Golden Globes 2023: Λάμψη και εντυπωσιακές εμφανίσεις

Παρουσίες που θα μείνουν στην ιστορία

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Editor
Golden Globes 2023: Λάμψη και εντυπωσιακές εμφανίσεις

Το “The Beverly Hilton” στο Λος Άντζελες έγινε στις 10 Ιανουαρίου μια... μεγάλη πασαρέλα -πέρα από “βωμός” Τέχνης και βραβεύσεων-, αφού εκεί έλαβε χώρα η 80ή τελετή απονομής των βραβείων τηλεόρασης και κινηματογράφου, η πρώτη λαμπερή εκδήλωση της χρονιάς, όπου οι σταρ, πέρα από τις επιτυχίες τους στα φιλμ και στις τηλεοπτικές σειρές, ξεχώρισαν για τις λαμπερές εμφανίσεις τους στο κόκκινο χαλί, αποδεικνύοντας για άλλη μία φορά πως οι “Χρυσές Σφαίρες” είναι πάντα μια καλή ευκαιρία για τα νέα fashion trends... να κάνουν το ντεμπούτο τους – δίνοντας παράλληλα το στίγμα των φαβορί για τα βραβεία Όσκαρ που έπονται.

Highlight;

Οι all-time classic επιλογές, με λίγο χρώμα και λίγο glam παραπάνω, με έμφαση κυρίως στο formal dressing, που πάντα κερδίζει στο “κόκκινο χαλί”

Jessica Chastain

Golden Globes 2023: Λάμψη και εντυπωσιακές εμφανίσεις

Με ένα άκρως εντυπωσιακό tailor made φόρεμα, εν είδει... ιστού αράχνης με κρύσταλλα, διά χειρός Oscar de la Renta, η πανέμορφη Αμερικανίδα ηθοποιός έκανε αίσθηση το βράδυ της απονομής με την υπέροχη κομψότητα και την καλαισθησία της, ολοκληρώνοντας το look της με ένα ευφάνταστο σινιόν εμπνευσμένο από την αξέχαστη Grace Kelly. Και μπορεί να μην πήρε βραβείο για τον πρωταγωνιστικό της ρόλο στο “George and Tammy”, αλλά άφησε πίσω της τις καλύτερες στυλιστικές εντυπώσεις!

Michelle Yeoh

Golden Globes 2023: Λάμψη και εντυπωσιακές εμφανίσεις

Το “Everything Everywhere All At Once” (“Τα Πάντα Όλα”) είχε την τιμητική του στις βραβεύσεις των Golden Globes 2023, καθώς η Michelle έλαβε το βραβείο Α΄ Γυναικείου Ρόλου και ο συμπρωταγωνιστής της Ke Huy Quan το αντίστοιχο του Β΄ Ανδρικού. Η μαλαισιανή καταγωγή της (λόγω των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της) την έφερε σύντομα στην πρώτη γραμμή των σταρ του Χόλιγουντ, αρχής γενομένης με τη συμμετοχή της στην ταινία του Τζέιμς Μποντ “Το αύριο ποτέ δεν πεθαίνει”. Η ίδια λατρεύει τις haute couture δημιουργίες με δραματικά στοιχεία, όπως αυτή που επέλεξε για τη μεγάλη βραδιά, από τον Armani.

Salma Hayek

Golden Globes 2023: Λάμψη και εντυπωσιακές εμφανίσεις

Oι juicy γραμμές της κάνουν από μόνες τους... δήλωση μόδας, ειδικά όταν αναδειχτούν από το κατάλληλο φόρεμα. Όπως ακριβώς έγινε με το custom made corset φόρεμα Gucci που επέλεξε, κεντημένο στο χέρι με κρύσταλλα, δίνοντας έμφαση στο sexy ντεκολτέ και στην στενή γραμμή του. Το συνδύασε με Maison Boucheron κοσμήματα και clutch Dionysus. Η 56χρονη σταρ έκανε μία από τις ωραιότερες εμφανίσεις ως παρουσιάστρια στις φετινές “Χρυσές Σφαίρες”, συνοδευόμενη από τον συμπρωταγωνιστή της στο φιλμ “Puss in Boots”, Harvey Guillen.

Jamie Lee Curtis

Golden Globes 2023: Λάμψη και εντυπωσιακές εμφανίσεις

Σταθερή αξία το μαύρο χρώμα για την κομψή ηθοποιό, όπως άλλωστε είναι και το ταλέντο της στον πλανήτη του Χόλιγουντ, με συμμετοχές σε πετυχημένες κινηματογραφικές παραγωγές. H 64χρονη Αμερικανίδα ηθοποιός, που ήταν στις υποψηφιότητες για τον Καλύτερο Β΄ Γυναικείο Ρόλο με το “Everything Everywhere All at Once”, απογείωσε το elegant στυλ της με ένα μαύρο jumpsuit με ενσωματωμένη δαντελένια κάπα Valentino, δημιουργώντας τις καλύτερες προϋποθέσεις για να μπει στη λίστα με τα 10 καλύτερα looks της βραδιάς.

