8 απίστευτοι τρόποι που καταστρέφεις το ντύσιμό σου χωρίς να το καταλάβεις

Δεν φαντάζεσαι πώς ένα look μπορεί να δείχνει "δεύτερο" χωρίς να είναι

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Editor
Unsplash
Unsplash

Το ξέρεις πολύ καλά πως ένα σύνολο για να δείξει κομψό και στυλάτο δεν εξαρτάται μόνο από την επιλογή των κομματιών, το σωστό styling και τους στοχευμένους συνδυασμούς. Ή καλύτερα, είναι όλα αυτά μαζί συν μερικά μυστικά που κάνουν αυτόματα το look να απογειωθεί και να κερδίσει τις εντυπώσεις.

Χωρίς να προβληματίζεσαι λοιπόν την επόμενη φορά που θα σκεφτείς ότι ναι μεν έχεις ντυθεί όμορφα αλλά μοιάζεις και λίγο ατημέλητη, δες 8 απίστευτους τρόπους που μπορείς να καταστρέψεις το ντύσιμό σου χωρίς να το καταλάβεις. Και φυσικά, τη λύση σε καθένα ξεχωριστά.

7 απίστευτοι τρόποι που καταστρέφεις το ντύσιμό σου

Τα πουλόβερ σου έχουν "φουσκώματα" στους ώμους

Σταμάτα να κρεμάς τα πουλόβερ σου σε κρεμάστρες από τα θηλάκια που έχουν στο εσωτερικό τους. Είναι απλώς... θάνατος για τα ρούχα!

ΛΥΣΗ: Είτε δίπλωσε τα πλεκτά σου και βάλ' τα στο συρτάρι είτε πάρε ειδικές κρεμάστρες που είναι για πλεκτά.

Οι τιράντες σου είναι ξεχειλωμένες

Σκέψου να φοράς ένα κομψό φόρεμα με ελαστικές τιράντες και αυτές να έχουν ξεχειλώσει ή γενικά να είναι "στραπατσαρισμένες". Μην κρεμάς, λοιπόν, τέτοια φορέματα σε κρεμάστρες.

ΛΥΣΗ: Εδώ τα θηλάκια θα σου χρειαστούν, για να τα κρεμάσεις από εκεί και όχι από τις τιράντες, γιατί στο πέρασμα του χρόνου θα χαλαρώσουν και θα πρέπει να τις κοντύνεις.

Βγάλε το ζωνάκι από το φόρεμα

99 φορές στις 100, όταν πωλείται ένα φόρεμα ή ένα παντελόνι με ζώνη, και τα δύο κομμάτια είναι μάλλον φθηνά και πουλήθηκαν μαζί για να δημιουργήσουν κάποια ψευδαίσθηση αξίας, ειδικά αν η ζώνη μία από αυτές τις πολύ λεπτές από faux δέρμα.

ΛΥΣΗ: Επένδυσε σε μια καλή ζώνη, που θα λειτουργήσει σαν κόσμημα στο φόρεμα.

Χαλασμένο τακούνι στα ψηλοτάκουνα

Έφυγε το τακουνάκι σου από τα γοβάκια και τώρα περπατάς και ακούγεσαι σαν... άλογο! Πολύ κακό αυτό και άκομψο, φυσικά.

ΛΥΣΗ: Φρόντισε να τσεκάρεις συχνά τα τακούνια σου και να πηγαίνεις στον τσαγκάρη για αλλαγή.

Κόψε τις θηλιές της ζώνης από τα φορέματα

Αυτές οι θηλιές για τη ζώνη στα πλαϊνά του φορέματος το κάνουν να φαίνεται φτηνό. Να ξέρεις ότι τοποθετούνται εκεί για έναν και μόνο σκοπό: Για να μη χαθεί η ζώνη που συνοδεύει το φόρεμα - αυτή η φτηνιάρικη που σου είπα παραπάνω.

ΛΥΣΗ: Αφαίρεσέ τες μετά την αγορά. Οι θηλιές των ζωνών σε αυτά τα είδη ενδυμάτων δεν είναι πραγματικά λειτουργικές. Εσύ ξέρεις πού είναι η μέση σου, οπότε βάλε εκεί τη ζώνη και θα είσαι μια χαρά.

Κόψε τη ραφή στο πίσω μέρος του σακακιού

Εάν κυκλοφορείς με τη ραφή στο πίσω μέρος του σακακιού σου δείχνεις αυτόματα άκομψη. Αυτά τα μικρά "X" με κλωστή στο πίσω μέρος των blazers δεν είναι σχεδιαστική λεπτομέρεια. Είναι εκεί για να αποτρέψουν το απροσδόκητο τσαλάκωμα του ρούχου κατά τη διάρκεια του μακρινού ταξιδιού του από το εργοστάσιο στη λιανική και μετά στην ντουλάπα μας.

ΛΥΣΗ: Κόψε τις ραφές και άνοιξε εκείνο το σημείο.

Ζαρωμένα ρούχα

Το ξέρω ότι δεν θέλεις να σιδερώνεις συνέχεια. Αλλά οι πολλές ζάρες στα ρούχα θα σε δείξουν ατημέλητη και... τεμπέλα! Συγνώμη.

ΛΥΣΗ: Το να σιδερώνεις τα ρούχα σου λίγο πριν τα φορέσεις είναι μια ταλαιπωρία, επομένως κρέμασέ τα σωστά και φρόντισε να μην πιέζονται στην ντουλάπα. Μόνο έτσι θα γλιτώσεις από τις πολλές ζάρες. Επένδυσε σε περισσότερο χώρο αποθήκευσης ή, ακόμα καλύτερα, ξεφορτώσου τα άχρηστα πράγματα, ώστε τα ρούχα που προτιμάς να έχουν χώρο να αναπνεύσουν.