Πώς με ένα "λάθος παπούτσι" θα φτιάξεις σωστό στυλ - Το κόλπο που εφαρμόζουν οι στυλίστες

Φέρε τα... ίσια ανάποδα στη μόδα για ένα look που δεν θα περάσει απαρατήρητο

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Editor
Photo by Despi Naka
Photo by Despi Naka

Δεν είναι αστικός μύθος ούτε κάποια... ακαταλαβίστικη φιλοσοφία της μόδας, ότι ένα "λάθος παπούτσι" στην εμφάνισή σου θα δημιουργήσει το σωστό στυλ και θα απογειώσει αυτόματα το look. Υπάρχει, μάλιστα, μια ολόκληρη θεωρία, η περίφημη "The wrong shoe theory" από την στυλίστρια Allison Bornstein, που εφαρμόζει τόσο στους πελάτες της όσο και στον εαυτό της - και πετυχαίνει πάντα.

Φορώντας ένα "λάθος παπούτσι" στο σύνολό σου είναι ο πιο εύκολος τρόπος για να ενημερώσεις την εμφάνισή σου και να δημιουργήσεις μοναδικό στυλ. Αυτό το απλό κόλπο styling θα σε βοηθήσει να φρεσκάρεις και να ανανεώσεις άμεσα τα looks σου.

Πρόκειται ελληνιστί για τη "θεωρία του λάθους παπουτσιού", που εμπνεύστηκε η Allison Bornstein και το hack εδώ είναι απλώς η επιλογή του πιο απροσδόκητου παπουτσιού για να ολοκληρώσεις μια εμφάνιση, δίνοντάς της περισσότερη προσωπικότητα. Τώρα θα μάθεις κι εσύ πώς...

Πώς με ένα "λάθος παπούτσι" θα δημιουργήσεις σωστό στυλ - Το κόλπο των στυλιστών

Αλήθεια τι είναι αυτό που κάνει μια εμφάνιση ενδιαφέρουσα, απολύτως προσωπική υπόθεση και ξεχωριστή; "Είναι η προσθήκη αξεσουάρ που μοιάζουν ελαφρώς off ή δεν ταιριάζουν και πολύ με την υπόλοιπη εμφάνιση, αφού αποτελούν την προσωπική μας πινελιά σε ένα outfit", λέει η Bornstein.

Ένα παράδειγμα είναι να συνδυάσεις ένα chic παντελόνι με ένα ζευγάρι σαγιονάρες - αυτό το "παραλιακό" παπούτσι αυτόματα θα αναβαθμιστεί από το "καλό" παντελόνι. "Ένα παντελόνι φυσικά εξακολουθεί να είναι πολύ κομψό με κλασικές γόβες ή loafers, ωστόσο, αν η εμφάνισή σου είναι πολύ minimal, αυτό το κόλπο θα σε βοηθήσει για να την απογειώσεις".

Ομοίως, ένα ζευγάρι φλατ Mary Janes -το παπούτσι της άνοιξης- με ένα μάξι φόρεμα ή με μια φούστα δείχνει επίσης πώς λειτουργεί η θεωρία του λάθος παπουτσιού στην πράξη. Το ιδανικό θα ήταν να φορέσουμε ψηλοτάκουνα, ας πούμε.

Και το πιο στοχευμένο σύνολο δεν είναι άλλο από ένα track pants που θα φορέσουμε με γόβες και ένα tailored blazer, επικαιροποιώντας την εμφάνισή μας όσο πιο στοχευμένα γίνεται. Συμπέρασμα;

Φορώντας ένα απρόσμενο ζευγάρι παπούτσια με ένα look που δεν θα πολυταίριαζαν, αμέσως το σύνολο αναβαθμίζεται και μοιάζει βγαλμένο από πασαρέλα, ενώ το στυλ αποτελεί σίγουρα... παράδειγμα προς μίμηση.

Πώς θα εφαρμόσεις τη "θεωρία του λάθος παπουτσιού" στην πράξη

Τα κορίτσια στο street style αλλά και οι επώνυμες το κάνουν κατά κόρον, ειδικά όταν θέλουν να τραβήξουν πάνω τους τα βλέμματα και να δείξουν πλήρως ενημερωμένες στυλιστικά.

Εάν τώρα εσύ δεν είσαι και τόσο σίγουρη από πού να ξεκινήσεις, η Allison Bornstein προτείνει αρχικά να φορέσεις το παπούτσι που θα επέλεγες συνήθως με ένα ντύσιμο, πριν βάλεις ένα άλλο ζευγάρι που είναι εντελώς αντίθετο με την προηγούμενη επιλογή.

"Αν προτιμάς το πρώτο, μια χαρά, αλλά αμέσως το μυαλό θα κάνει την εξής σκέψη: θα δοκιμάσω μια διαφορετική επιλογή από τα συνηθισμένα για να δω εάν ταιριάζει με τα ρούχα μου. Έτσι θα δεις αμέσως στον καθρέφτη τη διαφορά και θα αλλάξεις... παπούτσια!"...

Κι αν βάλεις και κάλτσες, ακόμα καλύτερα!

Και το σημαντικότερο; Η "θεωρία του λάθος παπουτσιού" δεν απαιτεί από σένα να αγοράσεις καινούργια παπούτσια - απλώς φόρεσε αυτά που ήδη έχεις στην ντουλάπα σου με διαφορετικό τρόπο. Έξυπνο!