Μόδα & Ομορφιά: 8 πράγματα που πρέπει να σταματήσεις να κάνεις μετά τα 40

Θα κερδίσεις σε χρόνια, στυλ και λάμψη

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Editor
Photo by Despi Naka
Photo by Despi Naka

"Μόδα μπορείς να αφοράσεις αλλά το στυλ όχι. Το κλειδί για να το πετύχεις είναι να μάθεις ποια είσαι, κάτι που θα σου πάρει χρόνο. Δεν υπάρχει κάποιος κανόνας στο στυλ, όλα έχουν να κάνουν με την αυτοέκφραση και την προσωπικότητά σου", έλεγε η αείμνηστη Iris Apfel και δεν είχε άδικο, αφού σε κάθε ηλικία οι γυναίκες μπορούν να έχουν αξεπέραστο στυλ αρκεί να εστιάσουν στο σώμα και στο πρόσωπό τους.

Μετά τα 40 οι γυναίκες επιλέγουν συνήθως πιο φαρδιά ρούχα ή φοράνε κομμάτια που φορούσαν στα 25, ενώ πολλές φορές το "χάνουν" με το μακιγιάζ, προσπαθώντας χωρίς λόγω να καλύψουν ρυτίδες και σημάδια γήρανσης στο πρόσωπό τους.

Η μόδα, ωστόσο, και η ομορφιά είναι διασκεδαστικές, ανεξάντλητες και ένας εξαιρετικός τρόπος έκφρασης, ανεξάρτητα από την ηλικία μιας γυναίκας. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να προσέξεις όχι τι θα φορέσεις αλλά πώς θα το φορέσεις, καθώς δεν υπάρχουν απαγορεύσεις σε ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ. Και επίσης ποια χρώματα στο μακιγιάζ ταιριάζουν με τις... πρώτες σου ρυτίδες και ποια καλό θα ήταν να αποφύγεις.

Έτσι συνοπτικά μια γυναίκα μετά τα 40 πρέπει να σταματήσει να κάνει 8 πράγματα σε σχέση με τη μόδα και την ομορφιά που δεν την κολακεύουν.

8 πράγματα που πρέπει να σταματήσεις σε μόδα & ομορφιά μετά τα 40

  1. Φαρδιά τζιν παντελόνια. Είναι στη μόδα και σούπερ τάση τα τελευταία 2 χρόνια και δεν σου λέω να τα... εξοστρακίσεις από την ντουλάπα σου. Απλώς προμίμησε να βρεις την χρυσή τομή στο μέγεθος. Αυτά τα σχέδια με τα τεράστια μπατζάκια δεν θα σε κολακεύσουν. Προτίμησε straight τζιν που δείχνουν καλά σε γυναίκα κάθε ηλικίας.



    2. Σκούρο κραγιόν. Σταμάτα πια να φοράς αυτό το πολύ σκούρο χρώμα στα χείλη σου (ειδικά πρωινές ώρες), γιατί ναι μεν κάνει τα δόντια σου να φαίνονται πιο λευκά, αλλά από την άλλη είναι σκληρό και τονίζει τις λεπτές γραμμές στην περιοχή των χειλιών. Προτίμησε πιο ανοιχτόχρωμους τόνους.

    3. Μολύβι χειλιών. Ειδικά εάν πρόκειται για 2-3 τόνους πιο σκούρο από το κραγιόν σου, γιατί απλώς δεν είναι ελκυστικό σε καμία ηλικία.



    4. Bold tops. Όχι μη φοβηθείς, δεν θα σου στερήσω τα στρας και τις παγέτες, αλλά αυτά τα πολύ "γιορτινά" μπλουζάκια με πολλά απλικέ διακοσμητικά που θυμίζουν παιδική συλλογή ρούχων μην τα ξαναφορέσεις. Προτίμησε διακριτικές λεπτομέρειες στα tops σου και φόρεσε φωτεινά χρώματα, που κάνουν το πρόσωπο να λάμπει και... κόβουν χρόνια!

    5. Μαύρο χρώμα στα μαλλιά. Είναι τραχύ και οι περισσότερες γυναίκες άνω των 40 φαίνονται καλύτερα με πιο ανοιχτόχρωμα μαλλιά, που "μαλακώνουν" τη συνολική εμφάνιση. Φυσικά και δεν εννοώ να γίνεις κατάξανθη εάν είσαι μελαχρινή και με σταρένια επιδερμίδα, αλλά άνοιξε λίγο τον τόνο σου με ανταύγειες και φλασάκια.



    6. Glitter σκιές. Στα 80s ήταν τάση μαζί με πολλά αστεράκια στα πλαϊνά των ματιών. Σήμερα είναι τάση για νεαρότερες ηλικίες. Ο λόγος φυσικά δεν είναι άλλος από το ότι θα "γεμίσει" τις λεπτές ρυτίδες των ματιών σου και θα φαίνονται πιο έντονα. Βάλε λίγη glitter σκιά εάν θέλεις στην εσωτερική γωνία των ματιών, για έξτρα λάμψη.

    7. Outfits που είναι πολύ matchy-machy. Τα γνωστά σε όλες μας "σετάκια" είναι σίγουρα trend αλλά μεγαλώνουν. Θυμίζουν πολύ τις μαμέδες περασμένων εποχών που τα φορούσαν όλα σεταρισμένα, γι' αυτό, όχι για κάποιον άλλο λόγο.



    8. Ελαστικό παντελόνι. Το ελαστικό γερνάει αυτόματα, οπότε οποιοδήποτε ρούχο, εκτός από κολάν γυμναστικής και συναφή κομμάτια άθλησης, καλό θα ήταν να μην είναι κολλητό πάνω σου.