Πώς θα επιλέξεις το κολιέ με βάση το ντεκολτέ - 6 κόλπα για να το κάνεις σωστά

Έτσι θα αναδείξεις και τα κοσμήματα και την μπλούζα σου

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Editor
Unsplash
Unsplash

Τα αξεσουάρ προστίθενται σε μια εμφάνιση για να την εμπλουτίσουν, να την αναδείξουν και να την ολοκληρώσουν με τον πιο στυλάτο τρόπο, καθιστώντας την παράλληλα εκλεπτυσμένη και κομψή, αλλά συχνά μπορεί να αποδειχθούν δίκοπο μαχαίρι - αν δεν συνδυαστούν με τον σωστό τρόπο.

Γι' αυτό κι εμείς συχνά αναρωτιόμαστε πώς να επιλέξουμε το κολιέ με βάση το ντεκολτέ, σύμφωνα με τις τάσεις της σεζόν;

Οι πιο cool συνδυασμοί εμφανίστηκαν αρχικά από τους διάσημους Οίκους μόδας, όπως στην Alberta Ferretti, που φοράει ένα statement κολιέ με ένα μαύρο σύνολο

αλλά και ο Dolce & Gabbana που επιλέγει ένα τσόκερ με κρύσταλλα.

6 κόλπα για να επιλέξεις σωστά το κολιέ με βάση το ντεκολτέ

Κολιέ-αλυσίδα πάνω από ζιβάγκο

Ανάμεσα στις πιο δυνατές τάσεις της σεζόν, ένας απλός και έξυπνος συνδυασμός ικανός να βάλει μια δροσερή πινελιά ακόμα και στις πιο casual εμφανίσεις, αλλά και τέλειος εάν επιλέξεις ένα λαμπερό κολιέ που θα χαρίσει λάμψη σε ένα κομψό βραδινό total black outfit.

Statement κολιέ με τετράγωνο ντεκολτέ

Είτε πρόκειται για φόρεμα είτε για μπλούζα, ένα εντυπωσιακό κολιέ θα αναδείξει το μπούστο και θα δημιουργήσει μια εκλεπτυσμένη εμφάνιση. Προτίμησε ένα κολιέ που κάνει δήλωση μόδας σε ένα minimal σύνολο.

Τσόκερ με V ντεκολτέ

Όταν φοράς V-λαιμόκοψη, επίλεξε ένα κολιέ κοντά στον λαιμό ή τσόκερ που εφαρμόζει, για να αναδείξεις το πάνω μέρος της εμφάνισης κάνοντας τον λαιμό πιο αδύνατο.

Κολιέ κοντό σε στρογγυλή λαιμόκοψη

Σε κομμάτια με στρογγυλή λαιμόκοψη, κάνε μια εικονική «επέκταση», επιλέγοντας ένα κολιέ που ακολουθεί τις γραμμές του φορέματος ή της μπλούζας. Δοκίμασέ το με φούτερ και θα εντυπωσιαστείς.

Layering σε στράπλες

Είτε πρόκειται για ένα φόρεμα είτε για τοπ, που αφήνουν ακάλυπτους τους ώμους, παίξε συνδυάζοντας πολλά διαφορετικά μεγέθη σε κολιέ, επιλέγοντας διάφορα χρώματα και σχέδια.

Μενταγιόν σε σακάκι

Φόρεσε ένα μενταγιόν με το αγαπημένο σου charm με ένα αυστηρό blazer, χωρίς τοπ. Θα αναδείξεις το πολύτιμο αυτό κομμάτι πάνω στο γυμνό δέρμα.