Mom jean: Με ποια παπούτσια θα το βάλεις την άνοιξη; Η Chanel λανσάρει τη νέα τάση

Ένα combo που θα λατρέψεις όλη τη σεζόν

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Editor
Shutterstock
Shutterstock

Είναι η εποχή του τζιν και των παπουτσιών, αφού λίγες μόνο μέρες πριν μπει και επισήμως η άνοιξη, οι τάσεις στα δύο αυτά λατρεμένα κομμάτια των γυναικών κάνουν ξεκάθαρα την εμφάνισή τους στους δρόμους του κόσμου. Έτσι ανάμεσα στα μοντέρνα σανδάλια για την Άνοιξη-Καλοκαίρι 2024, ξεχωρίζει ένα από τα πιο εμβληματικά και διαχρονικά μοντέλα, που πρέπει να συμπεριλάβεις στην γκαρνταρόμπα σου.

Μάλιστα, η Chanel δείχνει τον δρόμο για φέτος, παρουσιάζοντας το τέλειο παπούτσι για να βάλεις το mom jean σου, που επιστρέφει αναπόφευκτα στον απόηχο της μόδας των 90s και των αρχών του 2000. Βασικό του χαρακτηριστικό, η άνεση, ενώ η μινιμαλιστική αισθητική του το καθιστά την τέλεια επιλογή για όσες θέλουν να πειραματιστούν με τη νέα τάση "Urban slouch".

Πρόκειται για μια απλή πρακτική που δανείζεται ρούχα και αξεσουάρ που συνήθως επιδεικνύονται στις διακοπές (σαγιονάρες), τα οποία συνδυάζονται με basic και κλασικά κομμάτια του φοράμε στην πόλη (όπως το τζιν). Κι αν ακόμα δεν κατάλαβες, φέτος την άνοιξη θα φορέσεις το mom jean σου με τις αγαπημένες σου σαγιονάρες.

Η Chanel ανέδειξε μια νέα τάση για το mom jean

Το catwalk της Chanel Άνοιξη/Καλοκαίρι 2024 έδειξε έναν ασυνήθιστο (καθόλου άσχημο) τρόπο να φορέσεις τις σαγιονάρες σου: Με mom jean. Ο διάσημος Οίκος επέλεξε να χαρίσει μια πιο casual πινελιά σε ένα από τα πιο trendy τζιν παντελόνια.

chanel 2024
Photo by Giovanni/Giannoni WWD via Getty Images/Ideal Image

Το mom jean, που πρωταγωνιστεί στις πασαρέλες και είναι λατρεμένο από το street style, συνδυάστηκε με σαγιονάρες και το look έγινε πιο κομψό με μια πλισέ μπλούζα με έναν ώμο και ένα κόκκινο καρό τουίντ σακάκι, ενώ η ζώνη με στρας στη μέση έβαλε την elegant πινελιά στο σύνολο.

Mom jean και σαγιονάρες στο street style

Platform flip flops και σακάκι

μπεζ σακάκι
Photo by Edward Berthelot/Getty Images/Ideal Image

Οι σαγιονάρες μπορούν να είναι πολύ κομψές και στην "δίπατη" εκδοχή τους. Συνύασέ τες με σκούρο τζιν και ένα tailored blazer σε ουδέτερες αποχρώσεις. Λεπτομέρεια στο στυλ, το έντονο κόκκινο τοπ, που φωτίζει το ντύσιμο, όπως έκανε το κόκκινο τουίντ σακάκι στην πασαρέλα της Chanel.

Puff flip flops με τζιν και μίνι φούστα

denim pants
Photo by Edward Berthelot/Getty Images/Ideal Image

Οι σαγιονάρες είναι παπούτσια με νοσταλγική εμφάνιση, γιατί τα φοράμε από μικρές. Τότε γιατί να μην τα βάλουμε με μίνι φούστα πάνω από τζιν, μια τάση που μας ταξιδεύει πίσω στη δεκαετία του 2000, όταν η φούστα πάνω από το παντελόνι μάς θύμιζε τη Shakira, τη Jessica Alba και την Britney Spears;

All-time classic flip flops και crop σακάκι

φαρδύ παντελόνι
Photo by Christian Vierig/Getty Images/Ideal Image

Οι κλασικές σαγιονάρες Havaianas γεννήθηκαν τη δεκαετία του '60 στην Βραζιλία και έγιναν γρήγορα το πιο λατρεμένο παπούτσι στον κόσμο - δεν είναι πλέον απλώς βολικές στην παραλία, αλλά μπορούν επίσης να φορεθούν με ένα tailored σακάκι και στην ίδια μαύρη απόχρωση. Το ξεθωριασμένο τζιν μειώνει τη σοβαρότητα του μαύρου και κάνει την εμφάνιση αβίαστα κομψή. Λεπτομέρεια στο στυλ, η κομψή δίχρωμη τσάντα.