40 χρόνια Moschino: Ένα εντυπωσιακό παιχνίδι μόδας στην S/S 2024 κολεξιόν

4 στυλίστες ένωσαν τις δυνάμεις τους στη δημιουργία

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Editor
shutterstock
shutterstock

Τι συμβαίνει όταν τέσσερις αξιόλογοι στυλίστες ενώνουν τις δυνάμεις τους για να δημιουργήσουν μια συλλογή; Το S/S 2024 show του Moschino 2024, που κέρδισε τις εντυπώσεις! Με αφορμή την επέτειο των 40 χρόνων στον κόσμο της μόδας, ο διάσημος Οίκος παρουσίασε τη συλλογή του με τίτλο «40 χρόνια αγάπης», εντυπωσιάζοντας ειδικούς και μη του στυλ - για άλλη μία φορά! Ένα παιχνίδι μόδας στήθηκε στην πασαρέλα, όπου παρουσιάστηκαν κομμάτια εμπνευσμένα από τη στυλιστική διαδρομή του brand μέσα στα χρόνια, αποτυπώνοντας σε κάθε κομμάτι την έμπενυση αλλά και την εκκεντρικότητα του ιδρυτή! Θυμήσου τα περίφημα "σωσίβια" πριν από έναν χρόνο, που τάραξαν τα νερά στις πασαρέλες του Οίκου!

4 στυλίστες εν δράσει

Η Carlyne Cerf de Dudzeele, η Gabriella Karefa-Johnson, η Lucia Liu και η Katie Grand είναι φανατικές οπαδοί του Οίκου Moschino, οι οποίες κλήθηκαν να εμπνευστούν από το πλούσιο αρχείο του Franco Moschino -και συγκεκριμένα από τις σιλουέτες των δεκαετιών '80 και '90, για να δημιουργήσουν μεμονωμένες μίνι συλλογές. Μάλιστα, έκαναν το ντεμπούτο τους νωρίτερα αυτή την εβδομάδα στο Μιλάνο, ως τέσσερις ξεχωριστές "πράξεις", που μαζί αποτέλεσαν τη νεότερη προσφορά της ιταλικής έμπνευσης στον χώρο της μόδας.

Η Cerf de Dudzeele παρουσίασε λευκά κοστούμια και γκρι πλισέ παντελόνια με μαύρα ζιβάγκο (εσύ θα το βάλεις και με το μίνι φόρεμά σου), ενώ οι μικρές τσάντες σε σχήμα καρδιάς έβαλαν μια διασκεδαστική πινελιά στα looks.

Οι τσάντες του '70 επιστρέφουν στη μόδα!

Την σκυτάλη πήρε η Karefa-Johnson, με μια «σέξι, διασκεδαστική, ελεύθερη και εκλεκτική» συλλογή εμπνευσμένη από τη δεκαετία του '90, με την ίδια να λέει χαρακτηριστικά: «Βασίστηκα σε μεγάλο βαθμό στην αναδημιουργία του στυλ από τα σόου των αρχών της δεκαετίας του '90 για να ανανεώσω τις σιλουέτες, διατηρώντας, ωστόσο, την ενέργεια που βγαίνει προς τα έξω από τα looks». Τα κλασικά καουμπόικα καπέλα του Franco, τα κοσμήματα και τα φορέματα με κορσέ για τη σύγχρονη γυναίκα είχαν την τιμητική τους, αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις.

3 ιδέες για να φορέσεις το αγαπημένο σου ζιβάγκο!

Η Liu ανέδειξε την πιο ρομαντική πλευρά του Moschino, με πολλές δαντέλες, φουσκωτά μανίκια και κοριτσίστικα κεντήματα. ενώ η Grand παρουσίασε τα "συνθήματα" πάνω σε φούτερ και μπλουζάκια, με έμφαση στο μήνυμα "Loud Luxury".