Ο στυλίστας των διασημοτήτων Danyul Brown συμβουλεύει τι να φοράμε κάτω από τα διάφανα ρούχα

Για ένα κομψό αποτέλεσμα που θα ξεχωρίσει

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Editor
Shutterstock
Shutterstock

Ο Danyul Brown, που έχει ντύσει πολλές διάσημες celebrities, από την Paris Jackson μέχρι τη Bebe Rexha και τη Lottie Moss, λύνει ένα από τα μεγαλύτερα διλήμματα της μόδας. Φέτος ειδικά που τα διάφανα ρούχα είναι μεγάλη τάση και όλες θέλουμε να τα φορέσουμε, αλλά σίγουρα δεν αισθανόμαστε άνετα με το να αφήνουμε σε κοινή θέα πολύ δέρμα, ο ειδικός μάς λύνει κάθε απορία.

Τι πρέπει να φορέσουμε κάτω από τα διάφανα ρούχα έτσι ώστε να μην είναι κιτς το αποτέλεσμα; Γιατί ναι μεν τα αποκαλυπτικά ρούχα δεν είναι απαγορευτικά στην εποχή μας αλλά για να είναι ταυτόχρονα διασκεδαστικά και παιχνιδιάρικα και να προάγουν την αυτοπεποίθηση χωρίς άσεμνο τόνο, είναι καλό να ξέρουμε μερικούς βασικούς στυλιστικούς κανόνες για να τα αναδείξουμε.

Πραγματικά όλα εξαρτώνται από το να ξέρεις τι να φορέσεις κάτω από τα διάφανα ρούχα, που θα σε βοηθήσει να να τα κάνεις να φαίνονται διακριτικά αντί να είναι υπερβολικά. Όπως λέει ο διεθνούς φήμης στυλίστας των διασημοτήτων Danyul Brown, με τα σωστά εσώρουχα και το κατάλληλο layering, τα διάφανα ρούχα μπορούν να φορεθούν ακόμα και από αυτά τα κορίτσια που δεν θα το τολμούσαν και τόσο εύκολα.

Σύμφωνα με τον Brown, το τι θα φορέσεις από κάτω θα εξαρτηθεί από δύο πράγματα: Την περίσταση για την οποία ντύνεσαι και το είδος της διαφάνειας που θα επιλέξεις. Έτσι,εάν είσαι και εσύ διστακτική, ακολουθεί ένας οδηγός για το πώς θα συνδυάσεις τη διαφάνεια.

Τι θα φορέσεις κάτω από τη διαφάνεια σύμφωνα με τον Danyul Brown

Διάφανες μπλούζες

Συνήθως, τα εφαρμοστά tank tops, ένα δαντελωτό σουτιέν ή ένα αθλητικό bra είναι οι καλύτερες επιλογές για ένα διάφανο πουκάμισο. "Αυτό που θα βάλεις κάτω από τις διαφανείς μπλούζες ποικίλλει πραγματικά ανάλογα με το στυλ που θέλουμε να δημιουργήσουμε κι αν η μπλούζα έχει πολλές λεπτομέρειες", λέει ο Brown.

Εάν το top είναι "πλουμισό", ο Brown προτείνει να επιλέγεις βασικά εσώρουχα - minimal σουτιέν ή φανελάκια - έτσι ώστε η διακόσμηση της μπλούζας (κρόσσια, φιόγκους ή πούλιες) να αναδειχτεί. "Αν το top είναι απλά διαφανές χωρίς λεπτομέρειες, θα ήταν πιο ωραίο να επιλέξεις ένα εσώρουχο με φωτεινά χρώματα".

Διάφανα bottoms

Εδώ η κομψότητα είναι το κλειδί. Το ψηλόμεσο σλιπ είναι ό,τι καλύτερο για μια διάφανη φούστα, καθώς το εσώρουχο εξασφαλίζει ότι τόσο το στομάχι όσο και το κάτω μέρος καλύπτονται πλήρως. Προτίμησε χρώμα παρόμοιο με το bottom και φυσικά ένα εσώρουχο χωρίς διακοσμητικά. Αυστηρά απόφυγε το στρινγκ!

Διάφανα φορέματα

Όταν επιλέγεις να βάλεις ένα διάφανο φόρεμα η επιλογή του τι θα φορέσεις από κάτω εξαρτάται από το πόσα θέλεις να καλύψεις. "Γενικά, ένα ψηλόμεσο σλιπ είναι το σωστό", λέει ο Brown. "Αυτή η επιλογή εξασφαλίζει ότι το κάτω μέρος θα είναι καλυμμένο, δείχνοντας ωστόσο αρκετό δέρμα".

Για πολύ μεγαλύτερη κάλυψη, ο Brown συνιστά επίσης να επιλέξεις ένα body που φτάνει στη μέση του μηρού: "Είναι μια εξαιρετική επιλογή, καθώς θα δημιουργήσει περαιτέρω ενθουσιασμό, θα προσθέσει δομή στο ντύσιμο και είναι μια επιλογή πιο στοχευμένη στη μόδα. Από πάνω προτίμησε ένα bralette ή ακόμα και ένα crop top.

Τι πρέπει να αποφύγεις

Στην πραγματικότητα δεν υπάρχουν αυστηροί κανόνες στη μόδα (τα ρούχα είναι ρούχα!) και εφόσον νιώθεις άνετα και έχεις αυτοπεποίθηση μέσα στα looks σου, η καλύτερη συμβουλή μας είναι να ακολουθήσεις το ενστικτό σου.

Ωστόσο, ο Brown συνιστά να παραλείπεις τα στρινγκ κάτω από τις διαφάνειες, εκτός από τα κομμάτια που φοράς για να βγεις στην παραλία. "Τονίζει το κάτω μέρος του σώματος και απομακρύνει την προσοχή από αυτό που θα μπορούσε να ήταν μια υπέροχη εμφάνιση", λέει.