Μάξι φούστα & sneakers: Πώς αυτός ο "λάθος" συνδυασμός γίνεται σύμβολο κομψότητας

Φόρεσε το μοντέρνο combo με 8 τρόπους την άνοιξη

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Editor
instagram@streetstyle_outfits
instagram@streetstyle_outfits

Η αβίαστη κομψότητα φέρνει μαζί της μια προσέγγιση που δεν παρέλειψε να αιχμαλωτίσει το street style του Παρισιού, του Μιλάνου, της Νέας Υόρκης, ακόμη και της Κοπεγχάγης. Μιλάμε για το cool combo μάξι φούστα και sneakers, ένα τέλειο στυλ που συνδυάζει τα πιο μοδάτα sneakers με κομψά καθημερινά κομμάτια.

Κάποτε αυτή η επιλογή θα ξάφνιαζε τα πιο απαιτητικά γούστα, ενώ συχνά έχει θεωρηθεί ως "λάθος", αλλά σήμερα έχει μπει στις καθημερινές εμφανίσεις τόσο της νεότερης όσο και της παλαιότερης γενιάς, αναδεικνύοντας την κομψότητα των outfits. Ο συνδυασμός παρουσιάστηκε ανάμεσα στις τάσεις Άνοιξη/Καλοκαίρι 2024 στις πασαρέλες,

ενώ η ιδέα εδώ είναι να αναδειχτεί η "τυπικότητα" κλασικών ρούχων μέσα από τα αθλητικά παπούτσια, που, εκτός από το ότι εγγυώνται απόλυτη άνεση, χαρίζουν φρεσκάδα σε ένα σύνολο με τα σχέδια και τα χρώματά τους, απογειώνοντας αμέσως κάθε εμφάνιση.

Μάξι φούστα & sneakers για κομψές και στυλάτες εμφανίσεις την άνοιξη

Είναι μια σχέση μίσους και αγάπης ταυτόχρονα αυτός ο συνδυασμός μάξι φούστας και αθλητικών, αφού ή θα τον λατρέψεις ή θα τον προσπεράσεις. Μπορεί να μοιάζει λίγο... λάθος ένα μάξι κομμάτι συνδυασμένο με flat παπούτσια και δη αθλητικά, αλλά φέτος την άνοιξη θα προτιμηθεί πολύ, αφού είναι απόλυτα στοχευμένο στις τρέχουσες τάσεις.

Μάλιστα, στο street style απωθεώνεται από τα κορίτσια της μόδας που φοράνε τις μάξι υφασμάτινες ή τζιν φούστες τους με τα αγαπημένα τους sneakers και κάνουν τη διαφορά. Φυσικά δεν "κολλάνε" μόνο σε sporty φούστες, αλλά επιλέγουν και αέρινα κομμάτια, με έντονα ρομαντικά στοιχεία, που συνδυάζουν με αθλητικά. Οπότε δεν έχεις παρά να πάρεις ιδέες από τους δρόμους του κόσμου.

Slip φούστα + T-shirt

Tip: Βάλε το μπλουζάκι μέσα από τη φούστα και δέσε μια ζώνη στη μέση για να δημιουργήσεις το εφέ της λεπτότερης σιλουέτας.

μάξι φούστα

Μαύρη φούστα, €24,99, Η&Μ

μαύρα αθλητικά

Αθλητικά, Adidas Samba

Denim φούστα + racing jacket

Tip: Το "αγωνιστικό" μπουφάν είναι σούπερ τάση της άνοιξης και μια κομψή μάξι φούστα ισορροπεί τον "άγριο" χαρακτήρα του στο look.

τζιν φούστα

Τζιν φούστα, €338, Maison Margiela

αθλητικά άσπρα

Αθλητικά, €110,70, Nike New Balance

Pencil φούστα + Daddy shoes

Tip: Τα "άσχημα" αθλητικά ταιριάζουν ιδανικά με μια μάξι στενή φούστα, δημιουργώντας ένα στυλάτο combo επιλέγοντας "κλασικούς" χρωματικούς συνδυασμούς σε γκρι και μαύρο.

μάξι γκρι φούστα

Στενή γκρι φούστα, €84,90, Minimum

γκρι αθλητικά

Aθλητικά, €120, Adidas

Αέρινη φούστα + pilot jacket

Tip: Για μια χαλαρή σιλουέτα, που ισορροπεί τον ρομαντισμό (aka λευκή φαρδιά φούστα) με τον δυναμισμό (aka pilot jacket), είναι η Νο1 πρόταση.

μάξι φούστα

Μάξι φούστα, Polo Ralph Lauren €149,70, atticadps.gr

μαύρα αθλητικά

Αθλητικά, €119,99, Nike

Balloon φούστα + καφέ σακάκι

Tip: Συνδύασε "αταίριαστα" μεταξύ τους κομμάτια και "προσγείωσε" την elegant αισθητική της φούστας με αθλητικά στοιχεία.

φούστα λευκή μάξι

Φούστα με τούλι, €139, Paris Valtadoros

αθλητικα

Αθλητικά, €87,39, Autry Dallas

Διάφανη φούστα + jean shirt-dress

Tip: Φέτος την άνοιξη η διαφάνεια είναι must. Εάν, λοιπόν, δυσκολεύεσαι να υιοθετήσεις την τάση, αυτή είναι η τέλεια πρόταση. Θα καλύψεις τα εκτεθειμένα σημεία με το τζιν φόρεμα και θα "ρίξεις" το glam της διαφάνειας με τα sneakers.

μάξι διάφανη φούστα

Διάφανη φούστα, €93,95, Gloria Mesh

γκρι sneakers

Αθλητικά, €70, Converse

Δερμάτινη φούστα + πουλόβερ

Tip: Είναι το πιο στοχευμένο κομμάτι της άνοιξης, μια μάξι δερμάτινη φούστα που θα τη φορέσεις με το oversized πουλόβερ σου, αναδεικνύοντας την κομψότητά σου μέσα από το all-time classic μαύρο χρώμα.

στενη σατέν φούστα

Δερμάτινη φούστα, €49,99, Trendyol

μαύρα αθλητικά

Αθλητικά, Gazelle, €110, Adidas

Α line φούστα + jumper

Tip: Αυτό το σχέδιο της φούστας πηγαίνει σε όλες τις σιλουέτες, ενώ δώσε βάση στο σωστό layering του πουλόβερ με ένα πουκάμισο ή μπλουζάκι - να φαίνεται διακριτικά σε μέση και μανίκια.

μάξι γκρι φούστα

Γκρι φούστα, €69,90, Edited

αθλητικά nike

Αθλητικά, €74,99, Nike