Λέρωσες τα ρούχα σου με make-up; Το κόλπο για να το αφαιρέσεις χωρίς να πανικοβληθείς

Με ένα υλικό που έχεις στο μπάνιο σου

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Editor
Shutterstock
Shutterstock

Μια γνωστή διαδικασία που ακολουθείς κάθε μέρα αλλά κάποια στιγμή μπορεί να σε πανικοβάλλει και να σε κάνει να τα χάσεις! Και θα την περιγράψω αμέσως: Βάφεσαι στο μπάνιο, δημιουργείς το τέλειο μακιγιάζ για να βγεις το βράδυ ή να πας στη δουλειά σου το πρωί και ξαφνικά, εκεί που απλώνεις το make-up σου έρχεται η... καταστροφή!

Πέφτει πάνω στο ρούχο σου και αφήνει έναν αντιαισθητικό λεκέ! Το ξέρω, είναι μια γνώριμη ιστορία που σίγουρα σου έχει τύχει αρκετές φορές. Τι κάνεις; Συνήθως αλλάζεις ρούχα και προσπερνάς τον πανικό, ενώ υπόσχεσαι στον εαυτό σου την επόμενη φορά να είσαι πιο προσεκτική.

Δεν χρειάζεται να το ξανακάνεις αυτό, λοιπόν, αφού υπάρχει ένας εύκολος τρόπος για να αφαιρέσεις τον λεκέ χωρίς δυσκολία με ένα προϊόν που έχεις στο μπάνιο σου και το ρούχο να είναι πάλι σαν καινούργιο. Είτε, λοιπό, φοράς foundation είτε χρησιμοποιείς κόμπακτ πούδρα, είτε κονσίλερ ή ακόμα κρέμα με χρώμα, το κόλπο αυτό θα σου λύσει τα χέρια.

Το κόλπο για να αφαιρέσεις το make-up από τα ρούχα σου

Για όποιο ύφασμα κι αν μιλάμε, η διαδικασία είναι η ίδια. Φοράς πουκάμισο, μπλούζα, πλεκτό ή σακάκι και κατά λάθος έπεσε πάνω τους λίγο από το make-up σου την ώρα που το άπλωνες; Πάει το κακό έγινε αλλά... διορθώνεται χωρίς κόπο.

Αναζήτησε στο ντουλαπάκι του μπάνιου σου τον αφρό ξυρίσματος (δικό σου ή του συντρόφου σου), που σίγουρα υπάρχει. Βάλε λίγη ποσότητα πάνω στον λεκέ και άφησέ τον λίγο. Στη συνέχεια τρίψε ελαφρά και δες το χρώμα να απομακρυνεται ως διά μαγείας.

Να θυμάσαι επίσης, ότι, εάν ο λεκές είναι επίμονος, μπορείς να προσθέσεις λίγο οινόπνευμα και να ξανατρίψεις. Συνήθως τα περισσότερα make-up έχουν έλαια στη σύνθεσή τους, που χρειάζονται ιδιαίτερη μεταχείριση για να απομακρυνθούν. Απλώς στη συνέχεια θα χρειαστεί να πλύνεις το ρούχο όπως κάνεις κανονικά.

Συμπέρασμα; Δεν χρειάζεται κόπος, τρόπος μόνο και λίγη γνώση παραπάνω σχετικά με τα κόλπα της γιαγιάς που πάντα πιάνουν και μας βγάζουν από τη δύσκολη θέση!