Zara: Τα σωληνωτά πέδιλα από την νέα συλλογή θα σε κάνουν Αρχαία θεά!

Θα ξετρελαθείς με τις λεπτομέρειες!

Zara: Τα σωληνωτά πέδιλα από την νέα συλλογή θα σε κάνουν Αρχαία θεά!

Τα σωληνωτά πέδιλα από την νέα συλλογή των Zara θα σε κάνουν να μοιάζεις με Αρχαία θεά! Βγαίνουν σε δυο χρώματα και θα λατρέψεις τις λεπτομέρειες που έχουν.

Πρόκειται για το δερμάτινο πέδιλο με τακούνι διαθέσιμο σε διάφορα χρώματα: κόκκινο και λευκό. Δερμάτινο πάνω μέρος. Λουρί στο μπροστινό μέρος. Σωληνωτά λεπτά λουριά στο κουντεπιέ και πίσω από τον αστράγαλο. Λεπτό τακούνι. Τετραγωνισμένη μύτη.

Zara: Το δερμάτινο πέδιλο με κοχύλια είναι το hot trend του καλοκαιριού και μυρίζει... θάλασσα!

Μπορεί να το συνδυάσεις με ανοιχτόχρωμη παντελόνα ή ακόμη με παντελόνι σε άλφα γραμμή. Είναι ιδανικό για τις καλοκαιρινές βόλτες. Μάλιστα, πολλές celebrities εντός αλλά και εκτός Ελλάδας το έχουν επιλέξει για τις εξόδους τους.

Τα σωληνωτά πέδιλα από την νέα συλλογή των Zara θα σε κάνουν Αρχαία Θεά!

Τα σωληνωτά πέδιλα από την νέα συλλογή των Zara θα σε κάνουν Αρχαία Θεά!

Τα σωληνωτά πέδιλα από την νέα συλλογή των Zara θα σε κάνουν Αρχαία Θεά!

Τα σωληνωτά πέδιλα από την νέα συλλογή των Zara θα σε κάνουν Αρχαία Θεά!

ΔΕΡΜΑΤΙΝΟ ΠΕΔΙΛΟ ΜΕ ΤΑΚΟΥΝΙ ΚΑΙ ΛΟΥΡΙΑΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ
39,95 EUR

Βόμβα από τα Zara! Η ανακοίνωση που αφορά άμεσα όλους τους πελάτες! Δεν γίνεται να συμβαίνει αυτό!

Έσκασε βόμβα από τα Zara! Η ανακοίνωση που αφορά άμεσα όλους τους πελάτες! Δεν γίνεται να συμβαίνει αυτό!

Η Zara διαθέτει 7.490 καταστήματα παγκοσμίως και κατηγορείται από κάποιους για τεράστια ενεργειακή σπατάλη και γραμμή παραγωγής που λόγω της «εφήμερης μόδας», προκαλεί μεγάλη οικολογική επιβάρυνση.

Ο κολοσσός Zara, αλλά και μάρκες, όπως η Pull & Bear και η Bershka, υποσχέθηκαν σήμερα πως θα πουλάνε βιώσιμα ρούχα μέχρι το 2025.

Zara: Ετοιμάσου να ξετρελαθείς με τα φορέματα που κοστίζουν λιγότερο από 20 ευρώ!

Η εταιρεία που κατέχει αυτά τα καταστήματα, ανακοίνωσε ότι όλα τα βαμβακερά, λινά και ρούχα από πολυεστέρα που πωλούν, θα είναι οργανικά, βιώσιμα ή ανακυκλώσιμα.

Από του χρόνου θα εμφανιστούν στα καταστήματα Zara κάποια κιβώτια για να συλλέγουν τα παλιά σας ρούχα ώστε να μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν ή να ανακυκλωθούν σε νέα αντικείμενα.

Ζητούν περισσότερη ανακύκλωση ρούχων για την προστασία του περιβάλλοντος.

