Σειρέ δαχτυλίδια: Η απόλυτη δήλωση στυλ!

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Σειρέ δαχτυλίδια: Η απόλυτη δήλωση στυλ!

Κατά τη διάρκεια της συμβίωσής τους, τα περισσότερα ζευγάρια θα αγοράσουν τουλάχιστον τρία δαχτυλίδια: ένα μονόπετρο δαχτυλίδι αρραβώνων, με το οποίο είθισται να γίνεται η πρόταση γάμου, ένα γαμήλιο δαχτυλίδι, δηλαδή η βέρα, και ένα για να γιορτάσουν σημαντικά ορόσημα στο γάμο τους, δηλαδή ένα δαχτυλίδι επετείων, συνήθως ένα σειρέ δαχτυλίδι ή αλλιώς “μισόβερο” ή

“ολόβερο”. Τα δαχτυλίδια αυτά κοσμούνται με πλήθος πολύτιμων λίθων, οπότε όπως καταλαβαίνετε αντιπροσωπεύουν την απόλυτη πολυτέλεια.

Σήμερα, οι ειδικοί από την DIAMONDJOOLS θα μας εφοδιάσουν με πολλές πληροφορίες σχετικά με τα μισόβερα και τα ολόβερα δαχτυλίδια και θα μας δώσουν τις σχετικές συμβουλές αγοράς που όλοι χρειαζόμαστε!

Τί εννοούμε με τον όρο “σειρέ δαχτυλίδι”;

Με τον όρο “σειρέ δαχτυλίδι” αναφερόμαστε σε μια σειρά κοσμημάτων που μοιάζει εξαιρετικά με την κλασική γαμήλια βέρα, αλλά παρουσιάζει μια σημαντική διαφορά: στολίζεται με πολύτιμους λίθους συνήθως διαμάντια, και σπανίως με ημιπολύτιμους λίθους, είτε κατά το ήμισυ του δαχτυλιδιού, είτε κατά μήκος ολόκληρης της βάσης του. Ονομάζεται "σειρέ", επειδή οι λίθοι εμφανίζονται σε μια σειρά πάνω στο κόσμημα. Επιπλέον, τα δαχτυλίδια αυτά μπορούν να βρεθούν σε χρυσό και πλατίνα, με το χρυσό 18 καρατίων να πρωταγωνιστεί.

Ο σχεδιασμός των “σειρέ” δαχτυλιδιών θεωρείται εξαιρετικά πρακτικός, καθώς οι πολύτιμοι λίθοι που το κοσμούν δεν είναι εκτεθειμένοι, με αποτέλεσμα αυτοί να παραμένουν ασφαλείς και προστατευμένοι. Τα σειρέ δαχτυλίδια χωρίζονται σε δύο κατηγορίες, ανάλογα με τον αριθμό των λίθων που “φορούν” και ανάλογα με το σημείο όπου αυτοί έχουν τοποθετηθεί. Εξαιτίας αυτού, έχουμε τα ολόβερα δαχτυλίδια (eternity rings) και τα μισόβερα δαχτυλίδια (half-eternity rings).

Σειρέ δαχτυλίδια: η απόλυτη δήλωση στυλ!

Τι σημαίνει “ολόβερο δαχτυλίδι”;

