8 κόλπα που χρησιμοποιούν οι fashionistas για να καθαρίσουν τα λευκά τους sneakers

Μερικά tips θα σε εκπλήξουν πραγματικά

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Director
Shutterstock
Shutterstock

Τα λευκά sneakers είναι πάντα ένα κορυφαίο κλασικό στη γυναικεία γκαρνταρόμπα, αλλά πάνω απ' όλα είναι απαραίτητο... πασπαρτού στις εμφανίσεις μας για την ευελιξία και την κομψότητά τους, δημιουργώντας ένα άνετο και cool στυλ. Και βάζω στοίχημα ότι υπάρχει τουλάχιστον ένα ζευγάρι λευκά αθλητικά παπούτσια στην ντουλάπα σου, που τα φοράς στο repeat.

Είναι ξεκάθαρο σε αυτό το σημείο, λοιπόν, ότι όλα τα κορίτσια της μόδας έχουν εμμονή με τα λευκά αθλητικά παπούτσια. Αλλά ένα βασικό πρόβλημα μάς απασχολεί όλες: Πώς θα τα καθαρίσουμε για να παραμένουν σαν καινούργια για περισσότερο χρόνο;

Δες στη συνέχεια 8 τρόπους για να παραμείνουν κατάλευκα και ολοκαίνουργια για πολύ καιρό μετά την αγορά τους - θα εκπλαγείς σίγουρα με μερικά κόλπα που εφαρμόζουν οι fashionistas για να το πετύχουν.

8 κόλπα για να καθαρίσεις τα λευκά sneakers


Μαγικό διάφανο top coat

Θα καλύψεις τις γρατζουνιές που δημιουργούνται πάνω στο λευκό δέρμα, αφού το διάφανο βερνίκι νυχιών θα λειτουργήσει σαν κολλητικό μεταξύ τους. Επίσης θα τα προστατεύσεις στην πορείς από επιπρόσθετες βλάβες.

Αποτελεσματικό ξίδι

Βούτηξε ένα μαλακό πανί σε ξίδι και καθάρισε τα αθλητικά από τους λεκέδες. Την ίδια ακριβώς δουλειά θα κάνει και ένα magic eraser, αυτό το λευκό σφουγγαράκι που καθαρίζει τα πάντα.

Χρήσιμη οδοντόβουρτσα

Θα σε βοηθήσει να φτάσεις στα δύσκολα σημεία και να καθαρίσεις χώμα και άλλες βρομιές που έχουν εισχωρήσει ακριβώς εκεί.

Πολύτιμο ζεστό νερό

Πλύνε τα κορδόνια με ζεστό νερό και σαπούνι και άπλωσέ τα σε σκιερό μέρος, για να μη δημιουργηθούν κιτρινίλες.


Βολικές χαρτοπετσέτες

Αφού ολοκληρώσεις με τις καθαριότητες, γέμισε τα παπούτσια με χαρτοπετσέτες - θα τα βοηθήσουν να στεγνώσουν γρηγορότερα.

Μαλακό σαμπουάν

Για να αφαιρέσεις λιπαρούς λεκέδες από την επιφάνεια των λευκών sneakers, χρησιμοποίησε οποιοδήποτε μαλακό σαμπουάν - παιδικό ακόμα καλύτερα!

Σωστή αποθήκευση

Πάντα να τα διατηρείς εντός σπιτιού και καλύτερα στο κουτί τους, έτσι ώστε να τα προστατεύεις από την άσκοπη έκθεση στον ήλιο.

Χλωρίνη με δόσεις

Εάν χρειαστεί να χρησιμοποιήσεις χλωρίνη, φρόντισε να είναι αραιωμένη και χρησιμοποίησε μικρές ποσότητες.