Βρες το ιδανικό τζιν ανάλογα με τον σωματότυπό σου

Για να νιώθεις άνετα και κατ' επέκταση υπέρκομψη

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Director
Unsplash
Unsplash

Τα τζιν δεν θα φύγουν ποτέ από τη μόδα, παρόλο που τα σχέδια, οι φόρμες, τα χρώματα και οι σιλουέτες αλλάζουν συνεχώς. Αν θέλεις πραγματικά να είσαι to-the-point οφείλεις να βρεις το denim παντελόνι, που θα φοράς non stop από εδώ και στο εξής γιατί φυσικά θα ταιριάζει ακριβώς στον σωματότυπό σου.


Η συμβουλή μου είναι να διαβάσεις προσεκτικά στη συνέχεια ποια σχέδια παντελονιών ταιριάζουν σε κάθε σιλουέτα, ανανεώνοντας άμεσα την γκαρνταρόμπα σου αλλά και το στυλ σου. Γιατί φυσικά σε καμία δεν αρέσει να φοράει τζιν παντελόνια που δεν της πάνε!

Βρες το ιδανικό τζιν ανάλογα με τον σωματότυπό σου

Skinny


Φέτος είναι η χρονιά του, καθώς επανακάμπτει από μερικά χρόνια απουσίας από τη μόδα και αγαπιέται το ίδιο πολύ όπως και στο παρελθόν. Ταιριάζει πολύ σε αρκετά αδύνατες κοπέλες, ενώ δεν µας νοιάζει το ύψος, καθώς κολακεύει τόσο τις ψηλές όσο και τις πιο petite σιλουέτες.

Αν οι µηροί σου, η περιφέρειά σου, ακόµα και οι γάµπες σου, είναι λίγο πιο πληθωρικές σκέψουν πόσο δύσκολο είναι να τις κλείσεις µέσα σε ένα στενό denim παντελόνι. Αν πάλι δεν μπορείς να κάνεις χωρίς αυτό, φόρεσέ το με φαρδιά πουκάμισα και crop tops, τονίζοντας το πάνω μέρος του σώματός σου και φυσικά με ψηλοτάκουνα, για μια φινετσάτη εμφάνιση.

Boyish


Κρύβει εντέχνως τα περιττά κιλά και τους τονισµένους γοφούς κάτω από το ανατρεπτικό του στυλ και την επιµελώς ατηµέλητη γραµµή του. Φοριέται µε crop top, στενά µπλουζάκια και πουκάμισα δεμένα κόμπο, ακόµα και µε φαρδιά hoodies. Το µυστικό για το πόσο επίσηµο θες να είναι το look σου µε ένα τέτοιο jean βρίσκεται στα παπούτσια που θα επιλέξεις. Γόβες για sexy outfits, sneakers για casual εµφανίσεις.

Flare


Η αγαπημένη µας καμπάνα έρχεται κατευθείαν από τη µακρινή δεκαετία του ‘70, όταν τα looks αντλούσαν έµπνευση από τα πιο σπουδαία µουσικά κινήµατα της περιόδου. Οι γυναίκες µε µεσογειακό σωµατότυπο και καμπύλες το λατρεύουν. Ο λόγος;

Αγκαλιάζει την περιφέρεια και εξισορροπεί τον όποιο όγκο της "ανοίγοντας" στα µπατζάκια. Αυτό σηµαίνει πως αυτοµάτως δείχνει τα πόδια µας πιο λεπτά και ψηλότερα. Έναν περιορισµό έχει: φοριέται µόνο µε ψηλοτάκουνα.

High-waist


Τα ψηλόµεσα jeans µετά τη δεκαετία του ’90 εξαφανίστηκαν, για να κατακλύσουν τις πασαρέλες ξανά τα τελευταία χρόνια και να γίνουν και πάλι hot. Δείχνουν τη µέση µας πιο λεπτή και είναι στυλάτα. Ναι, ταιριάζουν και µε ψηλοτάκουνα και µε flat.

Θα τονίσουν λίγο παραπάνω τους γοφούς σου, εάν έχεις πλούσια κάλλη, ίσως και την κοιλίτσα σου, αλλά είναι βολικά και άνετα.