Heidi Klum

Golden Globes 2023: Λάμψη και εντυπωσιακές εμφανίσεις

H 80ή τελετή απονομής και οι καλεσμένοι της... υποκλίθηκαν στα καλλίγραμμα και σούπερ γυμνασμένα πόδια της αγαπημένης “μοντέλας”, που άφησε το στίγμα της στις πασαρέλες της δεκαετίας του 1980, η οποία εμφανίστηκε με ένα “φτερωτό” ασημί metallic μίνι φόρεμα Germanier, περνώντας ένα ηχηρό μήνυμα: Όσα χρόνια κι αν περάσουν μια γυναίκα μπορεί κάλλιστα να είναι sexy και τραβηχτική στα 50 της! Το τσόκερ ήταν ειδική παραγγελία για το φόρεμά της από τον Οίκο Lorraine Schwartz, με όλη την εμφάνισή της να παραπέμπει επιτυχημένα σε φανατικό... disco girl των 80s.

Julia Garner

Golden Globes 2023: Λάμψη και εντυπωσιακές εμφανίσεις

Πολυαγαπημένη ηθοποιός στους τηλεοπτικούς της fans, ξεχώρισε για άλλη μία φορά λαμβάνοντας το βραβείο του B΄ Γυναικείου Ρόλου για τη συμμετοχή της στην περίφημη σειρά “Ozark”, η Julia διαθέτει class και γοητεία που δεν χρειάζονται περαιτέρω... συστάσεις: Αρκεί να ρίξεις μια ματιά στις εμφανίσεις της τόσο στο street style όσο και στο “κόκκινο χαλί”. Τρανή απόδειξη όλων το πανέμορφο maxi φόρεμα Gucci, που την έκανε να μοιάζει με... prima ballerina, αναδεικνύοντας παράλληλα την πορσελάνινη επιδερμίδα της.

Angela Bassett

Golden Globes 2023: Λάμψη και εντυπωσιακές εμφανίσεις

Classic και glam ταυτόχρονα στην επιλογή της, η Αμερικανίδα ηθοποιός παρέλαβε το βραβείο της για τον Καλύτερο Β΄ Γυναικείο ρόλο στην ταινία “Black Panther: Wakanda Forever” εν μέσω χειροκροτημάτων θαυμασμού όχι μόνο για το ταλέντο της αλλά και για την ενδυματική της προτίμηση, που συνδύασε ιδανικά το glam με τον μινιμαλισμό: Η διαχρονικά κομψή hatler neck τουαλέτα της Pamella Roland γέμισε παγέτες και στρας, δημιουργώντας το ιδανικό φόρεμα της βραδιάς, που όσα χρόνια κι αν περάσουν θα είναι πάντα στη μόδα.

Claire Danes

Golden Globes 2023: Λάμψη και εντυπωσιακές εμφανίσεις

Μανούλα δύο αγοριών και έγκυος στο τρίτο, η 43χρονη ηθοποιός του “The Homeland” και προτεινόμενη για τον Καλύτερο Β΄ Γυναικείο Ρόλο στο “Fleishman Is in Trouble” τράβηξε πάνω της όλα τα φλας με το υπέρκομψο floral Giambattista Valli φόρεμά της, αφήνοντας διακριτικές λάμψεις στο πέρασμά της με τα διαμάντια που κοσμούσαν το μπούστο της. Ο χαριτωμένος σατέν ροζ φιόγκος στο κέντρο ταίριαξε ιδανικά στην περίπτωσή της, αφού της χάρισε έξτρα δόσεις γλυκύτητας, δηλώνοντας παράλληλα το... φύλο του μωρού!

Rihanna

Golden Globes 2023: Λάμψη και εντυπωσιακές εμφανίσεις

Αναμέτρηση μεταξύ... μεγατόνων της μουσικής με τη Lady Gaga, την Taylor Swift και τη Rihanna να (“Black Panther: Wakanda Forever”) είναι υποψήφιες για το Καλύτερο Πρωτότυπο Τραγούδι, βραβείο που τελικά κέρδισε το «Naatu Naatu» από την ινδική ταινία «RRR». Και μπορεί να μη διακρίθηκε αυτήν τη φορά, αλλά στο κόκκινο χαλί έβαλε την... υπογραφή της, επιλέγοντας ένα βελούδινο φόρεμα Schiaparelli Haute Couture, που την “έχρισε” εύκολα μία από τις πιο καλοντυμένες σταρ της βραδιάς. Highlight: Αίσθηση προκάλεσε το χτένισμα της, με την ίδια, μάλιστα να του δίνει έναν ευφάνταστο τίτλο: “Η Princess Leia συναντά το Hollywood που συναντά τη Wakanda”.

