Chanel: Η συλλογή S/S2024 είναι μια ωδή στο balletcore trend

Με έμπνευση από τον κόσμο του χορού και το αγαπημένο tweed του διάσημου Οίκου

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Editor
instagram@chanel
instagram@chanel

Ο κόσμος του χορού, που ήταν πάντα αγαπητός στον Οίκο Chanel, ήταν και ο πρωταγωνιστής στην πασαρέλα S/S 2024. Ανάμεσα σε τούλινες φούστες, κορδέλες και κάλτσες όλα είναι εμπνευσμένα από το μπαλέτο. Η Virginie Viard παρουσίασε μια επίδειξη μόδας για τη νέα σεζόν που αποτελεί ωδή στο balletcore trend.

Αδιαφανές και διαφανές. Δομημένο και μη ψηλαφητό. Tweed και τούλι, υλικά αντίθετα που ελκύονται και αλληλοσυμπληρώνονται τέλεια. Είναι ο κόσμος της Chanel που συναντά τον χορό, για άλλη μια φορά. Η Gabrielle Chanel το έκανε πριν από 100 χρόνια και σήμερα η Virginie Viard, για τη συλλογή Haute Couture S/S 2024, παίρνει τη σκυτάλη, παρουσιάζοντας στην πασαρέλα όλα εκείνα τα τυπικά στοιχεία του μπαλέτου ça va sans dire, σύμφωνα με τους κώδικες της Chanel.

Ο Οίκος Chanel παρουσίασε τη συλλογή S/S 2024, μια ωδή στο balletcore

«Σκέφτομαι συχνά τον χορό, είναι ένα σημαντικό θέμα για τον Οίκο. Προσπάθησα να συγκεντρώσω τη δύναμη και τη φινέτσα των σωμάτων και των φορεμάτων σε μια αιθέρια συλλογή, που αποτελείται από τούλι, βολάν, πιέτες και δαντέλα», λέει η καλλιτεχνική διευθύντρια Virginie Viard.

Έτσι layering από τούλι που εμφανίζονται κάτω από εμβληματικά σακάκια, φούστες και φορέματα από tweed και δαντέλα προκαλούν έκπληξη με τα παλιομοδίτικα πέτα. Οι απόλυτοι πρωταγωνιστές είναι οι τούλινες φούστες, συνδυασμένες επίσης με σακάκια και crop tops.

Σε αυτά φυσικά η Virginie Viard συνδυάζει και σύγχρονα στοιχεία, όπως ογκώδη jackets από τούλι διακοσμημένα με υφασμάτινα λουλούδια - πραγματικά αριστουργήματα, που συνδυάζει παραδόξως όχι με μπαλαρίνες, αλλά με γόβες, σε υπέροχα looks.

Στον κόσμο του χορού η Virginie Viard φέρνει ένα άλλο ένα αγαπημένο στοιχείο Chanel, το κουμπί, ένα πραγματικό κόσμημα στα ρούχα, καθώς και ένα σύμβολο χειραφέτησης. Χάρη στα κουμπιά, οι γυναίκες μπορούσαν να απαλλαγούν από ό,τι τις εμπόδιζε να κινούνται ελεύθερα.

Ο κόσμος της Chanel συνεχίζει να εμπνέει με κάθε συλλογή, που προκαλεί έκπληξη από τη μία αλλά και την ανακούφιση ότι η ιστορία του διάσημου Οίκου δεν χάνει τίποτα από το ένδοξο παρελθόν του.