Βαρέθηκες να σιδερώνεις; Κέρδισε τον μισό χρόνο εφαρμόζοντας αυτό το κόλπο!

Τα ρούχα σου θα είναι καλοσιδερωμένα χωρίς να κουραστείς

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Editor
Unsplash
Unsplash

Πάντα αυτός ο "βραχνάς" με το σιδέρωμα, αφού είμαι σίγουρη πως όλες όπως κι εγώ το θεωρούμε μεγάλη αγγαρεία και χάσιμο χρόνου. Άσε που τώρα που ζεσταίνει ο καιρός σιγά-σιγά είναι μια... επίπονη οικιακή εργασία, αφού ο ιδρώτας θα... τρέχει ποτάμι μέχρι να πατήσω καλά ένα πουκάμισο ή να φτιάξω αυτή τη... ρημάδα την πιέτα στο παντελόνι μου!

Νομίζω όλες οι σωστές fashionistas, που θέλουν να είναι κομψές και περιποιημένες στις εμφανίσεις τους, πέρα από στυλάτες, θα συμφωνήσετε μαζί μου, αλλά από την άλλη "πώς να βγω ασιδέρωτη βρε κορίτσια;"! Γιατί το ξέρεις καλά πως δεν φτάνει μόνο να έχεις κάνει τους σωστούς συνδυασμούς στα ρούχα σου και το σύνολό σου να είναι μοδάτο, πρέπει να είναι και καθαρά και καλοφροντισμένα για να φαίνεσαι... εκθαμβωτική.

Οπότε το σιδέρωμα δεν το γλιτώνεις. Είτε αφιερώνεις πολύ χρόνο στο ίσιωμα, τέντωμα, κολλάρισμα είτε κάνεις ακριβώς ό,τι είναι απολύτως απαραίτητο, μια σιδερώστρα την ανοίγεις σχεδόν καθημερινά και όχι μόνο σε έκτακτες περιπτώσεις.

Για να σιδερώνεις λοιπόν χωρίς να... βαρυγκομάς και να μην το αποφεύγεις πάση θυσία, ούτε να κυκλοφορείς τσαλακωμένη και απεριποίητη, θα σου μάθω ένα κόλπο που θα σε βοηθήσει να κερδίσεις τον μισό χρόνο σιδερώματος και μάλιστα το αποτέλεσμα θα είναι καλύτερο στα ρούχα σου.

Το κόλπο στο σιδέρωμα για να κερδίσεις τον μισό χρόνο

Ετοίμασες τη σιδερώστρα σου, έβαλες το σίδερο να ζεσταθεί, τα στεγνά και φρεσκοπλυμένα ρούχα σού κλείνουν... πονηρά το μάτι από το καλάθι και εσύ είσαι έτοιμη να τα περιποιηθείς. Λινά, μεταξωτά, βαμβακερά, σίγουρα είναι πολύ τσαλακωμένα και σκέφτεσαι πως θα φας πολλή ώρα ταλαιπωρίας. Όχι.

Άκου τι θα κάνεις για να κερδίσεις τον μισό χρόνο σιδερώματος και τα ρούχα σου να είναι πιο περιποιημένα από ποτέ. Το κόλπο είναι το εξής: Κάτω από το σιδερόπανο τοποθέτησε αλουμινόχαρτο στο μέγεθος ακριβώς που είναι η σιδερώστρα σου, φροντίζοντας να καλύψεις σωστά όλη την επιφάνεια.

σιδέρωμα
Unsplash

Προσπάθησε να μη δημιουργήσεις εξογκώματα και να έχεις ένα λείο αποτέλεσμα. Εκεί πάνω θα τοποθετήσεις πάλι το πανί και θα ξεκινήσεις να σιδερώνεις όπως κάνεις πάντα. Θα δεις αμέσως ότι το σίδερο θα κινείται πιο άνετα, δεν θα κολλάει και το αποτέλεσμα θα σε εκπλήξει.

Το σημαντικότερο; Το αλουμινόχαρτο κρατά τη θερμοκρασία για περισσότερη ώρα κι έτσι τα ρούχα σιδερώνονται πολύ πιο εύκολα και καλύτερα. Επιπλέον, η θερμότητα αντανακλάται από το σίδερο με αποτέλεσμα να βοηθά να ισιωθεί το ύφασμα με μία μόνο κίνηση και από τις δύο πλευρές, χωρίς να χρειάζεται να γυρίζεις τα ρούχα μια από πάνω μια από κάτω.

Έτσι θα κερδίσεις σχεδόν τον μισό χρόνο ταλαιπωρίας και τα ρούχα θα... φυσάνε πάνω σου!