Λευκό πουκάμισο: Την άνοιξη θα το φορέσουμε με έναν ασυνήθιστο τρόπο

Δες πώς θα πετύχεις μια μοντέρνα εμφάνιση χωρίς κόπο

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Editor
instagram
instagram

Το λευκό πουκάμισο είναι ένα από τα πιο πολυσυζητημένα ρούχα, που δεν σταματάμε ποτέ να μιλάμε γι' αυτό, αφού δημιουργεί διαφορετικά σύνολα, ανάλογα με τον τρόπο που θα το φορέσουμε: Από την τάση να το φοράμε στη θάλασσα πάνω από το μαγιό μας μέχρι αυτό με χρωματιστές ρίγες, με το οποίο δημιουργούμε στυλάτα office looks.

Με λίγα λόγια, το λευκό πουκάμισο είναι μοντέρνο κάθε εποχή, κάθε σεζόν. Αυτήν τη φορά, ωστόσο, κοιτάζοντας τις συλλογές Άνοιξη/Καλοκαίρι 2024, παρατηρήσαμε τα μοντέλα να το φοράνε με έναν αναμφισβήτητα ασυνήθιστο τρόπο: Απλά ξεκούμπωτο και, σε ορισμένες περιπτώσεις, εντελώς ανοιχτό αλλά και sloutchy.

Αρχίσαμε να βλέπουμε τα πρώτα ξεκούμπωτα πουκάμισα ήδη στις συλλογές Φθινόπωρο/Χειμώνας 2023. Η Stella McCartney πρότεινε ένα τολμηρό και casual look, αποτελούμενο από ένα ξεκούμπωτο oversized λευκό πουκάμισο, μαζί με φαρδύ μαύρο παντελόνι και αθλητικά παπούτσια.

Αντίθετα, ο Valentino, για τη συλλογή Haute Couture, μας ενθουσίασε με ένα κομψό και to-the-point ντύσιμο, συνδυάζοντας ένα ανοιχτό λευκό πουκάμισο, σχεδόν μέχρι τον αφαλό, με φαρδύ τζιν και μπαλαρίνες με φιόγκο - που ταιριάζουν με τα σκουλαρίκια.

Το ξεκούμπωτο λευκό πουκάμισο είναι trendy την άνοιξη

Oversized

Η τάση έρχεται κατευθείαν από τις πασαρέλες, δημιουργώντας chic και στυλάτες εμφανίσεις: μιλάμε για το λευκό πουκάμισο με κλασικό κόψιμο και με λίγα κουμπιά κλειστά, αν όχι μόνο ένα. Φόρεσέ το με χίλιους τρόπους, μέσα από το κλασικό κοστούμι blazer + φαρδύ παντελόνι μέχρι ένα look με μια ασύμμετρη, μοδάτη φούστα.

Με κορδόνι

Το λευκό πουκάμισο που συγκρατείται από ένα λεπτό κορδόνι έκανε την πρώτη του εμφάνιση στη νέα συλλογή Gucci. Πρόκειται για ένα κλασικό κομμάτι από όλες τις απόψεις, όπου αυτό το κορδόνι δένει είτε στον λαιμό, είτε γύρω από το πουκάμισο είτε και σαν ζώνη στη μέση ως φιόγκος.

Με στρογγυλό γιακά

Χωρίς γιακά και σε φαρδιά γραμμή, η ιδιαιτερότητα αυτού του σχεδίου έγκειται στο κόψιμο του στρογγυλεμένου λαιμού, που αναδεικνύει minimal looks και αποτελεί το τέλειο μοντέλο για όσες αναζητούν μια εναλλακτική χωρίς να αποκλίνουν και πολύ από το κλασικό λευκό πουκάμισο.

Slim fit

Στενό και σούπερ θηλυκό, θα φορεθεί με micro pants και κολάν, αλλά και μέσα από φαρδιά κοστούμια - πάντα ξεκούμπωτο. Προτίμησε ένα κομμάτι από καλό ύφασμα, ενώ εάν έχει κάποια διακοσμητική τρέσσα στο τελείωμα ή μεγάλες μανσέτες, ακόμα καλύτερα!

Ημιδιάφανο

Δεδομένου ότι οι διαφάνειες φέτος αποτελούν βασική τάση για την Άνοιξη/Καλοκαίρι 2024, δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από τα looks που είδαμε στις πασαρέλες ένα παρόμοιο λευκό πουκάμισο. Σε χαλαρά υφάσματα, για να μπορούν να φορεθούν ξεκούμπωτα, θα τα προτιμήσεις με φαρδιές παντελόνες ή μέσα από τζιν, δημιουργώντας cool outfits.

Bonus extra: Πουκάμισο-σακάκι

Είναι η πιο εντυπωσιακή ερμηνεία για το λευκό πουκάμισο της σεζόν, που θα το βάλεις με crop top ή bralette το πρωί ή πάνω από μια metallic φούστα για μια βραδινή έξοδο. Θα το αφήσεις εντελώς ανοιχτό ή θα το δέσεις με ένα ζωνάκι, αφήνοντάς το ξεκούμπωτο, για ένα πιο chic αποτέλεσμα.

Η Ηλιάνα Παπαγεωργίου φοράει το ξεκούμπωτο λευκό πουκάμισο