Το κόλπο για να μη μαυρίσουν ξανά τα ψεύτικα κοσμήματά σου - Το εφαρμόζουν όλα τα κορίτσια της μόδας

Ασημένια, επιμεταλλωμένα και πέρλες θα γίνουν σαν καινούργια

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Editor
instagram
instagram

Τα κοσμήματα δεν λείπουν από καμία γυναικεία γκαρνταρόμπα που σέβεται τον... στυλιστικό εαυτό της και όλα τα κορίτσια της μόδας τα τιμούν και με το παραπάνω στα looks τους, αφού ξέρουν καλά πως δεν μπορεί να ολοκληρωθεί ένα σύνολο εάν δεν το συμπληρώσουμε με τα τέλεια αξεσουάρ. Μέχρι εδώ όλα καλά.

Επειδή, όμως, δεν μπορούμε να φοράμε συνέχεια χρυσά κοσμήματα -που κι αυτά χάνουν με το πέρασμα του χρόνου τη λάμψη τους- αλλά διαθέτουμε πολλά faux μπιζού, επιμεταλλωμένα, ασημένια αλλά και πέρλες, που φέτος είναι μεγάλη τάση, απογειώνοντας το ρετρό στυλ, πρέπει να ξέρουμε και μερικά "κολπάκια" για να επαναφέρουμε τη λάμψη τους και να μην μαυρίζουν και αναγκαζόμαστε να τα "παροπλίζουμε" στα συρτάρια, αγοράζοντας καινούργια κομμάτια.

Τρεις τρόποι για να μη μαυρίζουν τα ψεύτικα κοσμήματα

Ασημένια

Όσο τα φοράμε τόσο μαυρίζουν. Θέλεις ο καπνός, η υγρασία, τα αρώματα και οι κρέμες που χρησιμοποιούμε, πόσο να τα προσέξεις. Τι θα κάνεις λοιπόν;

  • Βάλε σε ένα πανί μαγειρική σόδα και τρίψε τα κοσμήματά σου καλά. Σκούπισέ τα με ένα καθαρό και μαλακό πανί και θα είναι σαν καινούργια.
  • Αντί για μαγειρική σόδα μπορείς να χρησιμοποιήσεις οδοντόκρεμα, με τα ίδια αποτελέσματα.
  • Βάλε σε ένα μπολ λίγο νερό και αλάτι και με ένα πανάκι τρίψε τα μπιζού.
  • Χρησιμοποίησε νερό και σκόνη πλυντηρίου και τρίψε καλά. Σκούπισε και τα κοσμήματά σου είναι πάλι λαμπερά και έτοιμα για χρήση.

Επιμεταλλωμένα

Μην χρησιμοποιήσεις νερό γιατί... καταστράφηκες! Με δύο υλικά, θα τα κάνεις σαν καινούργια.

  • Κέτσαπ, η θαυματουργή. Τρίψε καλά τις μαυρίλες και σκούισε με καθαρό πανί.
  • Διάφανο βερνίκι νυχιών, για πάσα χρήση! Πέρασε τα κοσμήματά σου με μία στρώση και άφησε να στεγνώσει. Δεν θα μαυρίσουν ποτέ ξανά!


Πέρλες

Συνήθως κιτρινίζουν στο πέρασμα του χρόνου, οπότε αντί να τις πετάξεις, τσέκαρε παρακάτω.

  • Βάλε λίγο νεράκι σε ένα μπολ και στύψε ένα λεμόνι. Βάλε μέσα τις πέρλες και άφησε για μισή ώρα. Ξέβγαλε με χλιαρό νερό και σκούπισε απαλά.