Οργανώσεις με δράσεις οικολογίας, χαρακτήρισαν ευχάριστα τα νέα, αλλά, τόνισαν ότι οι μεγάλες αλυσίδες μπορούν να κάνουν περισσότερα για να αντιμετωπίσουν τα περιβαλλοντικά προβλήματα που προκαλούνται από την τάση της γρήγορης μόδας.

«Μέρος του προβλήματος είναι ότι υπάρχουν πάρα πολλά εμπορικά σήματα, με αδιαφανείς αλυσίδες εφοδιασμού, που παράγουν μια εντελώς εξωφρενική ποσότητα ρούχων», αναφέρουν σύμφωνα με το BBC.

Τα Zara είναι καταστήματα που δεν χρησιμοποιούν σήμερα πλαστικές σακούλες και η Inditex, η εταιρεία που κατέχει την αλυσίδα, λέει ότι μέχρι το 2020 θα εξαλείψει τη χρήση πλαστικών σακουλών σε όλα τα άλλα brand της.

Επίσης, μέχρι το 2023 η Inditex υπόσχεται ότι θα έχει εξαλείψει πλήρως τα πλαστικά μιας χρήσης στα καταστήματά της. Μέχρι το 2025, το 80% της ενέργειας που καταναλώνεται στα κεντρικά γραφεία, τα εργοστάσια και τα καταστήματα Zara θα είναι από ανανεώσιμες πηγές και οι εγκαταστάσεις της θα παράγουν μηδενικά απορρίμματα, ανέφερε η εταιρεία.

«Η αειφορία είναι ένα ατελείωτο καθήκον στο οποίο συμμετέχουν όλοι εδώ στην Inditex και στο οποίο συμμετέχουμε με επιτυχία», δήλωσε ο Pablo Isla, μπροστά σε μετόχους και στελέχη της εταιρείας.

Τα κόλπα των ZARA - Τι αποκαλύπτουν οι 300 σχεδιαστές που αντιγράφουν τα πάντα σε χρόνο ρεκόρ

Το Business Insider συνάντησε μια ομάδα σχεδιαστών που εργάζονταν για τη συλλογή του Νοεμβρίου η οποία προετοιμάζεται από τον Απρίλιο ξεκινώντας από σκίτσα και έπειτα από την προμήθεια υφασμάτων και όλες τις άλλες λεπτομέρειες. Ο στρατός των σχεδιαστών της Zaraβρίσκεται στον πυρήνα του επιχειρησιακού μοντέλου της, το οποίο επικεντρώνεται στη νεωτερικότητα και την ταχύτητα. Ενώ η αλυσίδα εφοδιασμού και η διαδικασία διανομής της εταιρίας της επιτρέπουν να κυκλοφορεί γρήγορα νέα αντικείμενα και να τα τοποθετεί στα 2.238 καταστήματα της, δύο φορές την εβδομάδα, οι σχεδιαστές επιβαρύνονται με την ευθύνη να βρουν νέα στιλ που θα επιτρέψουν στη Zara να παραμείνει μπροστά στον παγκόσμιο αγώνα ταχύτητας. Τα καταστήματα γρήγορης μόδας είναι γνωστό ότι μιμούνται τάσεις από τις επιδείξεις, προσφέροντας παρόμοια προϊόντα σε χαμηλότερες τιμές από τα αυθεντικά - όχι όμως της ίδιας ποιότητας.

Τόσο η Zara όσο και η Forever 21 έχουν ελεγχθεί και βρεθεί νομικά μπλεγμένες στο παρελθόν για την πρακτική αυτή, κατηγορούμενες για την πώληση προϊόντων με σχέδια που αντέγραψαν. Ενώ οι πασαρέλες εξακολουθούν να αποτελούν σημαντικό μέρος της διαδικασίας σχεδιασμού του σήμερα, η Zara έχει παραμείνει σταθερή ώστε τα σόου να λειτουργούν μόνο ως σημεία έμπνευσης. Σήμερα, η διαδικασία σχεδιασμού έχει επεκταθεί πέρα από τις επιδείξεις και εξαπλώνεται στα social media και συγκεκριμένα στo Instagram. «Πηγαίνουμε στις εκθέσεις στο Παρίσι και την Ιταλία και στη συνέχεια ρίχνουμε μια ματιά στα βιβλία και αποφασίζουμε ποιο είναι το πιο καλό περιεχόμενο για εμάς», δήλωσε στο Business Insider ένας σχεδιαστής, το όνομα του οποίου δεν δημοσιοποιείται από τη Zara. Είναι πολιτική της εταιρείας να μην επιτρέπει στους υπαλλήλους να αναφέρονται σε ειδήσεις.

