Πέμπτη, 04 Ιουνίου 2020 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Θερινές εκπτώσεις 2019: Πότε πέφτει η αυλαία;

Ίσα που προλαβαίνεις!

Θερινές εκπτώσεις 2019: Πότε πέφτει η αυλαία;
Shopping 16.08.2019 14:30

Πότε πέφτει η αυλαία για τις θερινές εκπτώσεις του 2019;

Όλα τα ωραία κάποτε τελειώνουν κορίτσια μου, το είπε και ο Νίκος άλλωστε. Ίσα που προλαβαίνεις τα τελευταία σου ψώνια.

Οι εκπτώσεις θα ισχύουν έως το Σάββατο 31 Αυγούστου!

Σύμφωνα με τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών:

Η αναγραφή διπλής τιμής, δηλαδή της παλαιάς και της νέας τιμής όλων των ειδών που πωλούνται με έκπτωση είναι υποχρεωτική.

Επιτρέπεται και η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.

Εφόσον παρέχεται μειωμένη τιμή σε περισσότερα από το 60% του συνόλου των πωλούμενων ειδών, η επίδειξη του παρεχόμενου ποσοστού έκπτωσης επιβάλλεται, οπότε θα πρέπει να αναγράφεται στην προθήκη του καταστήματος και σε οποιαδήποτε άλλη εμπορική επικοινωνία.

Στην περίπτωση που υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορίες προϊόντων, θα πρέπει να αναγράφεται το εύρος του παρεχόμενου ποσοστού («από .... % έως .... %»).

Σε κάθε άλλη περίπτωση θα αναγράφεται ότι οι εκπτώσεις αφορούν επιλεγμένα είδη με αναφορά στο αντίστοιχο ποσοστό.

Οι καταστηματάρχες θα πρέπει, σε περίπτωση ελέγχου, να είναι σε θέση να αποδείξουν, ότι η παλαιά τιμή πώλησης που αναγράφεται στην πινακίδα, ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Εκπτώσεις 2019: Το φόρεμα από τα Zara που δεν θα βγάλεις από πάνω σου το καλοκαίρι!

Θερινές εκπτώσεις 2019: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε!

Ξεκίνησαν οι θερινές εκπτώσεις για το 2019 και έχουμε τον οδηγό με όλα όσα πρέπει να ξέρετε!

«Τρέχει» από χθες Δευτέρα η περίοδος!

Οι θερινές εκπτώσεις θα διαρκέσουν μέχρι τις 31 Αυγούστου. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΒΕΠ, Βασίλη Κορκίδη, μετά κι απ’ τις ενδιάμεσες εκπτώσεις, αναμένεται να αφήσουν θετικό πρόσημο σε αγοραστική κίνηση και τζίρο στην αγορά.

Όπως δήλωσε ο ίδιος, η πρόβλεψη αύξησης του τζίρου για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο του 2019 δεν επιβεβαιώνεται με τη μέχρι στιγμής πορεία του μέσου κύκλου εργασιών του πρώτου τετραμήνου του έτους, που σε σύγκριση με το 2018 παρουσιάζει μείωση. Το κλίμα στον εμπορικό κόσμο είναι ανάμικτο με ελπίδες για αύξηση του τζίρου αλλά και έντονο προβληματισμό.

Οι φετινές θερινές εκπτώσεις μπορεί να πραγματοποιούνται σε ένα αισιόδοξο μετεκλογικό περιβάλλον, αλλά και σε συνθήκες αυξημένων φορολογικών υποχρεώσεων όλων των καταναλωτών, αφού τέλος του μήνα ξεκινά ο …Γολγοθάς καταβολής φόρων 7,5 δισ. ευρώ, με αποτέλεσμα οι αγορές να μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα. Οι έμποροι σε μεγάλο βαθμό εναποθέτουν τις ελπίδες τους στην τουριστική κίνηση που χρονικά «πήγε πίσω» και την «εισαγόμενη κατανάλωση» που αυτήν την περίοδο εντείνεται ωστόσο, όπως γνωρίζουμε, αυτή η βοήθεια υφίσταται, αλλά όχι για όλες τις περιοχές της Αθήνας.

Μάλιστα, ο κ. Κορκίδης σημείωσε πως οι εκπτώσεις του Καλοκαιριού πριν την κρίση έκαναν έναν τζίρο άνω των 8 δισ. ευρώ, ενώ πλέον κυμαίνονται σε επίπεδα λιανικών πωλήσεων της τάξης των 6 δισ. ευρώ και μόνο εφόσον επιτευχθεί η σταδιακή επιστροφή στα επίπεδα των 7 δισ. ευρώ, τότε οι αριθμοί θα δώσουν σημαντική ανάσα στα ταμεία των εμπορικών καταστημάτων.

Βασική προϋπόθεση, βεβαίως, είναι η ένταση του τουρισμού να αποτυπωθεί με θετικά αποτελέσματα τουριστικών εσόδων στο σύνολο του ελληνικού εμπορίου. Στο πλαίσιο της έναρξης των θερινών εκπτώσεων εύχομαι σε εμπόρους και καταναλωτές καλές καλοκαιρινές εκπτώσεις, καλές δουλειές, καλές αγορές. Τέλος, ελπίζω η μετεκλογική αισιοδοξία των καταναλωτών να αποτυπωθεί και στις πωλήσεις των εμπορικών επιχειρήσεων

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Θερινές εκπτώσεις 2019: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε!

Εκπτώσεις σοκ: Σου βρήκαμε τα κομμάτια που πρέπει να αγοράσεις!

Διαβάστε περισσότερα θέματα μόδας στο Youweekly.gr

Share