Είσαι κοντούλα και δεν ξέρεις πώς να φορέσεις το wide-leg παντελόνι; Δες 6 τρόπους για να το πετύχεις

Οι fashionistas στο street style έχουν τη λύση

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Editor
instagram@streetstyleparis
instagram@streetstyleparis

Φέτος είναι η χρονιά τους και τα βλέπεις παντού. Τα wide-leg παντελόνια φοριούνται από τα κορίτσια της μόδας σε όλο τον κόσμο, αφού ένα φαρδύ παντελόνι είναι άνετο και στυλάτο ταυτόχρονα. Ωστόσο, πολλές γυναίκες υποστηρίζουν πως δεν κολακεύει όλες τις σιλουέτες, ή καλύτερα δεν είναι για όλες - ειδικά για τις κοντούλες! Λάθος.

Σίγουρα μια petite σιλουέτα δεν είναι εύκολο να φανεί μέσα σε ένα φαρδύ παντελόνι, οπότε αυτόματα είναι δύσκολη η εξισορρόπηση μεταξύ μιας κομψής και ταυτόχρονα στυλάτης εμφάνισης. Ωστόσο, εάν βρεις το σωστό σχέδιο παντελονιού, αυτό το στυλ κάνει θαύματα και θα σε κάνει ακόμα και να φαίνεσαι πιο ψηλή από ό,τι είσαι - πέρα από εκλεπτυσμένη και κομψή.

Ναι, χρειάζεται πολλή προσπάθεια για να βρεις το τέλειο σχήμα (όχι πολύ φαρδύ, όχι πολύ μακρύ και οι τσέπες είναι πάντα συν), αλλά να θυμάσαι ότι όλα εξαρτώνται από το styling. Τα φαρδιά παντελόνια φαίνονται υπέροχα με αθλητικά, αλλά αν δεν έχεις ύψος... μοντέλου, το πιθανότερο είναι ότι θα επιστρέψεις στο σπίτι με λασπωμένο στρίφωμα!

Και μπορεί οι ψηλοτάκουνες γόβες να κάνουν δουλειά, αλλά δεν μπορείς να περνάς τη μέρα σου πάνω σε high heels για να... ψηλώνεις! Οπότε φόρεσέ τα με μποτάκια με χοντρό τακούνι και βρες σχέδια που δεν έχουν πολύ μακριά μπατζάκια.

6 τρόποι για να φορέσεις τα wide-leg παντελόνια εάν είσαι κοντούλα

Θα πάρεις πολλές ιδέες από το street style και τις αγαπημένες σου fashion influencers, αφού το Instagram είναι γεμάτο με εικόνες κοριτσιών που φοράνε φαρδιά παντελόνια. Η ιδέα είναι να προσαρμόσεις το σχέδιο πάνω σου - και γιατί όχι να μη ζητήσεις λίγη βοήθεια από έναν ράφτη!

  • Προτίμησε ένα φαρδύ παντελόνι με λάστιχο στη μέση για να το ανεβάσεις λίγο ψηλότερα.
  • Γύρισε το ρεβέρ και δύο και τρεις φορές - είναι μόδα κιόλας!
  • Προτίμησε ψηλόμεσο wide-leg τζιν που θα σου ταιριάξει καλύτερα.
  • Αγόρασε φαρδιά παντελόνια που στα ψηλά μοντέλα που βλέπεις να τα φοράνε on-line τούς είναι... κοντά! Σ' εσένα θα στρώσουν καλύτερα.
  • Προτίμησε πιο χυτά υφάσματα που δεν "στέκονται" αντιαισθητικά στα πόδια σου και άφησέ τα αγγίξουν το έδαφος.
  • Πάρε ιδέες στο styling από τα μικροκαμωμένα κορίτσια στο street style...