Και ξαφνικά όλες φοράνε ρολόγια ξανά: 4 στυλ που θα ξεχωρίσουν το 2024

Ένα είδος προς εξαφάνιση κάνει δυναμικό comeback!

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Editor
Shutterstock
Shutterstock

H αλήθεια είναι ότι τα ρολόγια ήταν πριν από μερικά χρόνια ένα σπάνιο θέαμα στον κόσμο της μόδας, κυρίως για τις γυναίκες. Ένα ρολόι χειρός θεωρείται παραδοσιακά ένα αντρικό αξεσουάρ, αλλά αυτό δεν ισχύει. Φυσικά η εφεύρεση του κινητού τηλεφώνου είναι η βασική αιτία που τα ρολόγια έγιναν όχι εντελώς απαρχαιωμένα, αλλά ελάχιστα απαραίτητα.

Με την εξέλιξη της τεχνολογίας μάθαμε το "έξυπνο ρολόι", που συγχρονίζει με τα πάντα και σε ενημερώνει επίσης για τα πάντα εξ αποστάσεως, επαναφέροντας με τον ένα ή τον άλλο τρόπο τα ρολόγια στο προσκήνιο για πολλές από εμάς.

Φυσικά, οι άνθρωποι πάντα αγόραζαν ρολόγια, για την αισθητική και το status, οπότε η αξία τους παραμένει διαχρονική, ενώ δεν μπορούμε να παραβλέψουμε διάσημα brands, που δημιουργούν μοναδικά κομμάτια, τα οποία κάνουν δήλωση μόδας και απογειώνουν το στυλ όσων τα φοράνε.

Με ένα scroll στο Instagram θα δεις influencers που πλέον έχουν κάνει το ρολόι αναπόσπαστο κομμάτι των εμφανίσεών τους, προτάσσοντας την "ήρεμη πολυτέλεια" αλλά και το ρετρό style, που έρχεται να μας θυμίσει την αξία ενός ρολογιού.

Και ξαφνικά όλα τα κορίτσια της μόδας φοράνε ρολόγια, σε διάφορα σχέδια και μεγέθη, που τους χαρίζουν εκλεπτυσμένη αισθητική και κλασάτη εικόνα, εστιάζοντας σε 4 στυλ που θα ξεχωρίσουν όλο το 2024 στον καρπό μας!

4 στυλ ρολογιών που θα ξεχωρίσουν το 2024

Μπρασελέ από κίτρινο χρυσό

Tip: Μην το θεωρήσεις αυτόματα πολυτελές. Ένα "χρυσό" ρολόι λειτουργεί σαν κόσμημα και αναβαθμίζει και το πιο minimal look. Και έτσι να το φορέσεις. Με ένα χαλαρό ρούχο, ένα ουδέτερο μανικιούρ και ένα "ήσυχο" look θα δείξεις απίστευτα κομψή.

Ρετρό τετράγωνο

Tip: Τα στρογγυλά σχέδια κέρδιζαν πάντα τις εντυπώσεις μέχρι που η ρετρό μόδα εδραιώθηκε γα τα καλά στην ντουλάπα μας - και όχι μόνο! Τα τετράγωνα ρολόγια απέκτησαν περισσότερους θαυμαστές, που πλέον τα επιλέγουν στις all-day εμφανίσεις τους. Προτίμησέ τα με δερμάτινο λουράκι και βάλε λίγο χρώμα στην επιλογή σου.

Μεγάλα σχέδια

Tip: Πέρασαν οι εποχές που τα φινετσάτα ρολόγια ήταν η μόνη επιλογή μιας γυναίκας. Τώρα, μερικά από τα πιο όμορφα κομμάτια είναι τα μεγάλα, με τεράστια στρογγυλά καντράν, σαν αυτά που φορούσαν οι μπαμπάδες μας στο παρελθόν. Το ασημί είναι το χρώμα που κυριαρχεί - τα ρολόγια αυτού του μεγέθους σε χρυσό θα διέτρεχαν τον κίνδυνο να δείχνουν επιδεικτικά, κάτι που είναι το τελευταίο πράγμα που θελεις!

Με δερμάτινο λουράκι

Tip: Είναι φινετσάτα και διαχρονικά, ενώ ταιριάζουν εύκολα με όλα τα σύνολα - ειδικά με τις minimal επιλογές. Μη μείνεις στο κλασικό μαύρο, αλλά φέτος κάνε τη διαφορά με μπορντό χρώματα, για να είσαι πλήρως ενημερωμένη με τις τρέχουσες τάσεις.