Ποιες τάσεις της μόδας πρέπει να τσεκάρουμε για τον χειμώνα; Σου δείχνουμε 10

Εσύ ποιες θα τολμήσεις;

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Editor
Ποιες τάσεις της μόδας πρέπει να τσεκάρουμε για τον χειμώνα; Σου δείχνουμε 10

Ποιες τάσεις της μόδας πρέπει να τσεκάρουμε τον επόμενο χειμώνα; Σε ποια βιτρίνα να στρέψουμε το βλέμμα μας; Καθώς οι Εβδομάδες Μόδας Φθινόπωρο-Χειμώνας 2022-2023 ολοκληρώθηκαν, δες τα 10 βασικά trends που θα μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον μας από εδώ και στο εξής – και θα γεμίσουν την γκαρνταρόμπα μας.

The fashion key-trends to know!

Μετά από πολλά σόου που παρουσιάστηκαν τόσο διά ζώσης όσο και ψηφιακά τις τελευταίες σεζόν, η μόδα επιστρέφει στην πρώτη της αγάπη, με εντυπωσιακά fashion events από τη Νέα Υόρκη μέχρι το Λονδίνο μέσω... Μιλάνου και Παρισιού.

Αντιμέτωποι με την τρέχουσα κατάσταση της πανδημίας, οι designers συνέχισαν να επικαλούνται τη φαντασία και τη δημιουργικότητα, ξεκινώντας παράλληλα μια δυναμική επιστροφή στις βασικές αρχές του στυλ. Αναπολώντας τα εφηβικά μας χρόνια, σε πολλές πασαρέλες είδαμε μια επιστροφή στα Twenties και στην πανκ αντικουλτούρα, με τις... “μοτοσυκλετιστικές” αναφορές της εποχής να είναι εμφανείς.

Το απλό στυλ γίνεται επιτυχία σε πρωινά looks, με την υπερ-θηλυκότητα και “γκλαμουριά” των βραδινών φορεμάτων να κυριαρχούν σε ξέφρενες βραδιές κεφιού και πάρτι. Όσο για την χρωματική παλέτα των τάσεων F/W 2022-2023, σημειώθηκε μια χαρούμενη και αισιόδοξη... επιστροφή στις φωτεινές αποχρώσεις, με έμφαση στο μοβ και στο φλογερό κόκκινο.

New Classics

Αυτήν τη σεζόν, οι σχεδιαστές δείχνουν μεγάλη προτίμηση στα βασικά στοιχεία της γκαρνταρόμπας μας. Απόδειξη; Η εμμονή της μόδας στο (πάναπλο) λευκό φανελάκι, που συνδυάζεται είτε με minimal bottoms είτε με πιο glam κομμάτια, ενώ τα πλεκτά πουλόβερ (τύπου κολεγιακά) και τα λιτά κοστούμια κάνουν αίσθηση σε κάθε εμφάνιση.

Tάσεις της μόδας

Transparent

Διαφάνεια παντού και πολλά παραμένουν στη... φαντασία. Από το πολυαγαπημένο LBD, που... διαφανίζει επικίνδυνα και αφήνει σε κοινή θέα τα ultra-chic εσώρουχα, μέχρι τις see-through μπλούζες, ο νέος ορισμός της βραδινής εμφάνισης εμπίπτει κάπου μεταξύ κομψότητας και ντελικάτου sexy.

Tάσεις της μόδας

Schoolgirl

Ήρθε η ώρα να πούμε “αντίο” στο “άγριο” streetwear και να καλωσορίσουμε τη sexy μαθητριούλα μέσα από μίνι φουστίτσες με πιέτες και ογκώδη athletic μπουφάν, κλασικά μαθητικά σακάκια και chic πουκάμισα με... γραβάτα. Κι όλα αυτά συνδυασμένα με καλσάκια μέχρι το γόνατο, για το απαραίτητο σεξαπίλ στο look.