Μετά οι σχεδιαστές ελέγχουν τα social media για να καθορίσουν την πλέον κατάλληλη στιγμή για να ξεκινήσουν νέα προϊόντα. Αυτό, δήλωσε ο σχεδιαστής, καθορίζεται εν μέρει από τους influencers του Instagram. «Αν κάποιος influencer επιλέξει να ντυθεί με ένα συγκεκριμένο τρόπο, αυτή η τάση πιθανότατα θα απογειωθεί», είπε ένας σχεδιαστής. Ξαφνικά όλοι θέλουν το ίδιο». Το Instagram έδωσε σε αυτούς τους σχεδιαστές πρόσβαση σε μια τεράστια πηγή έμπνευσης. «Μπορείτε να βρείτε τα πάντα στο τηλέφωνό σας τώρα, μπορείτε να δείτε όλα όσα φοριούνται στη Νέα Υόρκη, τη Σαγκάη και το Τόκιο κάποια στιγμή. Αυτό ήταν κάτι που δεν συνέβαινε πριν από 15 χρόνια», είπε ένας άλλος σχεδιαστής. Αυτό είναι ευλογία αλλά και κατάρα, λένε, καθώς τώρα έχουν την εντολή να ταξινομήσουν και να διεχειριστούν όλες αυτές τις πληροφορίες και να αποφασίσουν ποιες τάσεις θα πετύχουν πραγματικά.

Η εταιρεία μισθώνει σχεδιαστές όλων των ηλικιών, οι οποίοι δίνουν την προσωπική τους άποψη για το τι λειτουργεί για κάθε ηλικιακή ομάδα. Κάθε συλλογή δημιουργείται με ένα συγκεκριμένο αγοραστή στο επίκεντρο και είναι συχνά εμπνευσμένη από influencers. Η πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου της Zara παίζει επίσης μέρος στη διαδικασία σχεδιασμού, καθώς οι σχεδιαστές είναι σε θέση να δουν τι αναζητούν οι πελάτες online και να καθορίσουν ποιες τάσεις ακολουθούν και ψάχνουν περισσότερο. Όλα τα εμπορικά σήματα της Inditex βασίζονται στην ιδέα ότι αν δεν λειτουργούν συγκεκριμένα στιλ, θα πρέπει να τα αλλάξουν...

Για να γίνει αυτό, οι σχεδιαστές συνεργάζονται στενά με τους τοπικούς διαχειριστές πωλήσεων σε κάθε χώρα για να μάθουν τι πουλάει και τι όχι, ελέγχουν τα δεδομένα πωλήσεων και τα σχόλια των πελατών. Εάν πρέπει να κάνουν αλλαγές στα σχέδια, θα το κάνουν και ενίοτε προσαρμόζουν τις ανάγκες κάθε συλλογής ανάλογα με την αγορά μιας χώρας. Αυτό το σύστημα δοκιμών και σφαλμάτων είναι εύκολο λόγω της αλυσίδας εφοδιασμού της Zara. Οι μηχανές ραψίματος λίγα μέτρα μακριά από τις ομάδες σχεδιασμού στα κεντρικά γραφεία της, είναι έτοιμες να δημιουργήσουν νέα πρωτότυπα κομμάτια με διαφορετικά στιλ και υφάσματα. Το κάνουν γρήγορα και αλλάζουν όλα όσα χρειάζονται ακόμη πιο γρήγορα.