Οδηγός αγοράς: Αυτά τα 10 πουκάμισα από το Zara θα φέρουν την άνοιξη στα looks σου - Θα τα φορέσεις αυστηρά με τζιν

Είναι η απόλυτη επένδυση για τη νέα σεζόν

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Editor
Photo by Despi Naka
Photo by Despi Naka

Με την άνοιξη προ των πυλών όλο και θέλεις να ανανεώσεις την γκαρνταρόμπα σου και φυσικά εστιάζεις σε κομμάτια με χρώμα, που θα φρεσκάρουν άμεσα τα looks ακόμα και μέσα στον χειμώνα. Τι χρειάζεσαι; Πουκάμισο! Είναι το αγαπημένο κομμάτι των γυναικών κάθε σεζόν, σε όλες τους τις αποχρώσεις και τα μεγέθη, ιδανικό για να δημιουργήσεις κομψά office looks αλλά και για να κάνεις layering στο κρύο ή ακόμα να το φορέσεις με αυστηρά tailored παντελόνια και σακάκια.

Στο Zara θα βρεις τα πιο μοδάτα κομμάτια της εποχής, που δεν είναι άλλα από τα floral, αφού τα λουλουδάτα prints παίζουν πολύ την άνοιξη και φοριούνται αποκλειστικά με τζιν παντελόνι, καθώς δημιουργούν αυτόματα το πιο στυλάτο combo για τις all-day εξόδους σου. Δες, λοιπόν, 10 must-have πουκάμισα από το Zara, για να συμπληρώσεις τη λίστα σου έτσι όπως αρμόζει σε μία fashionista.

Η τάση των floral μοτίβων στη μόδα

Τα floral prints είναι διαχρονική αξία στη μόδα και η βάση για τα πιο in-fashion σύνολα της νέας σεζόν. Είναι ευέλικτα, ρομαντικά, θηλυκά και παραπέμπουν στον ερχομό της άνοιξης, φέρνοντας μαζί τους χαρά και φρεσκάδα.

Αλλά από πού πηγάζει η αγάπη για αυτά τα prints; Η προέλευσή τους χρονολογείται από τις αρχές του 1800, όταν άρχισαν να χρησιμοποιούνται σε μετάξι και σε άλλα ελαφριά υφάσματα. Από τα τέλη του 19ου αιώνα, το floral μοτίβο άρχισε να εξαπλώνεται σε φορέματα, πουκάμισα και αξεσουάρ και έγινε ένα από τα πιο αγαπημένα.

Τα floral prints ποτέ δεν έλειψαν από τις τάσεις της μόδας, αλλά κάθε χρόνο οι πασαρέλες μάς δείχνουν νέες ερμηνείες τους. Τη σεζόν Άνοιξη-Καλοκαίρι 2024 ερμηνεύονται με πολλούς τρόπους: Από αφηρημένες συνθέσεις λουλουδιών σε πιο ρεαλιστικές και λεπτομερείς εφαρμογές, έως εκτυπώσεις tone on tone και απλικέ δημιουργίες.

Όσο για τα χρώματα; Κίτρινο, ροζ, πορτοκαλί, κόκκινο και μπλε θα σε εντυπωσιάσουν, ενώ τα μεγέθη ποικίλλουν. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να δεις τι σου ταιριάζει και να διαλέξεις στη συνέχεια το δικό σου αγαπημένο από τα 10 που θα ανακαλύψεις στο Zara.

10 πουκάμισα από το Zara θα φέρουν άνοιξη στα looks σου

στενό πουκάμισο

Mε γαλάζια λουλούδια, €25,95 - Θα το βρεις εδώ

ροζ πουκάμισο

Με ροζ floral, €29,95 - Θα το βρεις εδώ

εμπριμέ πουκάμισο

Με φιόγκο, €25,95 - Θα το βρεις εδώ

floral πουκάμισο

Με μεγάλα λουλούδια, €29,95 - Θα το βρεις εδώ

σατέν πουκάμισο

Σατέν, €25,95 - Θα το βρεις εδώ

λουλουδάτο πουκάμισο

Με μπλε μεγάλα λουλούδια, €29,95 - Θα το βρεις εδώ

πολύχρωμο πουκάμισο

Με πολύχρωμα floral, €19,95 - Θα το βρεις εδώ

φαρδύ πουκάμισο

Με μεγάλα ροζ λουλούδια, €25,95 - Θα το βρεις εδώ

φλοράλ πουκάμισο

Με μεγάλα μπλε λουλούδια, €19,95 - Θα το βρεις εδώ

πολύχρωμο σατέν πουκάμισο

Πολύχρωμο σατέν, €25,95 - Θα το βρεις εδώ