Checkmate: Φόρεσε σωστά το ασπρόμαυρο καρό

Σου δείχνουμε 3 βασικά κομμάτια και πώς θα τα συνδυάσεις

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Checkmate: Φόρεσε σωστά το ασπρόμαυρο καρό

Το ασπρόμαυρο καρό μην το υποτιμήσεις ποτέ στην γκαρνταρόμπα σου. Είναι ένα pattern που χαρίζει στα looks μας κομψότητα και... ενδιαφέρον. Και να θυμάσαι, πως εάν είσαι καλή πάικτρια στο σκάκι τότε σίγουρα θα κερδίσεις και στην... σκακιέρα της μόδας. Και μάλιστα όχι μία αλλά τρεις φορές, απογειώνοντας τα πολυαγαπημένα καρό.

Ως μοτίβο είναι ιδιαίτερα ευέλικτο και passepartout, μιας και μπορεί να φορεθεί από το πρωί ως το βράδυ και κάπως έτσι πλέον το βλέπουμε σε φορέματα, φούστες, παλτό και πουκάμισα! Όσον αφορά στο συνδυασμό του μπορείς να επιλέξεις ένα χρώμα από την χρωματική παλέτα του βασικού σου καρό κομματιού και να χτίσεις το outfit, μπορείς όμως να κάνεις και total καρό look, τόσο με ακριβώς το ίδιο είδος όσο και με διαφορετικό για ακόμη πιο εκκεντρικές εμφανίσεις. και φυσικά, εάν είσαι πιο extreme μπορείς να μπλέξεις το καρό με floral αλλά και με ρίγες, δημιουργώντας ευφάνταστα looks.

street style girl καρό φούστα μίνι

Εγώ επέλεξα 3 βασικά κομμάτια με καρό μοτίβα, αυτά που δεν πρέπει να απουσιάζουν από τη συλλογή σου και θα σου δείξω πώς θα φορέσεις τη φούστα, το shirt dress αλλά και το κλασικό ίσιο παντελόνι. Εσύ το μόνο που χρειάζεται είναι να ακολουθήσεις τη συμβουλή μου και να διαβάσεις αυτά τα μικρά tips που θα σε βοηθήσουν να έχεις μια τέλεια εμφάνιση. Αυτό δεν είναι το ζητούμενο;

3 βασικά καρό κομμάτια

Το shirt dress

shirt dress με ζώνη

Shirt dress, H&M, 24,99€

Είναι βολικό και άνετο, μπορείς να το φορέσεις όλη μέρα, αλλάζοντας τα παπούτσια από αθλητικά σε ψηλοτάκουνα και να επιλέξεις εντυπωσιακά κοσμήματα σε έντονα χρώματα, ίσως και ένα καπέλο, για να μη μοιάζει η εικόνα σου σαν της... πολυαγαπημένης σου γιαγιάς από το χωριό. Θέλεις να είσαι στη μόδα, οπότε αυτό το κλασικό στυλ που έχει το φόρεμα χρειάζεται οπωσδήποτε ένα μοντέρνο touch για να αναδειχτεί. Εδώ μπορείς να τσεκάρεις και το floral φόρεμα που είναι το ζητούμενο της άνοιξης.

Θα το συνδυάσεις με sneakers

sneakers με μεγάλη σόλα

Sneakers, Arte Piedi, 29€

Η mini φούστα

μίνι καρό φούστα με κουμπιά

Mini φούστα, Zara, 19,95€

Πολυαγαπημένο μου κομμάτι η αλήθεια είναι, γιατί είναι sexy τόσο... όσο, αλλά και μπορώ να τη μεταμορφώσω με διαφορετικά tops και παπούτσια, δημιουργώντας άπειρα σύνολα. Δώσε βάση στη σούρα της φούστας, που την κάνει ακόμα πιο θηλυκή και προτίμησε από πάνω ένα extreme πουκάμισο. Τι σημαίνει αυτό; Ξέφυγε από το κλασικό λευκό, που το βαριέμαι τα μάλα, και φόρεσε ένα εμπριμέ που θα κάνει όλα τα βλέμματα να πέσουν έυκολα πάνω στο outfit. Θέλεις να είσαι ενημερωμένη ή όχι;

Θα τη συνδυάσεις με εμπριμέ πουκάμισο

πουκάμισο εμπριμέ

Εμπριμέ πουκάμισο, Sfera, 29,99€

Το ίσιο παντελόνι

παντελόνι καρό

Παντελόνι, Marks&Spencer, 49,95€

Μα πιο κολακευτικό κομμάτι δεν υπάρχει. Διαφωνείς; Όχι! Ταιριάζει σε όλες τις σιλουέτες και αναδυκνείει με τον καλύτερο τρόπο τις γραμμές μας. Το μήκος του, λίγο πάνω από τον αστράγαλο, βοηθά να απογειώσεις και τα παπούτσια σου, που στη συγκεκριμένη περίπτωση καλό θα ήταν να είναι οι αγαπημένες σου ψηλοτάκουνες γόβες. προτίμησε ένα loose top από πάνω σε κάποιο έντονο χρώμα και μέχρι να πιάσουν οι πολλές ζέστες, ο ψηλός λαιμός με τη σφηκοφωλιά είναι η καλύτερη επιλογή. Μάζεψε πίσω τα μαλλιά σου και φόρεσε ένα ζευγάρι μεγάλους κρίκους. Είσαι έτοιμη να βγεις την πρώτη σου βόλτα μετά το lockdown.

Θα το συνδυάσεις με μπορντό μπλούζα

μπλούζα μπορντό με ψηλό λαιμό

Μπλούζα, Sfera, 15,99€

5 βασικά tips για να βάλεις σωστά το καρό μοτίβο

  • Τα μεγάλα καρό αναδεικνύουν τα επιπλέον κιλά.
  • Εάν έχεις φαρδιά μέση, φρόντισε στη φούστα ή στο παντελόνι σου να υπάρχει ένα ενσωματωμένο ζωνάκι σε μαύρο χρώμα, για να δημιουργήσεις σιλουέτα.
  • Απόφυγε την καρό φούστα μέχρι το γόνατο που δεν κολακεύει καμία.
  • Εάν έχεις μεγάλη περιφέρεια, επίλεξε μικρά καρό για να κλέψεις... πόντους.
  • Εάν επιλέξεις φαρδιά παντελόνα με καρό μοτίβα φόρεσε από πάνω κάτι πιο στενό, για να μην έχεις επιπλέον όγκο σε όλο σου το σώμα.