Η διάσημη στυλίστρια Kenzie Welch αποκαλύπτει το κομμάτι-κλειδί σε μια γυναικεία γκαρνταρόμπα - Και το πιο οικολογικό

Μαζί του θα κάνεις άπειρους συνδυασμούς και θα το φοράς για χρόνια

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Editor
instagram@streetstyleparis
instagram@streetstyleparis

Κάθε μέρα φαίνεται ότι υπάρχει ένα νέο βασικό στοιχείο της γκαρνταρόμπας που το διαδίκτυο επιμένει ότι πρέπει να το έχoυμε στην ντουλάπα μας. Από ένα κλασικό τζιν, ένα καλό πουκάμισο ή ένα σακάκι, η λίστα είναι μεγάλη. Αλλά η Kenzie Welch, διάσημη στυλίστρια και σύμβουλος μόδας, επενδύει σε ένα κομμάτι-κλειδί που κάθε γυναίκα πρέπει να έχει στην γκαρνταρόμπα της.

Η fashion expert από την Ατλάντα, που μοιράζεται τις συμβουλές της με τους εκατοντάδες χιλιάδες ακολούθους της στο Instagram

και στο TikTok, είναι ο ιδανικός άνθρωπος για να δώσει την απάντηση στο ερώτημα "ποιο είναι το key-item που πρέπει να έχω πάντα στην ντουλάπα μου, χειμώνα-καλοκαίρι;".

Το κομμάτι-κλειδί που πρέπει να υπάρχει σε μια γυναικεία γκαρνταρόμπα

Ένα κομμάτι είναι αυτό που θα σε βοηθά πάντα να δημιουργήσεις outfits με διαφορετικά στυλ, αφού φοριέται το ίδιο καλά πρωί και βράδυ, όλες τις εποχές και σεζόν και πάντα θα χαρίζει φρεσκάδα και κομψότητα στα looks μας. Με διαχρονική και κλασική αξία σε μια γυναικεία γκαρνταρόμπα, το λευκό T-shirt δεν χάνει ποτέ τη δυναμική του, όσα χρόνια κι αν περάσουν, ενώ συντελεί στη δημιουργία μιας βιώσιμης γκαρνταρόμπας.

Πρόκειται για ένα ευέλικτο κομμάτι που θα σε βγάλει ασπροπρόσωπη από το γραφείο μέχρι την παραλία, οπότε, όπως εξηγεί και η Kenzie Welch, αξίζει μια επένδυση. Μάλιστα, μας προτρέπει να αποκτήσουμε ένα λευκό μπλουζάκι από καλή ποιότητα, που δεν θα χαλάσει με τα πλυσίματα, χωρίς λογότυπα και εικόνες, για να μπορούμε να κάνουμε άπειρους συνδυασμούς.

«Επειδή με το πλύσιμο και την έκθεσή τους στον ήλιο, τα λευκά μπλουζάκια ξεχειλώνουν και κιτρινίζουν, ειδικά η λαιμόκοψη φθείρεται πολύ γρήγορα, γι' αυτόν το λόγο προτίμησε ένα T-shirt καλής ποιότητας που θα βγάλει τα λεφτά του, αφού θα διατηρηθεί σαν καινούργιο περισσότερα χρόνια", εξηγεί εκείνη.

Η επένδυση σε ποιοτικά κομμάτια είναι το μυστικό για μια βιώσιμη γκαρνταρόμπα

Η "γρήγορη μόδα" (aka "fast fashion") είναι ένα μη βιώσιμο μοντέλο κατανάλωσης που συμβάλλει στο να φτάνουν στις χωματερές εκατομμύρια κιλά ρούχων κάθε χρόνο. Η Kenzie Welch επικαλούμενη πληροφορίες από ένα άρθρο του Wired το 2022, λέει ότι η εταιρεία Shein κυκλοφορεί καθημερινά 6.000 νέα στυλ ρούχων, που απλά δεν υπάρχει τρόπος να αγοραστούν αλλά ούτε και να φορεθούν.

Ενώ ορισμένοι προσπαθούν να αποφύγουν εντελώς τις αγορές νέων ρούχων, υπάρχει επίσης αυξημένο ενδιαφέρον προκειμένου να μάθουν πιο βιώσιμες μεθόδους αγορών, όπως το να αποκτήσει κάποιος ένα πιο ακριβό κομμάτι που θα του κρατήσει περισσότερο έναντι πιο πολλών φτηνών ρούχων.

"Πολλοί άνθρωποι δεν θέλουν να ξοδέψουν, για παράδειγμα, 100 ευρώ για ένα ρούχο ή παπούτσι, αλλά σκεφτείτε, εάν αυτό είναι ένα κλασικό κομμάτι όπως το T-shirt που θα το φοράς συχνά, σε μερικούς μήνες θα έχεις κάνει απόσβεση", λέει εκείνη.

Η επένδυση σε κομμάτια καλύτερης ποιότητας, όπως ένα μπλουζάκι, μειώνει την πιθανότητα να χρειαστεί να τα αγοράσετε ξανά, οπότε θα ξοδέψετε λιγότερα χρήματα μακροπρόθεσμα. "Αυτό που λέω πάντα στους πελάτες μου είναι ότι το να ξοδεύω λιγότερα χρήματα για να έχω περισσότερα πράγματα δεν είναι πάντα η λύση μιας βιώσιμης γκαρνταρόμπας. Πιστεύω ότι μερικές φορές έχει περισσότερη αξία να έχεις λιγότερα αλλά να ξοδεύεις λίγο παραπάνω", συμπληρώνει η Welch.

"Το κλειδί είναι να μην ξεγελιέστε μόνο από την τιμή ή την επωνυμία και να βλέπετε πάντα τα "ψιλά γράμματα" στις ετικέτες, που θα σας βοηθήσουν να ανακαλύψετε την αληθινή ποιότητα των ρούχων που σας ενδιαφέρουν, ώστε να έχετε την καλύτερη προσφορά και αξία για τα χρήματά σας", τονίζει η Kenzie.