Το έξυπνο κόλπο για να δεις εάν ξεβάφουν τα ρούχα σου πριν τα βάλεις στο πλυντήριο

Για να γλιτώσεις από πιθανά... ατυχήματα

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Editor
Unsplash
Unsplash

Είναι η μέρα που ετοιμάζεσαι να βάλεις μπουγάδα και να πλύνεις τα αγαπημένα σου ρουχαλάκια στο πλυντήριο, αλλά πάντα αυτή η ίδια σκέψη τριγυρίζει στο μυαλουδάκι σου: "Μήπως ξεβάψουν;", "μήπως γίνουν όλα χρωματιστά;", "θα τα βγάλω από τον κάδο όπως τα έβαλα;".

Η αλήθεια είναι πως όλες την έχουμε πατήσει κατά καιρούς στο πλύσιμο των ρούχων με διάφορους τρόπους, αλλά το πιο... δημοφιλές ατύχημα δεν είναι άλλο από το να ξεβάψει ένα ρούχο που δεν το περιμέναμε και να χρωματίσει (κοινώς, να καταστρέψει) όλα τα υπόλοιπα.

Για να μην αναγκαστείς, λοιπόν, την επόμενη φορά να τραγουδήσεις και πάλι... "πούχα μαζί που πλύθηκαν και έχουν γίνει ροζ" (ή όποιο άλλο χρώμα προκύψει), υπάρχει ένα δημοφιλές κόλπο που εφαρμόζουν οι περισσότερες πριν πατήσουν το κουμπί της πλύσης στο πλυντήριο.


Αυτό το tip θα σε γλιτώσει από πολλές ταλαιπωρίες και... κλάματα στη συνέχεια, αφού πλέον θα είσαι σίγουρη ότι κανένα από τα ρούχα που έβαλες στον κάδο δεν θα ξεβάψει!

Το έξυπνο κόλπο για να δεις εάν ξεβάφουν τα ρούχα πριν από το πλύσιμο

Μπορεί να χρησιμοποιείς για σιγουριά ένα μικρό πρόγραμμα πλύσης, σε θερμοκρασία που δεν επηρεάζει τα ρούχα, αλλά δεν είναι καλύτερα να είσαι 100% σίγουρη για το αποτέλεσμα; Μη δεις τα στυλάτα και ολοκαίνουργια παντελόνια, μπλούζες και φορέματα να έχουν πάνω τους πιτσιλιές χρώματος;

Η λύση είναι μία και δοκιμασμένη από τις απανταχού fashionistas που "ορκίζονται" στην επιτυχία του και στα... σώα και αβλαβή ρούχα τους. Κάνε λοιπόν τη διαδικασία βήμα-βήμα, εφαρμόζοντας το έξυπνο κόλπο που ακολουθεί:

πλυντήριο
Unsplash

Αρχικά πάρε στα χέρια σου το... επίφοβο ρούχο και γύρισέ το από την ανάποδη. Βρέξε ένα μικρό σημείο και τοποθέτησε στη συνέχεια ένα μικρό λευκό πανί που δεν χρειάζεσαι επάνω στο βρεγμένο κομμάτι. Σιδέρωσε τώρα και τα δύο υφάσματα μαζί και ανακάλυψε τι θα συμβεί.

Εάν το λευκό ύφασμα παραμείνει το ίδιο λευκό, χωρίς να έχει πάρει ίχνος χρώματος από το ρούχο σου, τότε μπορείς να το βάλεις άφοβα στο πλυντήριο και να το πλύνεις σύμφωνα με τις οδηγίες.