Αναδρομή: Τα micro-trends που αγαπήσαμε περισσότερο το 2022! Ποια θα δούμε και το 2023;

Θα συνεχίσεις να φοράς κάποιο από αυτά;

Julie Saropoulos
Fashion Editor
Instagram - @ninasandbech
Instagram - @ninasandbech

Οι τάσεις στη μόδα επαναλαμβάνονται, μισιούνται και αγαπιούνται. Κάθε φορά όμως επανέρχονται δυναμικά στην αγορά με έναν διαφορετικό, πιο σύγχρονο τρόπο. Αφού αναλύσαμε τα micro-trends του 2023 (δες τα εδώ), σήμερα θα κάνουμε μία αναδρομή στα επικρατέστερα micro-trends του 2022. Προσωπικά υιοθέτησα και αγάπησα όλα τα παρακάτω! Εσύ θα συνεχίσεις να φοράς κάποιο από αυτά; Πάμε να τα δούμε και να τα αναλύσουμε.

Τα micro-trends του 2022

Μπαλαρίνες

Το Balletcore, ήταν μία από τις αγαπημένες μου τάσεις του φθινοπώρου. Η ονομασία του σε παραπέμπει φυσικά στο μπαλέτο. Βασικό χαρακτηριστικό του συγκεκριμένου χορού, δεν είναι άλλο από το ειδικό ζευγάρι παπουτσιών, τις πουέντ. Σίγουρα θα τις έχεις φορέσει τουλάχιστον μία φορά στη ζωή σου... ακόμη και στην παρέλαση του σχολείου.

Πρόκειται για ένα πάρα πολύ άνετο και chic παπούτσι, καθώς έχει πολύ χαμηλό ή καθόλου τακούνι και δε λείπει από τη συλλογή καμίας Γαλλίδας. Οι μεγάλοι οίκοι μόδας, όπως ο Miu Miu, έκαναν την αρχή με διάφορα σχέδια και χρώματα.

Μπαλαρίνες
Instagram - @bellahadid, @sofiamcoelho, @hoskelsa

Denim on Denim

Είναι μία τάση η οποία προέρχεται από τη δεκαετία του 2000... και ίσως είναι και η αγαπημένη μου. Φυσικά θα την δούμε και το 2023! Μπλέξε τα τζιν κομμάτια σου και κάνε το τέλειο street & casual look.

Denim look
Instagram - @whowhatwear, @ninasandbech

Adidas Sambas

Αυτά τα sneakers βγαίνουν σε αμέτρητα χρώματα και ταιριάζουν με τα πάντα. Τα είδαμε αρκετά το φθινόπωρο, δες εδώ όμως ποια παπούτσια θα φορεθούν το 2023.

Adidas Sambas
Instagram - @camillecharriere

Η εταιρία Diesel

Η γνωστή σε όλους μας Diesel, είναι μία εταιρία η οποία το τελευταίο καιρό έχει διαθέσιμα προς πώληση μερικά πολύ ιδιαίτερα κομμάτια. Ένα από αυτά είναι και η διάσημη φούστα-ζώνη. Μοντέλα και fashionistas έχουν πάθει εμμονή με την συγκεκριμένη, καθώς βγαίνει σε πολλά χρώματα και είναι ένα statement item.

Το sold out κομμάτι είναι δερμάτινο, αλλά το υλικό του είναι αρκετά σκληρό. Είναι διαθέσιμη ακόμη με πλεκτό ύφασμα, αλλά και denim. Η μόδα θέλει θυσίες έχω να πω! Εσύ θα την φορούσες;

Diesel
Instagram - @leilavioletbailey, @diesel

UGG μπότες

Αυτά τα παπούτσια, σίγουρα τα έχεις δει, καθώς είναι πολύ πιθανό και να τα έχεις αγοράσει στο παρελθόν. Φυσικά μιλάμε για τις UGG... αυτές τις πολύ χειμωνιάτικες, ζεστές μπότες, με χώρα προέλευσης την Αυστραλία.

Μπορεί μετά από την περίοδο που ήταν μεγάλη τάση, να τις σιχάθηκες, όμως επανήλθαν φέτος δυναμικά στα top trends του φθινοπώρου και του χειμώνα, με κάποια από τα διασημότερα μοντέλα, όπως η Bella Hadid, να τις φοράνε, όπως θα δεις παρακάτω.

Ugg μπότες
Instagram - @whowhatwear

Barbiecore

Μία τάση που έχει τρελάνει τους στυλίστες και τους fashion experts όλου του κόσμου, είναι το Barbiecore trend. Μάλλον θα την έχει πάρει το μάτι σου, καθώς όλο και περισσότερα μαγαζιά γεμίζουν τα ράφια τους με κομμάτια σε ροζ και φούξια χρώμα.

Barbiecore
Instagram - @whowhatwear, @ninasandbech