Το κόλπο για να έχεις σιδερωμένα ρούχα χωρίς... σίδερο

7 τρόποι που θα σου λύσουν τα χέρια

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Editor
shutterstock
shutterstock

H μόδα είναι η μεγάλη σου αγάπη αλλά και... μπελάς ταυτόχρονα. Όχι γιατί κουράζεσαι να κάνεις ατελείωτο shopping (αυτό ποτέ) αλλά γιατί η ντουλάπα σου είναι γεμάτη ρούχα (ευχάριστο αυτό και λογικό), που θέλουν σιδέρωμα - πέρα από ξεκαθάρισμα, ειδικά τώρα τον Ιανουάριο. Από τις πιο βαρετές δουλειές, λέω εγώ, που πολύ θα ήθελες με ένα μαγικό τζίνι να μπορούσες να την κάνεις σε χρόνο dt.

Ή ακόμα καλύτερα, να ήξερες ένα κόλπο που θα έκανε τα τσαλακωμένα ρούχα στις κρεμάστρες σου να δείχνουν φρεσκοσιδερωμένα και κολαρισμένα! Ποιος ξυπνάει το πρωί και πάνω στη φούρια του να ετοιμαστεί έχει όρεξη να σιδερώσει; Άσε που χρειάζεται χρόνος για να βγάλεις τη σιδερώστρα και να ζεστάνεις το σίδερο! Από τη μία βαριέσαι και από την άλλη χάνεις πολύτιμο χρόνο από την προετοιμασία σου.

Κι αν πάλι βρίσκεσαι σε ταξίδι και δεν έχεις σίδερο; Τι πρέπει να γίνει; Όχι φυσικά να αφήσεις τα ρουχαλάκια σου ασιδέρωτα και τσαλακωμένα - δεν υπάρχει χειρότερο πράγματα από αυτό όταν μιλάμε για κομψότητα και στυλ. Έτσι τι χρειάζεσαι; Μερικά κόλπα που θα σε βοηθήσουν να έχεις σιδερωμένα ρούχα... χωρίς να χρησιμοποιήσεις σίδερο.

ντουλάπα ρούχων
Shutterstock

7 τρόποι για να έχεις σιδερωμένα ρούχα χωρίς... σίδερο

Η χρήσιμη νωπή πετσέτα

Βρέξε λίγο μια πετσέτα, απλώς να είναι νωπή, και κάνε το εξής: Άπλωσε το τσαλακωμένο σου ρούχο σε μια καθαρή επιφάνεια και στρώσε την βρεγμένη πετσέτα από πάνω, πιέζοντας στα σημεία που υπάρχουν περισσότερες ζάρες. Άφησε το ρούχο να στεγνώσει και είναι έτοιμο.

Το θαυματουργό πιστολάκι μαλλιών

Αυτό σίγουρα το έχεις σκεφτεί και μπορεί να το έχεις εφαρμόσει κιόλας όταν, για παράδειγμα, έχεις βραχεί, στρέφοντας το πιστολάκι πάνω σου. Κάπως έτσι θα κάνεις και με τα τσαλακωμένα ρούχα σου.Κρέμασέ τα νωπά σε μια κρεμάστρα και από απόσταση 10 εκατοστών στεγνωσέ τα μέχρι να φύγουν οι ζάρες.

Ντους το αποτελεσματικό

Τα περισσότερα κορίτσια της μόδας γνωρίζουν αυτό το κόλπο πολύ καλά και μάλιστα είναι αποτελεσματικό. Η διαδικασία έχει ως εξής: Κρέμασε το τσαλακωμένο ρούχο κάπου κοντά στο ντους - στην κουρτίνα του μπάνιου ή σε κρεμάστρα δίπλα στη ντουζιέρα. Μετά μπες να κάνεις κανονικά ντους. Μέχρι να τελειώσεις το μπάνιο σου, οι υδρατμοί θα έχουν διώξει τις ζάρες και το ρούχο θα είναι σαν να έφτασε μόλις από το καθαριστήριο.

ρούχα σιδερωμένα
Shutterstock

Σίδερο μαλλιών και... ρούχων

Εάν θέλεις να διώξεις μερικές ζάρες από ένα πουκάμισο ή μπλουζάκι (όχι πολύ χοντρά υφάσματα) θα τα βρέξεις λίγο πρώτα και στη συνέχεια θα τα περάσεις με το σίδερο των μαλλιών, ακριβώς με τον ίδιο τρόπο που ισιώνεις τα μαλλιά σου.

Το στρώμα ως σιδερώστρα

Είναι το κόλπο και μυστικό μεταξύ των φοιτητών που βαριούνται πολύ να σιδερώνουν. Βάλε το τσαλακωμένο σου ρούχο κάτω από το στρώμα και άφησέ το για περίπου 1 ώρα. Δεν θα πιστεύεις στα μάτια σου με το αποτέλεσμα! Κυρίως εξυπηρετεί τζιν παντελόνια και γενικά ρούχα που δεν χρειάζονται πολύ σιδέρωμα.

DIY υγρό... σιδερώματος

Μια συνταγή για να φτιάξεις χειροποίητο υγρό σιδερώματος θα σε βοηθήσεις να σιδερώνεις... χωρίς σίδερο! Βάλε σε ένα μπουκάλι με σπρέι 1 φλ. νερό, 1 κ.γ. μαλακτικό και 1 κ.γ. οινόπνευμα και ανακίνησε καλά. Στη συνέχεια ψέκασε το ρούχο και άφησέ το να στεγνώσει.

Νερό και ήλιος

Θα κρεμάσεις το τσαλακωμένο ρούχο και θα το ψεκάσεις με απλό νεράκι της βρύσης. Στη συνέχεια θα το αφήσεις για 1 ώρα περίπου στον ήλιο να στεγνώσει. Είναι έτοιμο!