Πώς θα φορέσεις το crop top εάν είσαι πάνω από 40

Το στυλ δεν έχει ηλικία οπότε δεν χρειάζεται να στερηθείς το αγαπημένο σου μπλουζάκι

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Editor
Photo by Despi Naka
Photo by Despi Naka

Αυτό είναι αυτονόητο: Ανεξάρτητα από την ηλικία της μια γυναίκα δικαιούται να φορέσει ό,τι ρούχο θέλει. Και ξεκινάω έτσι την περιγραφή μου για να τονίσω για άλλη μία φορά πως το στυλ δεν έχει ηλικία και χρόνια δεν κοιτά! Αυτό που έχει σημασία είναι κάθε γυναίκα στα χρόνια της να νιώθει άνετα και κομψά μέσα στις στυλιστικές επιλογές της.

Σίγουρα έχεις δει γυναίκες πάνω από 40 στο Instagram πόσο κομψές και στυλάτες παρουσιάζονται στις επιλογές τους, είτε ακολουθούν πιστά τις τάσεις είτε επιλέγουν πιο minimal στυλιστικούς δρόμους στις εμφανίσεις τους, κερδίζοντας εύκολα τις εντυπώσεις χωρίς να είναι κιτς και φυσικά χωρίς να κάνουν εκπτώσεις στο στυλ τους.

Ένα από τα πιο παρεξηγημένα λοιπόν κομμάτια για την ηλικία αυτή δεν είναι άλλο από το crop top, που μάλιστα φέτος το έχουμε δει σε όλες τις πασαρέλες άνοιξη/καλοκαίρι 2024, ενώ και στο street style πρωταγωνιστεί με αξιώσεις.

Είναι από τα tops που μια γυναίκα μετά τα 40 δύσκολα θα πιάσει στο χέρι της πόσω μάλλον να το φορέσει κιόλας στις εξόδους της. Μέγα λάθος! Με το σωστό styling και μαθαίνοντας μερικά έξυπνα μυστικά δες στη συνέχεια πόσο εύκολο είναι να το εντάξεις στα all-day looks σου.

Πώς θα φορέσεις το crop top εάν είσαι πάνω από 40

Όλα σε αυτήν τη ζωή έχουν τον τρόπο τους... Έτσι και το crop top έχει τα δικά του μυστικά για να φορεθεί σωστά, ειδικά εάν η ηλικία σου ξεπερνά τα 40 χρόνια. Δεν χρειάζεται, λοιπόν, πλέον να αισθάνεσαι άσχημα ούτε και να... αφορίσεις το crop top από τα σύνολά σου, αλλά να είσαι στη μόδα και να το υποστηρίζεις κιόλας - αυτό είναι το ζητούμενο!

Διάλεξε το σωστό μήκος

Η επιλογή του σωστού μήκους σύμφωνα με το σωματότυπο και το ύψος σου είναι το Α και το Ω για να μπορέσεις να φορέσεις σωστά τη συγκεκριμένη τάση. Στην περίπτωσή σου, ιδανικό μήκος είναι αρκετά κάτω από το στήθος, αγγίζοντας τη μέση.

Αγάπησε τα ψηλόμεσα κομμάτια

Ένας από τους πιο εύκολους τρόπους για να πετύχεις το απόλυτο σύνολο με crop top είναι να το ταιριάξεις με μια ψηλόμεση φούστα ή παντελόνι. Ο συνδυασμός αυτός θα αναδείξει ιδανικά τη σιλουέτα και θα σου χαρίσει ένα αποτέλεσμα που θα είναι τόσο... όσο αποκαλυπτικό πρέπει.

Διατήρησε ισορροπία

Προτίμησε crop top που δεν έχουν κι άλλα ανοίγματα, για παράδειγμα χωρίς μεγάλα ντεκολτέ ή ανοιχτή πλάτη, δηλαδή ένα κομμάτι που δεν... βγάζει μάτι. Καλύτερα σε ουδέτερους τόνους (λευκό ή μαύρο) και παίξε με το bottom σου, είτε μιλάμε για φούστα είτε για παντελόνι. Στον αντίποδα, επέλεξε ένα co-ord, για να δημιουργήσεις ένα ισορροπημένο και μοδάτο look.

Δώσε βάση στο σχέδιο

Ίσως ένας λόγος που μέχρι τώρα το crop top ήταν μια τάση που απέφευγες διότι θεωρούσες πως δεν ταίριαζε στην ηλικια σου να ήταν οι λάθος συνδυασμοί. Εάν δυνατό σου σημείο είναι τα πόδια σου, προτίμησε ένα φαρδύ crop top ή ένα δεμένο πουκάμισο που θα συνδυάσεις με μια μίνι ντραπέ ή μια pencil φούστα. Εάν πάλι η κοιλιά αποτελεί το σημείο-ατού σου, διάλεξε ένα εφαρμοστό crop top και συνδύασέ το με μια φούστα σε Α γραμμή και ένα ζευγάρι ψηλοτάκουνες γόβες.

Θυμήσου το layering

Διάσημες bloggers και επώνυμες από όλο το κόσμο καθημερινά το συνδυάζουν ιδανικά με oversized ζακέτες, αυστηρά blazer και σακάκια σε παστέλ αποχρώσεις, κάνοντας ένα εντυπωσιακό layering. Συνδύασέ το με ένα wide-leg τζιν παντελόνι και ένα ριγέ φαρδύ πουκάμισο, για μια στυλάτη ανοιξιάτικη εμφάνιση.