Αυτό είναι το "παλιακό" mid-season jacket που θα φορέσεις για sporty & chic εμφανίσεις

Το πιο ενημερωμένο μπουφάν για το 2024

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Editor
Photo by Despi Naka
Photo by Despi Naka

Η μόδα ανέκαθεν γοητευόταν από τον κόσμο των πανεπιστημίων: Σακάκια με γράμματα, πουκάμισα ράγκμπι, blazers με σήματα, κλασικά loafers, πλισέ φούστες και bomber τζάκετ. Μια τάση που έχει μια ιδιαίτερη νοσταλγική γεύση και μας κάνει να νιώθουμε ξανά παιδιά.

Στην πραγματικότητα, το τζιν ή ένα φούτερ δεν λείπουν ποτέ από τις ντουλάπες και βγαίνουν αμέσως έξω για να κάνουμε μια sporty εμφάνιση ή όταν θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα power dressing look με τακούνια. Σημαίνουν ταυτόχρονα ελευθερία και ξεγνοιασιά.

Άλλωστε, τα υπερμεγέθη πόλο, οι ζακέτες με γράμματα, τα πανεπιστημιακά πουλόβερ θα φορεθούν πολύ αυτή την άνοιξη. Και η τάση επιβεβαιώνεται από τη Νέα Υόρκη μέχρι την Εβδομάδα Μόδας του Μιλάνου. Γι' αυτό τον λόγο, κάθε τόσο βλέπουμε την επανεμφάνιση στοιχείων που καθορίζουν το κλασικό preppy στυλ.

Ο Marc Jacobs για την άνοιξη του 2026 φόρεσε στα μοντέλα του ανανεωμένα φούτερ με ρίγες, η Prada

και ο Tommy Hilfiger αποφάσισαν να επαναφέρουν το varsity bomber jacket,

ενώ η πλήρης επιβεβαίωση αυτής της τάσης έρχεται και από τη μόδα του δρόμου που φορέθηκε από επώνυμες αλλά και από τα κορίτσια της μόδας του street style.

Το mid-season jacket που θα φορέσεις την άνοιξη του 2024

Σκέψου σχολείο, κολλέγιο ή πανεπιστήμιο και εστίασε στις στολές των κοριτσιών. Τι παρατηρείς περισσότερο; Ένα μπουφάν με γράμματα, μεγάλες στάμπες και χρώματα, το περίφημο varsity jacket να κάνει δήλωση μόδας στο σύνολο. Αυτό ακριβώς, λοιπόν, επανέρχεται δυναμικά στο προσκήνιο αυτή την άνοιξη και θα το φορέσεις με τα πάντα.

Από το τζιν παντελόνι σου μέχρι τη μίνι πλισέ σου φούστα, ακόμα και με το slip dress σου για μια βραδινή έξοδο με... άποψη. Ο λόγος; Είναι ένα κομμάτι βολικό, άνετο και στυλάτο, που εσύ καλά θα κάνεις να το προτιμήσεις σε φαρδιά γραμμή και στη συνέχεια να το αφήσεις να κάνει εύκολα fashion statement!

Your shopping list

μαύρο μπουφάν

Μαύρο, €157,44, Les Deux

πράσινο μπουφάν

Πράσινο, €46,11, Joom

κόκκινο μπουφάν

Κόκκινο, €64,17, MAX & Co

χακί μπουφάν

Πολύχρωμο, €132,99, The Hunders

μπλε μπουφάν

Μπλε, €23,90, Only