φροντίδα που χρειάζονται τα ρούχα σου!

Julie Saropoulos
Fashion Editor
Instagram - @hoskelsa
Instagram - @hoskelsa

Αφού σου είπα ποια πλεκτά θα αγοράσεις από το Mango για να είσαι μέσα στη μόδα (δες τα εδώ) και ποιος είναι ο πιο στιλάτος τρόπος να τα συνδυάσεις (δες τον εδώ), ήρθε η στιγμή να μάθεις πως θα τα διατηρήσεις για χρόνια. Η σωστή φροντίδα, το πλύσιμο, το στέγνωμα και η αποθήκευση είναι το Α και το Ω!

Πλεκτά
Instagram - @vitaliia

Πως να διατηρήσεις τα αγαπημένα σου πλεκτά για χρόνια

Grooming - Περιποίηση

Μπορεί να είναι μία χρονοβόρα διαδικασία όμως το grooming είναι υπεύθυνο για τη διάρκεια και τη ομορφιά των ρούχων σου. Μπορείς να το κάνεις, είτε με έναν αποχνουδωτή, είτε με ένα καλό ξυραφάκι, ώστε να αφαιρεθεί το περιττό χνούδι, χωρίς να τραυματιστεί το πλεκτό.

Αερίζουμε συχνά

Καλό είναι να το αερίζεις συχνά και να μην το φοράς σε καθημερινή βάση, καθώς είναι ένα ύφασμα πολύ ευαίσθητο.

Εάν λερωθεί λίγο...

...θα το καθαρίσεις τοπικά με ένα ειδικό καθαριστικό. Μην βάζεις το πλεκτό σου στο πλυντήριο συνέχεια!

Πλεκτά
Instagram - @emilisindlev

Διάβασε την ετικέτα πλυσίματος

Στην εσωτερική ετικέτα αναφέρει εάν θα το πλύνεις στο χέρι ή στο πλυντήριο και σε πόσους βαθμούς Κελσίου.

Πλύσιμο στο πλυντήριο

Πριν το βάλεις στο πλυντήριο, τοποθέτησε το πλεκτό σου σε μία μαξιλαροθήκη. Χρησιμοποίησε το σωστό απορρυπαντικό, καθώς υπάρχουν ειδικά για πλεκτά ή κάποιο φυσικό καθαριστικό.

Πλύσιμο στο χέρι

Με χλιαρό ή κρύο νερό, πολύ προσεκτικές κινήσεις, οι οποίες δε θα τραυματίσουν το ρούχο και χρησιμοποίησε τα ειδικά καθαριστικά που προανέφερα.

Στέγνωμα

Εδώ πρέπει να προσέξεις! Δε θα στραγγίξεις το ρούχο, ούτε θα το κρεμάσεις. Θα το απλώσεις πάνω σε μία πετσέτα, η οποία θα απορροφήσει το νερό, σε σκιά και σε οριζόντια θέση. Θα προσέξεις όταν το μαζέψεις να μην υπάρχει καθόλου υγρασία στο πλεκτό.

Αποθήκευση

Δεν θα το κρεμάσεις, γιατί θα ξεχειλώσει. Θα το διπλώσεις προσεκτικά και θα βάλεις κοντά του ειδικά προϊόντα, τα οποία απομακρύνουν τους σκόρους.