2 έξυπνα κόλπα για να φοράς τα ψηλοτάκουνα σαν... μοντέλο

Τα εφαρμόζουν τα κορίτσια στην πασαρέλα για να αντέχουν περισσότερη ώρα

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Editor
instagram@streetstyleparis
instagram@streetstyleparis

Είναι από τα πιο θηλυκά παπούτσια για μια γυναίκα και αυτά με τα οποία δημιουργούν τις πιο φινετσάτες εμφανίσεις. Τα ψηλοτάκουνα όχι μόνο μας χαρίζουν έξτρα πόντους στυλ αλλά και... ύψους, ενώ αυτόματα η σιλουέτα μοιάζει πιο αδύνατη και τα ρούχα κολακεύουν περισσότερο.

Όλες θέλουμε να τα φοράμε στις all-day εμφανίσεις μας αλλά πάντα μια δεύτερη σκέψη έρχεται στο μυαλό μας όταν απλώνουμε το χέρι για να τα φορέσουμε: "Πώς θα αντέξω όλη μέρα πάνω στα 12ποντα;"! Η λύση εδώ έρχεται απευθείας από τα μοντέλα στην πασαρέλα για να μπορέσουμε κι εμείς να φορέσουμε τα ψηλοτάκουνα σαν... μοντέλα.

Τα κορίτσια της μόδας και οι στυλίστες γνωρίζουν 2 κόλπα, που εφαρμόζουν διαρκώς και μας τα αποκαλύπτουν, προκειμένου να είμαστε πιο άνετες πάνω σε ψηλά τακούνια και να μην δυσκολευόμαστε στο περπάτημα όλη μέρα. Είναι δύο εύκολα τρικ για να τα εφαρμόσεις κι εσύ όποτε θέλεις να βάλεις στιλέτο.

2 έξυπνα κόλπα για να φοράς άνετα τα ψηλοτάκουνα

Δέσε 2 δάχτυλα μαζί

Θέλεις να μην εύχεσαι καθημερινά να είχες βάλει πιο χαμηλά παπούτσια στην έξοδό σου ή στη δουλειά; Πριν φορέσεις τις γόβες σου, λοιπόν, κάνε το εξής κόλπο: Με έναν λεπτό επίδεσμο δέσε μαζί το τρίτο και το τέταρτο δάχτυλο του ποδιού (ξεκινώντας να μετράς από το μεγάλο δάχτυλο).

Η μέθοδος αυτή χρησιμοποιείται από μοντέλα και σταρ γιατί προστατεύει το νεύρο που, φτάνοντας στο πρόσθιο τμήμα του πέλματος, χωρίζεται ανάμεσα στα δύο συγκεκριμένα δάχτυλα, ανακουφίζοντας αυτόματα από τον πόνο και την πίεση.

Βάλε κρέμα

Μπορεί αρχικά να σκεφτείς πως απλώνοντας την αγαπημένη σου ενυδατική τα πόδια θα γλιστράνε στα παπούτσια και θα είναι χειρότερα. Όχι, εάν ακολουθήσεις σωστά τη διαδικασία. Βρέξε τα πόδια σου με κρύο νερό και άπλωσε την κρέμα. Βάλε αμέσως τα τακούνια σου και είσαι έτοιμη.

Το μυστικό εδώ είναι ότι η υγρασία από το κρύο νερό σφραγίζει την κρέμα, η οποία με τη σειρά της λιπαίνει τα επώδυνα σημεία, απομακρύνοντας τον πόνο.

Να θυμάσαι

Τακούνια πάνω από 9 εκατοστά είναι σχεδόν στο 99% άβολα. Φρόντισε να επιλέγεις ύψος μέχρι 8,5 εκατοστά, αφού αυτός ο μισός πόντος κάνει τη διαφορά και στην άνεση και στη θηλυκότητα!