Marc Jacobs: Μεταμόρφωσε τα μοντέλα του σε ψεύτικες κούκλες

Έκλεισε 40 χρόνια στον χώρο της μόδας και το γιόρτασε με ένα αντρεπτικό σόου

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Editor
shutterstock
shutterstock

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, μια ανάρτηση στον λογαριασμό Marc Jacobs στο Instagram έδειξε τον σχεδιαστή να σβήνει κεράκια γενεθλίων στο γραφείο του, γιορτάζοντας 40 χρόνια στον χώρο της μόδας. Και τι καλύτερο από ένα ανατρεπτικό σόου που έλαβε χώρα το βράδυ της Παρασκευής στο Park Avenue Armory, όπου οι καλεσμένοι συγκεντρώθηκαν στο σκοτάδι, περιμένοντας να ξεκινήσει το catwlak του Jacobs.

Μέσα στο σκότος ήταν φυσικά πολύ δύσκολο να δεις τον κόσμο, αλλά μπορούσες να νιώσεις την ενέργεια στον χώρο. Ο Jacobs ήταν πάντα ένας από τους πιο παραγωγικούς fashion designers της αμερικανικής μόδας.

Στην αρχή του διαδρόμου βρισκόταν ένα γιγάντιο πτυσσόμενο τραπέζι και καρέκλες, που από μακριά στο σκοτεινό Armory έμοιαζαν με στημένα στηρίγματα, αλλά ήταν ένα δημιούργημα του καλλιτέχνη Robert Therrien. Και voila, το σόου ξεκίνησε και ο κόσμος θαύμασε τη συλλογή Fall 2024 με τίτλο "Wonders", όπου τα μοντέλα θύμιζαν ψεύτικες κούκλες.

Η συλλογή Marc Jacobs Fall 2024 κέρδισε τις εντυπώσεις

Δυνατά φώτα άναψαν και φώτισαν τα πάντα και τους πάντες. Έπαιζε απαλή μουσική στο πιάνο και τα μοντέλα, όλα με bold μακιγιάζ με τεράστιες βλεφαρίδες και ογκώδη μαλλιά, άρχισαν να βγαίνουν από τα παρασκήνια και να περπατούν μέσα από το γλυπτό, που έμοιαζε με τεράστιο κουκλόσπιτο!

Κινούνταν σαν σκληρές χάρτινες κούκλες, μερικές με τα χέρια κολλημένα ίσια μπροστά ή πίσω τους, και ήταν ντυμένες με ρούχα που ξεχώριζαν για τις υπερβολικές αναλογίες τους, φτιαγμένα για να φαίνονται σαν να ήταν κολλημένα στα σώματα, άκαμπτα και άθραυστα, ακόμα και εκείνα που είχαν πτυχώσεις.

Τονισμένοι ώμοι, τεράστια πουλόβερ σε φωτεινά χρώματα, μίντι φούστες και πανωφόρια σε σχεδόν καρτουνίστικες γραμμές, ενώ οι Mary Janes και οι combat boots ξεχώρισαν στην πασαρέλα, χαρίζοντας στα looks την απαραίτητη δόση grunge.

Μια συλλογή για το φθινόπωρο του 2024 απόλυτα σύγχρονη και μοντέρνα, αλλά ταυτόχρονα με την απαραίτητη κομψότητα μιας άλλης εποχής.

Συμπέρασμα; Τα λόγια του ίδιου του Marc: "Η αγάπη μου για το συνηθισμένο είναι μια σταθερή και ουσιαστική σχέση ζωής. Εξετάζοντας το αξιομνημόνευτο και το καθημερινό, πηγάζει και μεγαλώνει η επιθυμία μας να εκφράσουμε κάτι αθώο και κομψό".