Το "μαγικό" μαγιό που αδυνατίζει! Υπάρχει, αρκεί να ξέρεις πoιο σου ταιριάζει

Δες τι θα αναδείξει το δικό σου σώμα

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Editor
Unsplash
Unsplash

Έφτασε η ώρα της παραλίας και μαζί της βγήκαν στην επιφάνεια και όλες σου οι ανασφάλειες. Μην απογοητεύεσαι, όμως, αφού πριν ακόµα βγάλεις το παρεό, το σωστό µαγιό µπορεί να κάνει θαύµατα. Πραγµατικά, ένα σώµα µπορεί να µεταµορφωθεί ακόµα και µε αυτό το µικροσκοπικό ύφασµα.

Γι’ αυτό είναι τόσο σηµαντικό να διαλέξεις αυτό που θα αναδείξει τα δυνατά σου σηµεία και θα καλύψει τις ατέλειες! Έτσι με βάση τον σωματότυπό σου θα βρεις αυτό που ταιριάζει στη δική σου σιλουέτα και παράλληλα θα σε δείξει πιο αδύνατη, ακόμα κι αν η δίατα που έκανες τους τελευταίους μήνες είχε παταγώδη αποτυχία.

Με βάση τους 4 βασικούς σωματότυπους, που δείχνουν πού η καθεμία από εμάς αποθηκεύει περισσότερο λίπος θα βρούμε την άκρη αλλά και αυτό το "μαγικό" μαγιό που αδυνατίζει.


Για την ιστορία, μια µελέτη σχετικά µε τους σωµατότυπους 6.000 γυναικών, που πραγµατοποιήθηκε από ερευνητές στο Πανεπιστήµιο της Βόρειας Καρολίνας το 2005, διαπίστωσε ότι περίπου το 46% ήταν σωµατότυπος µπανάνα, το 20% σωµατότυπος αχλάδι, το 14% σωµατότυπος µήλο και το 8% σωµατότυπος κλεψύδρα.

Το μαγικό μαγιόπου αδυνατίζει ανάλογα με τον σωματότυπο

Σωματότυπος Μήλο

Μοιάζεις συνήθως πιο γεµάτη από όσο είσαι πραγµατικά, γιατί ο κορµός σου είναι στρογγυλεµένος. Έχεις µικρούς γλουτούς και αδύνατους µηρούς. Παχαίνεις στην κοιλιά, το στοµάχι, το στήθος και το πρόσωπο.

Το μαγιό που θα διαλέξεις: Χρειάζεσαι ισορροπία στο σώμα σου. Ένα τριγωνάκι στο στήθος και ένα χαµηλόµεσο µαγιό µε κορδονάκι θα σε δείξει πιο θηλυκή. Μην φοράς στράπλες µαγιό, γιατί θα φανεί περισσότερο η κοιλιά σου, ενώ με ένα ολόσωμο με βολάν θα αναδείξεις το στήθος σου και θα απομακρύνεις το βλέμμα από τα αδύναμα σημεία στο σώμα σου.

Σωματότυπος Κλεψύδρα

Με στενή µέση και ίδιο μέγεθος σε γοφούς και στήθος, έχεις τονισµένα οπίσθια και γάµπες. Παχαίνεις συνήθως στο πίσω µέρος των µηρών και στο πάνω µέρος των χεριών. Μην στενοχωριέσαι, πάντως, γιατί σύμφωνα με μελέτες, έχεις το πιο... τραβηχτικό σώμα. Μεσογειακό και juicy.

Το µαγιό που θα διαλέξεις: Σου ταιριάζουν τα περισσότερα στυλ και κοψίµατα καθώς διαθέτεις συµµετρία. Φέτος διάλεξε ένα µπικίνι που ανεβαίνει ψηλά στους γλουτούς, για μια πιο θηλυκή εικόνα.


Σωματότυπος Μπανάνα

Έχεις λεπτά, µακριά χέρια και πόδια, αλλά ο κορμός σου είναι πιο μικρός σε μέγεθος. Συνήθως δεν έχεις... εμφανή οπίσθια και αυτά είναι επίπεδα. Παίρνεις βάρος στην κοιλιά, τους γλουτούς, το στήθος και το πρόσωπο. Σε γενικές γραμμές δηλαδή έχεις... μονοκόμματη σιλουέτα.

Το µαγιό που θα διαλέξεις: Προτίμησε κομμάτια που θα σου δημιουργήσουν μέση. Δηλαδή ολόσωμα ντραπέ ή με ζωνάκι αλλά και μπικίνι με έντονα χρώματα ή βολάν.

Σωματότυπος Αχλάδι

Είσαι κορίτσι με ταμπεραμέντο και αυτό φαίνεται και στο σώμα σου. Στενή µέση, γεµάτοι γοφοί και λεπτά χέρια. Το περιττό λίπος έχει την τάση να συγκεντρώνεται στους µηρούς, τους γλουτούς και τα οπίσθια.

Το µαγιό που θα διαλέξεις: Επίλεξε ένα µε prints και χρώµατα στο επάνω µέρος και σκουρόχρωµο στο κάτω, για να πέφτει το βλέμμα στο ντεκολτέ σου. Μείνε μακριά από τα κορδονάκια και το brazilian. Προτίµησε πιο φαρδιά σλιπ, ενώ στα ολόσωμα το ιδανικό για σένα είναι ένα μαγιό με φαρδιές τιράντες και εντυπωσιακό µπούστο.