Τα ολόβερα δαχτυλίδια, επίσης γνωστά ως “eternity rings” όπως αναφέρθηκε παραπάνω, κοσμούνται με πολύτιμους λίθους, ίδιου συνήθως μεγέθους κατά μήκος ολόκληρης της βάσης του δαχτυλιδιού, δημιουργώντας έτσι ένα εξαιρετικά μοντέρνο και πολυτελές σχέδιο κοσμήματος: εμπνέουν την πολυτέλεια, την αποκλειστικότητα και την κομψότητα, με τα λαμπερά διαμάντια να κερδίζουν τις εντυπώσεις. Είναι πάντα κλασσικά, δεν φεύγουν από τη μόδα και μπορούν να φορεθούν ταιριαστά με ένα μονόπετρο δαχτυλίδι ή με τη βέρα γάμου. Τα κομμάτια αυτά ξεχωρίζουν και προτείνονται για ειδικές περιστάσεις, όπως δώρο γενεθλίων, επετείου, δώρο για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, ή ως μια εναλλακτική επιλογή για πρόταση γάμου. Για αυτόν ακριβώς το λόγο άλλωστε επιλέγονται αρκετά συχνά. Είναι σημαντικό εδώ να σημειωθεί πως το μέγεθος ενός ολόβερου δαχτυλιδιού δεν μπορεί να αλλάξει, οπότε κατά τη διάρκεια της αγοράς ενός τέτοιου κοσμήματος θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί, ώστε να παραγγείλετε εξαρχής το σωστό νούμερο.

Σειρέ δαχτυλίδια: η απόλυτη δήλωση στυλ!

Τι είναι το “μισόβερο δαχτυλίδι”;

Τα μισόβερα σειρέ δαχτυλίδια έχουν το χαρακτηριστικό στοιχείο ότι είναι στολισμένα κατά το ήμισυ με πολύτιμους ή ημιπολύτιμους λίθους, μόνο στο πάνω μέρος της βάσης του δαχτυλιδιού, ενώ μπορείτε να βρείτε μισόβερα δαχτυλίδια σε πληθώρα σχεδίων. Για παράδειγμα, στην αγορά υπάρχουν μισόβερα με πολλά, αλλά μικρά διαμάντια, τα οποία κοσμούν το πάνω μέρος του δαχτυλιδιού, αλλά υπάρχουν και εκδοχές, οι οποίες “ντύνονται” με 5 έως 8 μεγάλους λίθους. Τα μισόβερα δαχτυλίδια - επίσης γνωστά ως “half-eternity rings”- είναι πιο οικονομικά από τα ολόβερα δαχτυλίδια, καθώς εμφανίζουν μικρότερο αριθμό λίθων. Φυσικά, η τιμή τους διαμορφώνεται ανάλογα με τον αριθμό των πετρών που τα κοσμούν, αλλά και με τα λοιπά χαρακτηριστικά τους, όπως μέγεθος, χρώμα και καθαρότητα.

Ποιός είναι ο δημοφιλέστερος λίθος στα σειρέ δαχτυλίδια;

Στο παρελθόν, τα σειρέ δαχτυλίδια ήταν εξαιρετικά αγαπητά, εξαιτίας της καινοτομίας τους και της λειτουργικότητάς τους. Ως επί το πλείστον, ήταν στολισμένα με πολύτιμους και ημιπολύτιμους λίθους, ανάλογα με το τι υπήρχε σε αφθονία την εκάστοτε χρονική περίοδο και στην εκάστοτε περιοχή. Σήμερα, τα σειρέ δαχτυλίδια, τα μισόβερα και τα ολόβερα εξίσου, “ντύνονται” στην συντριπτική πλειοψηφία τους με διαμάντια, καθώς ο “αδάμαστος” αυτός λίθος είναι ο πιο αγαπητός και εμπνέει την πολυτέλεια.

Και μην ξεχνάτε: τα σειρέ δαχτυλίδια, είτε ολόβερα, είτε μισόβερα, αποτελούν ένα εξαιρετικό δώρο για κάθε περίσταση, καθώς είναι σίγουρο πως θα εντυπωσιάσουν. Στην DIAMONDJOOLS μπορείτε να ανακαλύψετε μια μεγάλη συλλογή από σειρέ δαχτυλίδια στολισμένα με διαμάντια, και σε ένα πλήθος μοναδικών σχεδίων, ώστε να επιλέξετε ένα εξαιρετικό κόσμημα για τη νέα χρονιά!

Website: https://www.diamondjools.gr/

Instagram: diamondjools

Facebook: DiamondJools