Σε στενεύουν τα καινούργια σου παπούτσια; Με αυτό το έξυπνο κόλπο θα ανοίξουν σε 5 λεπτά

Δεν χρειάζεται να τα... παροπλίσεις στην ντουλάπα

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Editor
instagram
instagram

"Αν δώσεις σε μια γυναίκα τα σωστά παπούτσια, μπορεί να κατακτήσει τον κόσμο", έλεγε σοφά η Μέριλιν Μονρόε. Τι γίνεται όμως εάν αυτά τα αγαπημένα και μοναδικά παπούτσια σε στενεύουν αφόρητα και δυσκολεύεσαι να τα περπατήσεις; Τότε όχι μόνο δεν μπορείς να κατακτήσεις τον κόσμο αλλά θα μοιάζεις κακοντυμένη και με απεριποίητο στυλ. Και δεν το θέλεις.

Οι γυναίκες έχουμε κατά καιρούς σκαρφιστεί διάφορους τρόπους για να "ανοίξουμε" τα καινούργια μας παπούτσια, που ποικίλλουν: Από το να τα φοράμε με τις ώρες μέσα στο σπίτι, πληγώνοντας τα πόδια μας και ταλαιπωρώντας άδικα τη μέση μας, μέχρι να τοποθετούμε μέσα τους βαμβάκι ή χαρτόνια για να πάρουν ένα πιο άνετο σχήμα. Πολλές φορές ακούω ότι τα βρέχουμε κιόλας για να φαρδύνουν!

Ωστόσο, αυτά τα τρικ είναι αναποτελεσματικά τις περισσότερες φορές ή τουλάχιστον χρειάζονται πολλή υπομονή για να έχουν αποτέλεσμα - το βρέξιμο ξέχασέ το, γιατί χαλάει το παπούτσι!. Παρόλα αυτά ένα είναι το έξυπνο κόλπο για να ανοίξουμε τα ολοκαίνουρια παπούτσια μας, δίνοντας τους τη φόρμα του ποδιού μας.

Έξυπνο κόλπο για να ανοίξουν τα στενά παπούτσια

Το λένε οι μαμάδες και οι γιαγιάδες μας, το εφαρμόζουν οι στυλίστες ανά τον κόσμο και είναι δυνατόν να το αγνοείς εσύ; Για να ανοίξουν τα στενά σου παπούτσια δεν χρειάζεται κόπος, μόνο τρόπος και λίγα λεπτά για να τα ξαναφορέσεις και να περπατήσεις πιο άνετα από ποτέ. Δες τι ακριβώς πρέπει να κάνεις σε μερικά απλούστατα βήματα:

1. Φόρεσε ένα ζευγάρι χοντρές κάλτσες - αυτές που φοράς μέχρι το γόνατο για έξτρα στυλ στο look σου.

2. Zέστανε το ένα παπούτσι με το σεσουάρ για περίπου ένα λεπτό και φόρεσε το.

3. Επανάλαβε την ίδια διαδικασία με το άλλο παπούτσι.

4. Περπάτησε μέσα στο σπίτι για λίγη ώρα, τουλάχιστον μέχρι τα παπούτσια να κρυώσουν εντελώς.

5. Αν έχεις χρόνο επανάλαβε τη διαδικασία μερικές φορές ακόμα. Τα παπούτσια σου είναι έτοιμα!