5 κόλπα για να πετύχεις το πιο στυλάτο ανοιξιάτικο ντύσιμο

Οι Ιταλίδες μάς δίνουν τα φώτα τους

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Editor
Photo by Despi Naka
Photo by Despi Naka

Αν σκεφτείς ότι η Ιταλία είναι από τις χώρες εκείνες όπου η μόδα έχει την τιμητική της, μέσα από διάσημα brands με καταγωγή από εκεί αλλά και από τις Εβδομάδες Μόδας, θα καταλάβεις αμέσως γιατί οι Ιταλίδες είναι εξπέρ στο στυλ και αυτές που όχι μόνο ντύνονται μοδάτα αλλά μπορούν να δώσουν στυλιστικές συμβουλές που πάντα πετυχαίνουν.

Ειδικά οι Μιλανέζες είναι κορίτσια που έχουν τη φήμη των πιο καλοντυμένων στη Μεσόγειο, ενώ τα looks τους μέσα από τα προφίλ των πιο ενημερωμένων fashionistas στο Instagram "κοπιάρονται" αυτόματα. Τα σύνολά τους μοιάζουν απόλυτα προσιτά, που μπορεί και να μην είναι, ενώ πάνω τους διακρίνεις αμέσως ποια κομμάτια ανήκουν στις τρέχουσες τάσεις.


Οι ίδιες έχουν την ικανότητα να πετυχαίνουν τα πιο στοχευμένα outfits, ανάλογα με την εποχή, ενώ εφαρμόζοντας μερικά έξυπνα tips μπορούν να ντυθούν to-the-point και να ξεχωρίσουν. Έτσι δεν θα μπορούσαμε να αγνοήσουμε 5 κόλπα που χρησιμοποιούν στα ανοιξιάτικα looks τους, μόλις αλλάξει η εποχή, για να δείχνουν φρέσκες και elegant.

5 κόλπα για να πετύχεις το πιο στυλάτο ανοιξιάτικο ντύσιμο

Φόρεσε μία από τις τρέχουσες τάσεις


Δεν χρειάζεται να ντυθείς από πάνω μέχρι κάτω με όλες τις τάσεις της εποχής. Είτε μιλάμε για τα χρώματα της άνοιξης είτε για ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ, φρόντισε το σύνολό σου να περιέχει κάτι από αυτά, έτσι ώστε να μοιάζει επίκαιρο και ενημερωμένο.

Μπορείς για παράδειγμα να φορέσεις ένα baby blue φόρεμα ή ένα χακί σακάκι ή να κρατήσεις μια μπορντό τσάντα, που θα συνδυάσεις με κομμάτια που ήδη έχεις στην ντουλάπα σου.

Βάλε sneakers

Ξέρεις, ανεξάρτητα από τα trends, ότι τα αθλητικά παπούτσια είναι must-have της άνοιξης, οπότε με ένα ζευγάρι αγαπημέναο, από αυτά που ήδη έχεις ή ένα καινούργιο, θα δείξεις αυτόματα μοδάτη και στυλάτη.

Μάλιστα, το γεγονός ότι συνδυάζονται το ίδιο καλά με παντελόνι και φόρεμα, σε διευκολύνει να βάλεις ένα ρούχο που ήδη έχεις και να το απογειώσεις με τα sneakers σου.

Προτίμησε ένα ριγέ κομμάτι

Πέρα από το γεγονός ότι φέτος τα pinstripe είναι top choice, να ξέρεις ότι οι ρίγες δείχνουν πάντα ένα look φρέσκο. Έτσι πόνταρε σε ένα ριγέ blazer ή μια παντελόνα, που αυτόματα θα αναβαθμίσουν το outfit. Ακόμα κι αν αυτά τα κομμάτια τα έχεις 2-3 χρόνια δεν υπάρχει περίπτωση να δείξουν πάνω σου ντεμοντέ.

Είναι αυτός ο "κανόνας της ρίγας" που μεταμορφώνει κάθε ρούχο σε... trendy.

Πόνταρε σε χρωματιστά κοστούμια

Μπορεί οι τάσεις να έρχονται και να παρέρχονται και τα φωτεινά χρώματα μια να παίζουν στο στυλιστικό προσκήνιο και μια όχι, αλλά το χρώμα είναι συνώνυμο της άνοιξης, πώς να το κάνουμε!

Φόρεσε χρωματιστά κοστούμια στις αποχρώσεις της σεζόν (γαλάζιο, κόκκινο, φούξια, κίτρινο, πράσινο) και να ξέρεις πως θα μοιάζεις σαν να κατέβηκες μόλις από το... catwalk.

Πες "ναι" στα γήινα

Δεν χρειάζεται να είσαι minimal κορίτσι για να έχεις στην ντουλάπα σου μερικά κομμάτια σε γήινες αποχρώσεις. Το λευκό και το μπεζ είναι all-time classic επιλογές, που όπως κι αν τις εντάξεις στα καθημερινά σου σύνολα θα δείχνουν φρέσκα και στυλάτα.

Παράλληλα είναι αυτά τα χρώματα που πάντα δείχνουν ακριβά και πολυτελή (κι ας μην είναι), απογειώνοντας το quiet luxury style.