5 τάσεις που θα πρωταγωνιστήσουν την άνοιξη 2021

Απευθείας από τα catwalks, τα trends Spring/Summer είναι εδώ

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
5 τάσεις που θα πρωταγωνιστήσουν την άνοιξη 2021

Με το βλέμμα στραμμένο στην πανδημία, όλοι αγωνιούμε για την επόμενη μέρα και περιμένουμε την επιστροφή μας στην καθημερινότητα. Η μόδα συνεχίζει να μας εμπνέει και να μας παρουσιάζει όλα εκείνα τα στοιχεία που γίνονται εύκολα το αλατοπίπερο στη στυλάτη ζωή μας.

Οι Εβδομάδες Μόδας γίνονται πλέον διαδικτυακά, οι Οίκοι παρουσιάζουν τις κολεξιόν τους στο Zoom και στο Instagram και εμείς βλέπουμε τις τάσεις να γεμίζουν σελίδες και videos στα social media. Με θετική ενέργεια και με το δικαίωμα της ενημέρωσης σε καθετί καινούργιο που αφορά στη μόδα, εμείς σας δείχνουμε 5 βασικές τάσεις που θα κυριαρχήσουν τους επόμενους μήνες στις βιτρίνες και στην ντουλάπα μας, γιατί, όπως και να το κάνουμε, δεν αργεί ο καιρός που θα βγούμε από το σπίτι και θα είμαστε έτοιμες να εντυπωσιάσουμε ξανά τα πλήθη. Οπότε ρίξτε μια ματιά στις ανοιξιάτικες και καλοκαιρινές τάσεις και τσεκάρετε τι θα βάλετε στη λίστα με τις αγορές σας μόλις ανοίξουν τα μαγαζιά.

The new look bralette

Alberta Ferretti bralette τάση άνοιξη 2021
Φωτογραφία Instagram Alberta Ferretti S/S 2021

Πολυαγαπημένο κομμάτι εδώ και χρόνια για τους σχεδιαστές και τις fashionistas ανά τον κόσμο, το τύπου-εσώρουχο top κάνει δυναμικό comeback με φρέσκες και πιο μοντέρνες πινελιές. Μπορεί να μοιάζει με push-up σουτιέν ή με crop top, αλλά σε κάθε περίπτωση παραμένει sexy και βολικό, αφού φοριέται μέσα από σακάκι ή πουκάμισο αλλά και μόνο του για μια πιο θηλυκή εμφάνιση.

Style tip: Εάν είστε τολμηρές, δεν έχετε παρά να το φορέσετε πάνω από ένα αέρινο loose φόρεμα.

Stipes on

Kenneth Ize τάση ρίγες 2021
Φωτογραφία Instagram Kenneth Ize S/S 2021

Διαχρονικές και αγαπημένεες από μια μεγάλη μερίδα γυναικών, οι ρίγες ποτέ δεν θα θεωρηθούν ξεπερασμένες, κλασικές ναι. Όταν όμως έχεις σχεδιαστές που τις μεταμορφώνουν, τότε μπορείς να τις εντάξεις στο look σου και να είσαι to-the-point αλλά και υπέρκομψη - ως γνωστόν οι κάθετες ρίγες μάς δείχνουν πιο αδύνατες! Φόρεσέ τες σε φορέματα, tops, φούστες και παντελόνια και βάλε αυτή τη ρετρό πινελιά που χρειάζεσαι στο ανοιξιάτικο και καλοκαιρινό σου look.

Style tip: Θα ξεφύγεις από τα συνηθισμένα, επιλέγοντας πολύχρωμες ρίγες, διατηρώντας ωστόσο την υπόλοιπη εμφάνισή σου σε ήπιες γραμμές.

Cape Blends

lanvin τάση 2021 κάπα
Φωτογραφία Instagram Lanvin S/S 2021

Μην σας ακούγεται extreme και προχωρημένο, το trend αυτό είναι θηλυκό και chic. Οι κάπες μπορεί να ξενίζουν λίγο στους συνδυασμούς τους, αλλά να είστε σίγουρες πως θα βάλουν αυτή την πινελιά που χρειάζεστε στην εμφάνισή σας για να είστε μέσα στη μόδα. Κι όταν λέμε κάπες, φυσικά εννοούμε όχι ένα μεγάλο και βαρύ πανωφόρι πάνω από το outfit, αλλά ένα κομμάτι ύφασμα που ενσωματώνεται πλήρως στο ρούχο μας, για παράδειγμα στο φόρεμα ή στο top μας σαν μπολερό.

Style tip: Αν είστε κλασικές γυναίκες, δεν έχετε παρά να επιλέξετε ένα φαρδύ σακάκι σε γραμμή Α, που θα τελειώνει λίγo κάτω από τη μέση σας.

Wide Pants

Max Mara τάση φαρδιά πανελόνια άνοιξη/καλοκαίρι 2021
Φωτογραφία Instagram Max Mara S/S 2021

Η τάση αυτή δεν είναι σίγουρα για όσες αγαπούν τα skinny παντελόνια, που αναδεικνύουν μια καλλίγραμμη σιλουέτα. Όμως φέτος τα φαρδιά κομμάτια έχουν την τιμητική τους σε όλες τις πασαρέλες και είναι υπέροχα. Γιατί μπορεί να μην τα θεωρείτε sexy, όμως αυτά μπορούν να μεταμορφωθούν με το κατάλληλο styling. Σημειώστε ότι είναι βολικά και άνετα, φοριούνται με χαμηλά παπούτσια και αποτελούν την ιδανική "στολή" από το πρωί ως το βράδυ για να αισθάνεστε... σαν στο σπίτι σας! Comfort κομμάτια που δεν περνούν απαρατήρητα.

Style tip: Αυστηρά θα τα φορέσετε με πιο στενά top, αφήνοντας λίγο δέρμα σε κοινή θέα, ή με πουκάμισα από μέσα, για μια πιο όμορφη σιλουέτα.

Cut out & Keep

Roksanda τάση άνοιξη/καλοκαίρι 2021 cut-outs
Φωτογραφία Instagram Roksanda S/S 2021

Τα λατρεμένα μας κοψίματα είναι εδώ και μας κλείνουν το μάτι! Σε φορέματα και μπλούζες, τραβούν το βλέμμα πάνω τους και μας κάνουν να νιώθουμε... so sexy! Ανοίγματα στα πλαϊνά των tops, στο πίσω μέρος των φορεμάτων, σε ολόσωμες φόρμες κάνουν τη διαφορά σε μια κατά τα άλλα "συντηρητική" εμφάνιση. Μην τα φοβηθείτε σε καμία περίπτωση, αφού είναι το Νο1 trend στα καλοκαιρινά κομμάτια. Η αλήθεια είναι πως αποτελούν... ρίσκο σε ένα look, αλλά εάν ξέρετε πού να βάλετε τα όριά σας, τότε το αποτέλεσμα θα σας δικαιώσει.

Style tip: Εάν έχετε λίγα κιλά παραπάνω, δεν χρειάζεται να τα αποποιηθείτε. Απλώς επιλέξτε ένα κομμάτι με cut-outs σε διάφορα σημεία, όπως για παράδειγμα, ανοίγματα του τύπου-πουά σε μια μπλούζα!