Λεκές από μελάνι στα ρούχα: Το viral βίντεο στο Tik Tok με το έξυπνο κόλπο για να τον εξαφανίσεις

Απίστευτο και αποτελεσματικό στο 100%

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Editor
Shutterstock
Shutterstock

Είναι ίσως ο πιο διαδεδομένος λεκές στα ρούχα, ειδικά εάν εργάζεσαι σε γραφείο ή έχεις παιδιά και τους αφιερώνεις χρόνο για το διάβασμα και το παιχνίδι. Ο λεκές από μελάνι είναι ό,τι πιο δύσκολο για να τον ξεφορτωθείς, οπότε καταλαβαίνεις ότι αυτό το έξυπνο κόλπο απευθείας από το Tik Tok έχει γίνει viral - και όχι άδικα.

Φόρεσες το αγαπημένο σου λευκό μπλουζάκι, το tailored μπεζ κοστούμι σου ή το slip dress σου για να βγεις το βράδυ και ξαφνικά (όσα δεν φέρνει ο χρόνος τα φέρνει η ώρα, λέει σοφά η παροιμία) ένας λεκές από μελάνι -είτε από απροσεξία είτε γιατί το στιλό καταστράφηκε ξεφνικά πάνω στα χέρια σου) και πάει... περίπατο το ρούχο!

Είσαι έτοιμη να το πετάξεις στον κάλαθο των αχρήστων, αλλά πριν ένα δάκρυ αποχωρισμού κυλήσει από τα μάτια σου, σου έχω το πιο έξυπνο κόλπο απευθείας από το Tik Tok, που θα αφαιρέσει τον λεκέ σε χρόνο dt. Και φυσικά δεν πρόκειται για κάποιο ακριβό καθαριστικό ούτε χρειάζεσαι τη βοήθεια του καθαριστηρίου, γιατί αλλιώς τι σόι κόλπο θα ήταν;

λεκές μελάνι

Δες, λοιπόν, στη συνέχεια τον τρόπο που αφαιρείται ένας λεκές από μελάνι, για να ξέρεις την επόμενη φορά πώς θα αντιμετωπίσεις με ψυχραιμία την... καταστροφή.

Το video στο Tik Tok με το κόλπο για να αφαιρέσεις τον λεκέ από μελάνι στα ρούχα

Το μυστικό είναι να μην έχει στερεοποιηθεί ο λεκές από μελάνι στο ύφασμα, οπότε το εν λόγω έξυπνο κόλπο πιάνει αμέσως μόλις γίνει η ζημιά. Θα χρειαστείς το απολυμαντικό τζελ (αυτό από τον covid), λίγη μαγειρική σόδα και ξίδι.

@carolina.mccauley

⭐️👚 The best way to remove Pen Ink from clothes 🖊✨ #laundryhacks #laundrytok #howtoclean #laundrytips #homehacks

♬ Track Star - Mooski

Ακολούθησε τα βήματα:

  • Ρίξε λίγο απολυμαντικό τζελ πάνω στο ύφασμα, εκεί που είναι ο λεκές
  • Βάλε το ρούχο στο πλυντήριο μαζί με 1/2 φλιτζάνι μαγειρική σόδα απευθείας στον κάδο
  • Πρόσθεσε λευκό ξίδι στον κύκλο του ξεβγάλματος
  • Πλύνε ως συνήθως το ρούχο.

Δεν είναι σαν καινούργιο;