Κι όμως αυτά τα 6 micro-trends είναι τα μόνα που όλες οι fashionistas θα φοράνε το 2024

Κερδίζουν όλο και περισσότερο έδαφος, "φρεσκάροντας" τα all-time-classic looks

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Editor
Unsplash
Unsplash

Τάσεις και "μικρο-τάσεις"! Ξέρεις ποια είναι η διαφορά ενός βασικού trend με ένα micro-trend; Μια κύρια τάση στη μόδα παρουσιάζεται στις πασαρέλες από σχεδιαστές και θα διατηρηθεί σίγουρα όλο τον χρόνο, αλλά αυτό που τελικά φοράμε μπορεί συχνά να είναι ελαφρώς διαφορετικό. Εκεί έγκειται η διαφορά μεταξύ μιας κύριας τάσης και μιας "μικρο-τάσης".

Πάρε για παράδειγμα, το φαρδύ τζιν παντελόνι, που όλες έχουμε αποκτήσει ένα, οι ντουλάπες μας εξακολουθούν να είναι γεμάτες με ψηλόμεσα αλλά και skinny κομμάτια. Λοιπόν, πώς μπορούμε να καταλάβουμε αν είμαστε στοχευμένες σε ένα trend;

Είτε πρόκειται για ένα νέο αξεσουάρ, μια ενημερωμένη σιλουέτα ή μια προσαρμογή στο στυλ, τα micro trends είναι οι γρήγορες και εύκολες προσθήκες που θα σε βοηθήσουν να ανανεώσεις το look σου χωρίς να χρειαστεί να αλλάξεις όλο το στυλ σου ή και να ξοδευτείς, αγοράζοντας καινούργια ρούχα.

Και τώρα σίγουρα αναρωτιέσαι ποια micro trends είναι στοχευμένα για τη σεζόν που έρχεται, προκειμένου να τα προσθέσεις στα κλασικά σου σύνολα; Έξι βασικές ανοιξιάτικες μικρο-τάσεις είναι αυτές που θα φρεσκάρουν ASAP τα looks σου χωρίς να ξοδευτείς.

6 micro-trends θα φρεσκάρουν εύκολα & γρήγορα τα looks σου

Εάν είσαι κολλημένη κάπου ανάμεσα στο να θέλεις να επενδύσεις σε διαχρονικά και all-time classic κομμάτια αλλά από την άλλη επιθυμείς τα looks σου να είναι επίκαιρα και να μην μοιάζουν ντεμοντέ, τότε δες αυτά τα ρούχα που διατηρούνται στο προσκήνιο το υπόλοιπο 2024 και με τίποτα δεν θα μοιάζουν ντεμοντέ στις εμφανίσεις σου.

Off-shoulder tops

Style note: Από την επιστροφή του κορυφαίου bandeau δεν έχουμε ξαναμιλήσει με τόσο ενθουσιασμό για μια επιστροφή από τη δεκαετία του '90, και τα off-shoulder tops είναι το ζητούμενό μας την άνοιξη - αυτή η νότα δέρματος που θα δείξουμε το καθιστά άλλωστε το Νο1 μεταβατικό top.

Skinny jeans

Style note: Τα τζιν είναι από τα πιο αγαπημένα κομμάτια της μόδας - αυτό είναι κανόνας. Τα τελευταία χρόνια έχουμε λατρέψει τα φαρδιά denim, αλλά τα στενά παραμένουν αγαπημένη επιλογή των fashionistas. Σε κάθε περίπτωση εάν ψάχνεις για μια ολοκαίνουργια τάση τζιν αυτήν τη σεζόν, ίσως είναι καιρός να σκεφτείς ξανά το "παλιό" στενό σχέδιο.

Statement κοσμήματα

Style note: Μεγάλα, ογκώδη, περίτεχνα και statement κομμάτια έχουν γεμίσει τις πασαρέλες όλων των διάσημων Οίκων, από τον Alexander McQueen μέχρι τον Schiaparelli, οπότε η τάση αυτή αντικαθιστά σιγά-σιγά τα διακριτικά αξεσουάρ της "ήσυχης πολυτέλειας" και του "clean girl". Οπότε ο μαξιμαλισμός και το "more is more" είναι αυτό που χρειάζεσαι την άνοιξη.

Leopard prints

Style note: Τι κοινό έχουν οι Nina Ricci, Jacquemus και Dolce and Gabbana; Τη λατρεία τους στα λεοπάρ μοτίβα, που συνεχίζουν τη διαδρομή τους αυτή την άνοιξη στη μόδα, αποδεικνύοντας ότι διαθέτουν δυναμική και μπορούν να επικαιροποιήσουν ένα κλασικό ντύσιμο.

Over-the-knee μπότες

Style note: Μετά από μια μακροχρόνια σχέση αγάπης με τις μπότες μέχρι το γόνατο, ήταν θέμα χρόνου να φτάσει η τάση στα ύψη, εν ολίγοις. Κι αν σκέφτεσαι πώς θα τις φορέσεις την άνοιξη, η ιδέα είναι να ποντάρεις στο χρώμα, που θα συνδυάσεις με μια μίνι φούστα ή ένα πλεκτό φόρεμα. Ακόμα και τις μαύρες θα τις φορέσεις μέχρι το καλοκαίρι.

Παντελόνι με ρίγες

Style note: Κλασικός υποστηρικτής του athleisure style, ένα παντελόνι αθλητικό (φόρμας δηλαδή) με ρίγες στο πλάι συνεχίζει την δράση του και τη νέα σεζόν. Φόρεσέ το με αθλητικά, για μια χαλαρή εμφάνιση ή με τις ψηλοτάκουνες γόβες σου για να κάνεις δήλωση μόδας.