Alpino: Το “ψαγμένο” ιταλικό εστιατόριο για το οποίο μιλάει όλη η Αθήνα

Με άρωμα Ιταλίας στο Μικρολίμανο

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Editor
Alpino: Το “ψαγμένο” ιταλικό εστιατόριο για το οποίο μιλάει όλη η Αθήνα

Ένα ιταλικό “σενάριο” γράφεται με χρυσά γράμματα στο πιο hot food spot του Πειραιά με ιταλικές αναφορές και σισιλιάνικη κουλτούρα και υπόσχεται μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία, που συνδυάζει γεύσεις από όλη την Ιταλία, σε πιάτα που μοσχομυρίζουν Μεσόγειο!

Είτε θέλεις, λοιπόν, να δοκιμάσεις χειροποίητα ζυμαρικά ή αυθεντική πίτσα είτε επιθυμείς να διοργανώσεις τον γάμο σου... αλά ιταλικά, ο προορισμός είναι ένας: Alpino Cucina Italiana στο Μικρολίμανο.

εστιατόριο ιταλικό

Στο Alpino τρως όπως στην Ιταλία

To Alpino ξεκίνησε την “καριέρα” του πριν από 53 χρόνια στο Παλαιό Φάληρο και έγινε γρήγορα must προορισμός για καλό ιταλικό φαγητό, απέκτησε “αδελφάκι” στο Χαλάνδρι, με τα βόρεια προάστια να το λατρεύουν -και δικαίως- αποκτώντας φανατικούς θαμώνες και πριν από λίγους μήνες το Μικρολίμανο απέκτησε κι αυτό το δικό του ιταλικό “στολίδι” στην Ακτή Δηλαβέρη 1.

al pino χώρος

Και κάπως έτσι το Alpino από “ενζενί” μεταμορφώθηκε σε μεγάλη “σταρ”, που ξέρει καλά πώς θα ευχαριστήσει και τον πιο απαιτητικό λάτρη του καλού ιταλικού φαγητού.

Αρχής γενομένης από τον cozy χώρο, όπου η καλαίσθητη διακόσμηση, ξεχωρίζει από την πρώτη ματιά. Το Alpino το “ερωτεύεσαι” μεμιάς, αφού σε κάθε γωνιά του ανακαλύπτεις το ιταλικό ταμπεραμέντο – είτε μιλάμε για την upper αισθητική του και το εξαιρετικό περιβάλλον είτε για τα λαχταριστά πιάτα που επιλέγεις από το πλούσιο μενού.

φαγητό ιταλικό

Με έμφαση στην άριστη ποιότητα υλικών, που συνδυάζεται ιδανικά με το μεράκι και την αγάπη του σεφ για τις ιταλικές δημιουργίες, στο Alpino δεν κάνουν εκπτώσεις στη γεύση. Ο κατάλογος καλύπτει κάθε γούστο, με πολλές προτάσεις που “συναγωνίζονται” στην απόλαυση. Για αρχή δοκίμασε Τάρτα πεκορίνο με σπανάκι και Καρπάτσιο μόσχου, Σαλάτα buratta και συνέχισε με Tortelli καραβίδας ή αυθεντική Καρμπονάρα.

Οι πίτσες ξεχωρίζουν για την γευστική πρωτοτυπία τους, οπότε δοκίμασε Μοσχαρίσια ουρά ή Ferrari για να... απογειωθείς. Τα ριζότο και τα κρεατικά θα αποζημιώσουν και με το παραπάνω την επιλογή σου με την άριστη γεύση τους.

γευσεις alpino

Συνόδευσε το φαγητό σου με ένα κρασί από διάσημες ετικέτες ή ένα cocktail, ολοκληρώνοντας τη γευστική “πανδαισία” με το πιο... διάσημο ιταλικό γλυκό: Το Στιγμιαίο Τιραμισού, που παρασκευάζεται μπροστά σου.

Διοργάνωσε τον γάμο σου στο Alpino

Πώς να αντισταθείς σε αυτόν τον χώρο που αποπνέει ζεστασιά; Στο περιβάλλον που είναι φιλόξενο; Στους ανθρώπους που είναι ευγενικοί; Στο φαγητό που θα σε ενθουσιάσει αλλά και στην εμπειρία του Alpino σε διοργάνωση εκδηλώσεων;

alpino events

Ήδη κατάλαβες ότι δεν χρειάζεσαι τίποτα περισσότερο για να ζήσεις την πιο όμορφη μέρα της ζωής σου και να ευχαριστήσεις τους καλεσμένους σου, από έναν χώρο που είναι σαν... το σπίτι σου!

Γιατί στο Alpino γνωρίζουν τις ανάγκες σου και είναι έτοιμοι να σου κάνουν τις καλύτερες προτάσεις, για να διοργανώσεις εδώ το γαμήλιο πάρτι των ονείρων σου. Δίνοντας έμφαση στο δικό τους catering με ιταλική κουζίνα, μπορούν παράλληλα να ικανοποιήσουν κάθε σου επιθυμία σε γεύσεις, δημιουργώτας ένα μενού που θα ταιριάζει απόλυτα στις προσδοκίες σου.

alpino σούσι

Και για να μην ανησυχείς για τίποτα, απολαμβάνοντας αυτό το ευχάριστο αλλά και απαιτητικό ταξίδι κάθε στιγμή μέχρι να φτάσει η “μεγάλη μέρα”, το Alpino αναλαμβάνει να ολοκληρώσει όλα τα στάδια υλοποίησης του γάμου σου: Από τον στολισμό και τη διακόσμηση του χώρου, μέχρι τη μουσική, αλλά και εκπλήξεις που δεν θα περάσουν απαρατήρητες.

alpino catering

Για να μην πέσεις, λοιπόν, απότομα από το... σύννεφό σου, εμπιστεύσου την ομάδα του Alpino, που θα σε βοηθήσει να κρατήσεις αυτή την ωραία διάθεση και ταυτόχρονα θα τα οργανώσει όλα. Έτσι όπως τα έχεις ονειρευτεί. Ο λόγος; Είναι οι καλύτεροι, με διαφορά!

alpino προτάσεις

Highlight: Θα σου παρουσιάσουν πρωτότυπες ιδέες οργάνωσης γάμου για να εμπνευστείς, επιλέγοντας μια πρόταση ή συνδυάζοντας πολλές μαζί. Να είσαι σίγουρη πως είναι ειδικοί στο να φέρνουν εις πέρας κάθε γαμήλιο project, από έναν ρομαντικό γάμο μέχρι έναν πιο μοντέρνο, που σίγουρα θα συζητηθεί με τα καλύτερα λόγια από όλους τους παρευρισκομένους, οι οποίοι θα τον ευχαριστηθούν στο έπακρον!


Info

Alpino

  • Παλαιό Φάληρο, Ναϊάδων 1
  • Tηλ. 210 9844000
  • al-pino.gr
  • Χαλάνδρι, Παπανικολή 66
  • Τηλ. 210 6830355
  • al-pino.gr

I