Το κόλπο της ντουλάπας - Διάσημη στυλίστρια αποκαλύπτει 6 tips για να αλλάξεις στυλ χωρίς να αγοράσεις καινούργια ρούχα

Θέλεις να δεις πώς θα το πετύχεις κι εσύ;

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Editor
Unsplash
Unsplash

Νομίζω θα ήθελες κι εσύ όπως κι εγώ να μπορούσες να κάνεις οικονομία και παράλληλα να μη χάσεις το στυλ σου αλλά (γιατί όχι) να δημιουργήσεις νέο χωρίς να αγοράσεις επιπλέον ρούχα. Η στυλίστρια Lindsay Edwards, 35 ετών, από το Bedfordshire, αποκαλύπτει πώς θα αποφύγεις να ξοδέψεις χρήματα σε νέα ρούχα και να αξιοποιήσεις στο έπακρο τα κομμάτια που έχεις ήδη.

Η Lindsay έχει περάσει αρκετά χρόνια μέσα στη μόδα, έχει ασχοληθεί σε βάθος με το στυλ και την εμφάνιση μιας γυναίκας και ξέρει καλύτερα από τον καθένα πώς θα φτιάξεις το στυλ σου χωρίς να κουραστείς και να... ξοδευτείς. Έτσι μοιράζεται 6 tips για να ενισχύσεις την εμφάνισή σoυ χωρίς να ξοδέψεις μια περιουσία - απλώς μάθε το κόλπο της ντουλάπας!

Το κόλπο της ντουλάπας και 6 tips για να αλλάξεις στυλ χωρίς καινούργια ρούχα

Γύρισε τις κρεμάστρες

Η πλειοψηφία των γυναικών φοράει μόνο το 20% των ρούχων κάθε φορά. Έτσι πολλά παραμένουν αφόρετα και καταλαμβάνουν χώρο στις ντουλάπες μας. Οι περισσότερες γυναίκες έχουν ρούχα που δεν έχουν φορέσει εδώ και χρόνια, αλλά τα κρατούν με την πρόθεση να τα φορέσουν. Ποιο το νοημα;

Γύρισε τις κρεμάστρες ανάποδα και κρέμασε τα ρούχα σου. Όταν τα φοράς βάλε σωστά τις κρεμάστρες. Έτσι θα καταλάβεις τι χρησιμοποιείς και τι όχι.

Βάλε τα ρούχα που δεν φοράς δεξιά στην ντουλάπα

Μπορεί να ακούγεται απλό, αλλά τείνουμε να βγάζουμε συνεχώς ρούχα από τη δεξιά πλευρά της ντουλάπας μας και να αγνοούμε όσα είναι στην αριστερή. Έτσι τώρα θα έχεις τη δυνατότητα να επιλέγεις και κομμάτια που πριν αγνοούσες.

Κρέμασε τα αξεσουάρ με ρούχα που ταιριάζουν

Τα αξεσουάρ είναι ένας φανταστικός τρόπος για να αναδείξεις τα ρούχα σου με ελάχιστη προσπάθεια. Όμως, στην πρωινή βιασύνη σίγουρα θα τα ξεχάσεις. Κρέμασε τα κοσμήματά σου (κολιέ, βραχιόλια, δαχτυλίδια) ή ζώνες πάνω από τις κρεμάστρες με τις μπλούζες και τα πουκάμισα που ταιριάζουν. Έτσι θα τα έχεις έτοιμα.

Φωτογράφισε την γκαρνταρόμπα σου

Μια φωτογραφία... χίλιες λέξεις, που λέει και ο λαός. Εάν φωτογραφήσεις τα ρούχα σου θα έχεις μια εικόνα του τι έχεις και τι χρειάζεσαι την επόμενη φορά που θα βγεις για ψώνια.

Κάνε δύο ερωτήσεις στον εαυτό σου

Πριν βγεις για ψώνια, κάνε αυτές τις δύο ερωτήσεις στον εαυτό σου:"'Έχω ήδη τρία ρούχα με τα οποία θα συνδυάζεται αυτό το νέο αντικείμενο;" (Η φωτογραφία του περιεχομένου της γκαρνταρόμπας θα σε βοηθήσει εδώ) και "μπορώ να σκεφτώ τρεις περιπτώσεις όπου θα φορέσω πραγματικά αυτό το ρούχο;". Εάν η απάντηση είναι "ναι" τότε η προσθήκη είναι απαραίτητη.

Μάθε για την ψυχολογία του χρώματος

Το να φοράς χρώμα είναι ένας άμεσος και ισχυρός τρόπος για να τονώσεις την εμφάνιση και τη διάθεσή σου. Τα χρώματα που σου ταιριάζουν θα σε κάνουν να φαίνεσαι όμορφη και κομψή - ποιος δεν το θέλει αυτό! Τα χρώματα έχουν τεράστια ψυχολογική επίδραση και στη διάθεσή μας (και των γύρω μας). Φόρεσε κόκκινο για αυτοπεποίθηση και ενέργεια ή μπλε για σταθερότητα και ηρεμία.