Ξεκίνα να φοράς από τώρα αυτό το πανωφόρι από τα 90s - Είναι το αγαπημένο των fashionistas όλη τη νέα σεζόν

Προσθέτει class και elegance σε κάθε εμφάνιση και κάνει δήλωση μόδας

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Editor
Photo by Despi Naka
Photo by Despi Naka

Η νοσταλγία στον κόσμο της μόδας είναι ένα από τα μεγαλύτερα... trends της νέα σεζόν - όπως και για το Φθινόπωρο/Χειμώνας 2023. Ο λόγος; Παντού βλέπουμε να αναβιώνουν τάσεις από το παρελθόν, σε ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ, ενώ τα κορίτσια της μόδας "βουτάνε" βαθιά στην ντουλάπα της μαμάς ή της γιαγιάς και ανακαλύπτουν διαμαντάκια που είναι must-have.

To ίδιο συμβαίνει και μέ ένα all-time classic πανωφόρι, που όχι μόνο επανακάμπτει δυναμικά -το είδαμε παντού την περασμένη σεζόν- αλλά γίνεται αντικείμενο του πόθου για τις fashionistas, που το φοράνε διαρκώς, ενώ είναι το βασικό κομμάτι της "ενδιάμεσης" εποχής - από το πολύ κρύο στον ανοιξιάτικο καιρό.

Το δερμάτινο παλτό θα σου χαρίσει έξτρα πόντους στυλ, γι' αυτό ξεκίνα να το φοράς από τώρα στην καθημερινότητά σου, δείχνοντας τη μεγάλη σου αγάπη (για άλλη μία φορά) στο στυλ των '90s και '00s, που κατά πως φαίνεται δεν τελειώνει ποτέ.

Το αγαπημένο πανωφόρι των fashionistas τη νέα σεζόν

Εάν βλέπεις τις πασαρέλες ή ακολουθείς τα αγαπημένα σου κορίτσια της μόδας στο Instagram, θα έχεις σίγουρα παρατηρήσει ότι μια τάση αναβιώνει στο street style αλλά και ανάμεσα στους celebrities: το μακρύ δερμάτινο παλτό.

Εμπνευσμένο από την κομψή εμφάνιση του The Matrix's Trinity, το μακρύ δερμάτινο παλτό είναι ένα ευκολοφόρετο κομμάτι. Το μεγάλο του μέγεθος τού δίνει τη δυνατότητα να κάνει εύκολα fashion statement, ενώ από την άλλη η φόρμα του σου προσφέρει ατελείωτες επιλογές στυλ.

Το μαύρο και το καφέ κυριαρχούν στις επιλογές -με το μπορντό χρώμα να κάνει κι αυτό διακριτικά την εμφάνισή του στις προτιμήσεις- και με σιλουέτες που κυμαίνονται από το φυσικό δέρμα έως το λαμπερό βινύλ, δεν έχει καμία δικαιολογία για να μην το δοκιμάσεις.

Φυσικά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να διαλέξεις ένα φωτεινό χρώμα για την άνοιξη -κόκκινο, πράσινο, γαλάζιο ή και ροζ- που θα διαφοροποιήσει τις εμφανίσεις σου και θα σε κάνει να ξεχωρίσεις, ενώ θα λειτουργήσει εύκολα σαν κόσμημα στο look σου.

Style tip: Να θυμάσαι ότι μαζί του θα απογειώσεις το quiet luxury trend, ενώ αυτόματα το δερμάτινο πανωφόρι θα κάνει τα outfits σου να δείχνουν ακριβά.

Πάρε ιδέες από το street style και δοκίμασε αυτό το πανωφόρι

Tip: To μπορντό θα φωτίσει ένα total black look και δεν θα περάσει απαρατήρητο. Δέσε μια ζώνη στη μέση για να δημιουργήσεις το εφέ της λεπτότερης σιλουέτας.

Tip: Με ένα καφέ σε ίσια γραμμή θα δημιουργήσεις το πιο σικάτο office look, ενώ θα το φορέσεις με όλα τα κοστούμια σου.

Tip: Μην αμελήσεις το πράσινο, που κάνει θραύση σε όλες του τις αποχρώσεις και προτίμησε το λαδί για μια to-the-point εμφάνιση. Για να κάνεις τη διαφορά, πόνταρε σε ένα animal printed δερμάτινο παλτό.

Tip: All-time classic το μαύρο αποκτά σιλουέτα με μια λεπτή ζώνη στη μέση, που είναι φέτος το Νο1 αξεσουάρ.

Tip: Ένας γούνινος γιακάς αυτόματα θα δείξει το σύνολό σου ακριβό και θα κάνει fashion statement.

Διάλεξε το δικό σου αγαπημένο πανωφόρι

μαύρο δερμάτινο παλτό

Μαύρο με ζώνη, €319, New Desire

καφέ δερμάτινο παλτό

Καφέ, €120, Guess

μπεζ δερμάτινο παλτό

Μπεζ, €88,99, Bonprix

μαύρο δερμάτινο παλτό με γούνα

Λαδί, €46,75, Only

κόκκινο δερμάτινο παλτό

Κόκκινο, €289, Jakke

μπορντό δερμάτινο παλτό

Μπορντό, €49,90, Shyx

ροζ δερμάτινο παλτό με γούνα

Ροζ με γούνα, €932,35, Susanna Chow

δερμάτινο παλτό λεοπάρ

Anilam print, €679, Lyst