Lily James

Golden Globes 2023: Λάμψη και εντυπωσιακές εμφανίσεις

H επιτομή της κομψότητας! Αυτό ήταν η Αγγλίδα ηθοποιός τη “μεγάλη” βραδιά, δίνοντας το “παρών” ως προτεινόμενη για τον Καλύτερο Γυναικείο Ρόλο στη μίνι σειρά “Pam and Tommy”. Και μπορεί βραβείο να μην πήρε, ωστόσο δημιούργησε έναν χαμό όχι μόνο στο “The Beverly Hilton” αλλά και στα social media με το... τεράστιο φόρεμά της! Μάλιστα, χρειάστηκε βανάκι για να τη μεταφέρει στην εκδήλωση, έτσι ώστε να είναι όρθια προκειμένου να μην τσαλακωθεί η Versace τουαλέτα της, για την οποία χρειάστηκαν ούτε λίγο ούτε πολύ 50 μέτρα ύφασμα!

Michelle Williams

Golden Globes 2023: Λάμψη και εντυπωσιακές εμφανίσεις

Λαμπερή και υπέρκομψη εμφανίστηκε η 42χρονη Αμερικανίδα ηθοποιός στο πλευρό του συζύγου της Thomas Kail, διεκδικώντας το βραβείο Καλύτερου Γυναικείου Ρόλου για την δραματική ταινία “The Fabelmans”. Αν και γέννησε μόλις πριν από 2 μήνες το δεύτερο παιδί της, η one-shoulder Gucci τουαλέτα της, με πολλές σειρές βολάν και glitter λεπτομέρειες, αναδείκνυε τις υπέροχες γραμμές της, ενώ το minimal μακιγιάζ της συμπλήρωσε ιδανικά το “πληθωρικό” φόρεμα!

Selena Gomez

Golden Globes 2023: Λάμψη και εντυπωσιακές εμφανίσεις

Eντυπωσιακή στις “Χρυσές Σφαίρες 2023”, η σταρ περπάτησε στο “κόκκινο χαλί” με ένα μοβ βελούδινο Valentino φόρεμα με bold μανίκια. Η τραγουδίστρια, που για πρώτη φορά ήταν υποψήφια ως ηθοποιός για τον ρόλο της ως “Mabel” στην τηλεοπτική σειρά “Only Murders in the Building”, συμπλήρωσε το look της με μια ψηλή αλογοουρά και minimal διαμαντένια σκουλαρίκια. Αίσθηση, πάντως, προκάλεσε... η 9χρονη συνοδός της, η πολυαγαπημένη ετεροθαλής αδερφή της Gracie Elliott Teefey.

Ana de Armas

Golden Globes 2023: Λάμψη και εντυπωσιακές εμφανίσεις

Μπορεί να μην είναι ξανθιά, όπως στην ταινία “Blonde”, όπου πρωταγωνιστεί και ήταν προτεινόμενη για τον Καλύτερο Γυναικείο Ρόλο, αλλά και σαν μελαχρινή τράβηξε τα βλέμματα την περασμένη Τρίτη, επιλέγοντας ένα μάξι φόρεμα με την υπογραφή Louis Vuitton. Mε περίπλοκο σχέδιο στο μπροστινό μέρος, πλαισιωμένο από δύο “πάνελ”, διατηρήθηκε σε ήπιους στυλιστικούς τόνους και “στολίστηκε” μόνο με ένα διαμαντένιο βραχιόλι. Από τις ωραιότερες εφανίσεις της εκδήλωσης, όπως σχολίασαν οι ειδικοί της μόδας.

Jenna Ortega

Golden Globes 2023: Λάμψη και εντυπωσιακές εμφανίσεις

Από τα πιο “καυτά” και ανερχόμενα ονόματα του Χόλιγουντ είναι πλέον η Jenna, που μετά την εμφάνισή της στη σειρά "Wednesday" του Netflix, οι μετοχές της εκτοξεύθηκαν κατακόρυφα. Αυτό φάνηκε και από το γεγονός πως τόσο η σειρά όσο και η ίδια ήταν υποψήφιες στις Χρυσές Σφαίρες 2023. Η 20χρονη σταρ της “Οικογένειας Άνταμς” διά χειρός Tim Burton έγραψε ιστορία ως μία από τις νεότερες υποψήφιες ηθοποιούς όλων των εποχών στην κατηγορία Καλύτερου Α΄ Γυναικείου Ρόλου σε κωμική σειρά ή μιούζικαλ. Με shaggy κούρεμα και ένα από τα ωραιότερα beauty looks της βραδιάς, μαγνήτισε τα φλας με το Gucci φόρεμά της.

