Πώς να φορέσεις την boho φούστα στην κομψή της εκδοχή - 5 stylish outfits απευθείας από τις πασαρέλες

Εμπνευσμένα looks για να είσαι στυλάτη το 2024

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Editor
instagram
instagram

Η boho φούστα είναι ένα από τα κομμάτια που δεν ξέρεις ότι χρειάζεσαι μέχρι να τη φορέσεις για πρώτη φορά. Συνήθως ξεχωρίζει στην καλοκαιρινή γκαρνταρόμπα, σε παραλιακούς προορισμούς ή όταν σκέφτεσαι ρούχα με hippie αισθητική.

Προσφέρει πραγματικά εκατομμύρια επιλογές και έχει μια ιδιόμορφη μαγεία για να αναδείξει κάθε εμφάνιση. Το τολμηρό και πολύχρωμο πνεύμα της είναι συνώνυμο της ελευθερίας - στην πραγματικότητα δεν υπάρχουν αυστηροί κανόνες για να τη συνδυάσεις, αφού ταιριάζει με όλα και αυτό ακριβώς είναι που την κάνει ξεχωριστή.

Είδαμε φούστες boho στις πασαρέλες των Altuzarra, Etro και Victoria Beckham, ενώ οι ειδικοί της μόδας λένε ότι μαζί της θα κάνεις άπειρους στυλάτους συνδυασμούς. Μάλιστα, προτείνουν κομψές εμφανίσεις με ψηλοτάκουνα και boho φούστες, τονίζοντας την άλλη, την πιο θηλυκή πλευρά τους.

4 στυλάτα outfits με μια κομψή boho φούστα σύμφωνα με τα catwalks

Γοργονέ και μπότες


Τίποτα δεν ενσαρκώνει το hippie chic στυλ καλύτερα από τον Etro. Αν υπάρχει κάτι που διακρίνει το boho στυλ, είναι η ποικιλία των prints που αναμειγνύονται μεταξύ τους, βάζοντας μια μοναδική πινελιά στην εμφάνιση. Εδώ προτίμησε να συνδυάσει μια μάξι γοργονέ φούστα με "πλουμιστό" πουλόβερ και μπότες. Μοντέρνα πινελιά, τα γυαλιά-μάσκα.

Μονόχρωμη με σκισίματα και μπότες

Οι φούστες boho δεν χρειάζεται να είναι φορτωμένες με παραδοσιακά μοτίβα: Η συλλογή του Michael Kors αποδεικνύει ότι έχουν επίσης μια μινιμαλιστική πλευρά που αξίζει να τσεκάρεις.

Τα (minimal) σχέδια με σαγηνευτικά σκισίματα που συνδυάζονται με κρόσσια είναι μια εξαιρετική εναλλακτική, κομψή και θηλυκή, που καλύτερα είναι να προτιμήσεις σε μονοχρωμία (καφέ, μπορντό ή κάμελ), και να τις φορέσεις με ψηλές μπότες σε παρόμοιο τόνο.

Δερμάτινη και πέδιλα

Αν πιστεύεις ότι οι boho φούστες είναι βαρετές, δες την συλλογή Φθινόπωρο/Χειμώνας 2023-24 του Calvin Luo, που αποδεικνύει ακριβώς το αντίθετο. Μάξι δερμάτινη και σε φαρδιά γραμή, αγγίζει το πάτωμα, ενώ τα πέδιλα απογειώνουν τον υπερ-θηλυκό της χαρακτήρα.

Denim και μπαλαρίνες


Οι φούστες boho γίνονται όλο και πιο ευέλικτες, πρωτότυπες και κομψές. Ο Οίκος Tory Burch, για παράδειγμα, διαθέτοντας ένα μποέμ πνεύμα, παρουσίασε τζιν φούστες με σκίσιμο, που φορέθηκαν με ρετρό πουλόβερ και διχτυωτές κάλτσες με κλασικές μπαρέτες - για να αναβιώσουν και το balletcore style. So chic... boho!

Πλισέ και πλατφόρμες


Η Victoria Beckham πρότεινε εκλεπτυσμένες φούστες boho με πλισέ λεπτομέρειες σε διαφορετικές αποχρώσεις, δημιουργώντας ένα ενιαίο ρούχο σε κλιμακωτά μήκη. Τις συνδύασε με μάλλινα πουλόβερ σε έντονες αποχρώσεις, διχτυωτό καλσόν και πλατφόρμες.