Tάσεις της μόδας

Fake fur

Oι οικολογικές γούνες δεν χάνουν τη δυναμική τους – το αντίθετο, χαρίζουν έξτρα πόντους στυλ σε κάθε εμφάνιση. Καθώς όλο και περισσότεροι Οίκοι εγκαταλείπουν τη φυσική γούνα, ανταγωνίζονται για να δημιουργήσουν την τέλεια... ψεύτικη! Δώσε βάση στους όγκους και προτίμησε φέτος μια φυσική χρωματική παλέτα αλλά και τους τόνους του ροζ.

Tάσεις της μόδας

Punk

Η μόδα φέτος μάς προκαλεί να δείξουμε την επαναστατική πλευρά μας, με ένα στυλ επιτηδευμένα αλήτικο. Ταρτάν, δερμάτινα, αλυσίδες και αγκράφες, καρφιά και βινύλ λεπτομέρειες είναι μόνο κάποια από τα στοχεία με τα οποία καλούμαστε να εμπλουτίσουμε την γκαρνταρόμπα μας. Φυσικά, πάντα με το αντίστοιχο undrground μακιγιάζ!

Tάσεις της μόδας

Ultraviolet

Η Pantone όρισε το μοβ “Very Peri” ως το χρώμα-αστέρι της χρονιάς! Φορεμένο σε head-to-toe looks, μεταφέρει το σύνολο σε μια άλλη... διάσταση, πιο παιχνιδιάρικη, ενώ σε επιλογές τουίντ απογειώνει την κομψότητα. Αν πάλι το προτιμήσεις σε λεπτομέρειες, πόνταρε σε μπότες ή πουλόβερ αλλά και σε... φτερά και πούπουλα!

Tάσεις της μόδας

Biker

Έτοιμη, κρατήσου, φύγαμε! Η κατάσταση φέτος, είτε ανέβεις σε μηχανή είτε όχι, απαιτεί να γίνεις... μηχανόβια! Για να δημιουργήσεις τη σωστή motocross γκαρνταρόμπα θα χρειαστείς δερμάτινα μπουφάν, γάντια και παντελόνια με τσέπες, ενώ στην πιο θηλυκή εκδοχή θα προτιμήσεις να συνδυάσεις τα biker αξεσουάρ με μίνι φούστες.

Tάσεις της μόδας

Micro-skirts

H ιδέα είναι πιο κοντό κι από το κοντό και πιο μίνι από το μίνι! Οι φούστες φέτος φτάνουν πολύ ψηλά σε μήκος και κονταίνουν επικίνδυνα, αφήνοντας σε κοινή θέα τα καλλίγραμμα πόδια ή τις over-the-knee μπότες σου. Διάλεξε τι προτιμάς, ανάμεσα σε denim, βινύλ ή μάλλινα κομμάτια και κατά προτίμηση σχέδιο σε Α γραμμή.

Tάσεις της μόδας

Glam 20s

Art deco πινελιές, μποά και αστραφτερές λεπτομέρειες με κρύσταλλα, παγέτες και στρας αναβιώνουν τη νοσταλγική εποχή των 20s. Φορέματα με λάμψεις και περίτεχνα κεντήματα με χάντρες γίνονται... αντικείμενο του πόθου και αποτελούν τον ορισμό της κομψότητας στις βραδινές εμφανίσεις.

Tάσεις της μόδας

Flaming shilouettes

Καλλίγραμμες μοντέλες ντυμένες στο φλογερό κόκκινο... έβαλαν φωτιά σε όλες σχεδόν τις πασαρέλες, με ιδιαίτερη προτίμηση στα φορέματα και στα ογκώδη μπουφάν. Κλασική επιλογή τον χειμώνα, το χρώμα του πάθους θα φωτίσει και φέτος όλα τα σκουρόχρωμα σύνολα, ενώ θα το “χρησιμοποιήσεις” για να κάνει color blocking με το φούξια.

Tάσεις της μόδας