Μargot Robbie

Golden Globes 2023: Λάμψη και εντυπωσιακές εμφανίσεις

750 και πλέον ώρες χρειάστηκαν για να ραφτεί και να κεντηθεί στο χέρι το Chanel φόρεμα τής Robbie. Η ηθοποιός και ο γαλλικός Οίκος έχουν στενές σχέσεις και συνεργάστηκαν ξανά για τις Χρυσές Σφαίρες, αφού η ηθοποιός παρευρέθηκε στην εκδήλωση ως υποψήφια για το βραβείο Καλύτερου Α΄ Γυναικείου Ρόλου για το “Babylon”. Η δημιουργία αυτή, μάλιστα, θυμίζει τα φορέματα της δεκαετίας του 1920 που εμφανίζονται στην ταινία, ενώ το συγκεκριμένο είναι εμπνευσμένο από ένα look της haute couture του Φθινοπώρου 2022 της Chanel, σχεδιασμένo από τη δημιουργική διευθύντρια Virginie Viard.

Steven Spielberg

Golden Globes 2023: Λάμψη και εντυπωσιακές εμφανίσεις

Aπέσπασε τα Bραβεία Kαλύτερης Δραματικής Ταινίας και Σκηνοθεσίας για την ταινία «The Fabelmans», ενώ κατά την απονομή αποκάλυψε τους λόγους για τους οποίους έκανε αυτό το αυτοβιογραφικό φιλμ. «Έπρεπε να βρω συγχώρεση για μένα, την οικογένεια και τους γονείς μου. Ήθελα να ανοίξω έναν διάλογο με τον εαυτό μου. Χαίρομαι που το μοιράστηκα με όσους δεν με ήξεραν προσωπικά. Είναι μια ταινία που μιλά για το παρελθόν μου. Συνειδητά ξεπέρασα την προσωπική μου ιστορία αλλά και εμπνεύστηκα από αυτήν».

Collin Farell

Golden Globes 2023: Λάμψη και εντυπωσιακές εμφανίσεις

Kέρδισε Χρυσή Σφαίρα ως ο Καλύτερος Ηθοποιός σε Μιούζικαλ ή Κωμωδία για το “The Banshees of Inisherin” και ανεβαίνοντας στην σκηνή να πάρει το βραβείο του δεν έχασε την ευκαιρία να... κάνει “καμάκι” στην Κουβανή ηθοποιό Ana de Armas που του το έδωσε!

Austin Butler

Golden Globes 2023: Λάμψη και εντυπωσιακές εμφανίσεις

Kέρδισε την πρώτη του Χρυσή Σφαίρα για τον ρόλο του Elvis Presley στη βιογραφική ταινία «Elvis». Ο 31χρονος ηθοποιός επικράτησε των Brendan Fraser («Η Φάλαινα»), Hugh Jackman («The Son»), Bill Nighy («Living») και Jeremy Pope («The Inspection»), αποτίοντας, μάλιστα, φόρο τιμής στον Elvis Presley, αποκαλώντας τον «είδωλο» και «επαναστάτη» κατά τη διάρκεια της ομιλίας του.

Brad Pitt

Golden Globes 2023: Λάμψη και εντυπωσιακές εμφανίσεις

Ανανεωμένος και... πιο κούκλος από ποτέ εμφανίστηκε ο Brad στην τελετή απονομής για τις Χρυσές Σφαίρες το βράδυ της Τρίτης. Ο 59χρονος Χολιγουντιανός σταρ μπορεί να μην πόζαρε στο κόκκινο χαλί, αλλά σίγουρα προσέλκυσε την προσοχή όταν βρέθηκε στην αίθουσα και κάθισε δίπλα στη συμπρωταγωνίστριά του στην ταινία “Babylon”, Margot Robbie. Μάλιστα, έδειχνε χρόνια νεότερος με τα πιο κοντά μαλλιά, θυμίζοντας έντονα το look του το 1999.

Billy Porter

Golden Globes 2023: Λάμψη και εντυπωσιακές εμφανίσεις

Μονοπωλεί για άλλη μία φορά το ενδιαφέρον και όχι άδικα! Ο πρωταγωνιστής της σειράς «Pose» του Netflix (2018-2021) εμφανίστηκε με ένα έντονο φούξια tuxedo-φόρεμα από βελούδο του Christian Siriano, θυμίζοντάς μας και πάλι την οσκαρική του εμφάνιση το 2019. Από τους πιο καλοντυμένους της βραδιάς με διαφορά!